2018. 01. 19. péntek
Márió, Sára
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonákért Alapítvány: Középpontban a szervezet fejlesztés

2017. 10. 27., 12:04

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét október 24-25-én tartották a Balatonakarattyai Hovéd Üdülőben. A rendezvény fókuszába az alapítvány szervezetfejlesztési terveit, illetve az általános fejlődés, növekedés lehetőségeinek megtalálását állították...

A kétnapos konferencián a köszöntőt és az Alapítvány általános bemutatását Kővári Károly kurátor tette meg. Czövek János, mint az alapító Honvédszakszervezet elnöke szintén köszöntötte a megjelenteket, és örömét fejezte ki, hogy a Katonákért Alapítvány egy nehéz, küzdelmes időszak után újból erőre kapott és ilyen volumenű rendezvény házigazdája tud lenni.

Ezt követően Dr. Mészáros Melinda a LIGA elnöke tartott rövid tájékoztatót, melyben felhívta a megjelentek figyelmét többek között arra is, hogy a Katonákért Alapítvány a Honvédszakszervezet, és nem utolsó sorban a LIGA szakszervezetek kiváló együttműködésének köszönhető, a mostani konferencia, melyet a NEA-TF-17-SZ-0565 számú pályázat keretében lehet lebonyolítani. Külön megköszönte az együttműködést a lelkes önkénteseknek, és buzdította a megjelenteket az alapítvány támogatására.

Szedrei Zoltán a HM Szociálpolitikai Közalapítvány kurátora a honvédségen belüli segélyezés tendenciáiról, a rászorulók köréről és jellemző problémáiról beszélt részletesen.

A Katonákért Alapítvány anyagi helyzetéről, az szja 1%-os adományok gyűjtéséről, illetve az önkéntességről és a jól működő önkéntes munka elvi alapjairól Bazsik István tartott előadást, melynek fő célja az volt, hogy a megjelentek önkéntes segítői munkát vállaljanak az alapítványnál. Ezt a célt sikerült is elérni, hiszen közel félszáz új önkéntessel gazdagodott az alapítvány, akiktől elsősorban a rászorulók felkutatását és elsőkörös operatív segítését, illetve az 1%-os adományok gyűjtésében való részvételt várják. Nagy örömmel konstatálhatta a Kurátor, hogy kifejezetten szakmai jellegű tevékenységek elvégzésére is történt jelentkezés, így például pályázatfigyelő / pályázat író, rendezvényszervező / segítő, és szakképzett szociális szakember is szívesen áll önkéntesként az alapítvány rendelkezésére.

A rendezvény második napjának legkiemelkedőbb eseménye az Alapítvány tevékenységéből adódó feladatok megbeszélését követően, Dr. Vértes András GKI elnökének előadása volt melynek végén a hallgatóság is tehetett fel kérdéseket.

A szabadidő sem telt „üresjárattal”. Számos kötetlen szekcióbeszélgetés, és formálisabb jellegű testületi megbeszélés is folyt a két nap alatt.

A két nap alatt jól érzékelhető volt, hogy igény van az ilyen jellegű alapítványi rendezvényekre így a februárra tervezett következő alkalomra már most történtek „előjelentkezések”.

Szöveg: Bazsik István

Fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-12-20 12:37:46
A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum negyedik negyedéves ülését 2017. december 20-án tartotta. Az ülésen a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárát dr. Kádár Pál dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Tervezési és Koordinációs Főosztály főosztályvezetője képviselte, aki egyben ellátta az ülés elnöki feladatait is.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Újabb típus búcsújáról számolhatunk be, ezúttal Nagy-Britanniából: az AgustaWestland Lynx AH9A változata 2018. január 16-án repült utoljára, ezzel végleg búcsút intettek a 40 év szolgálatot maga mögött tudó Lynx helikopternek.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.