2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttgyűlést megelőző régiós, elnökségi és Nyugállományú tagozat választmányi ülések

2018. 05. 24., 13:55

2018. május 02-03-04-én lezajlottak a Honvédszakszervezet Küldöttgyűlését megelőző régiós értekezletek Hódmezővásárhelyen, Székesfehérváron és Budapesten. Az elnökség május 04-én tartotta ülését, melyen véglegesítette a Küldöttgyűlés anyagait. A Nyugállományú tagozat választmányi ülése 2018. május 10-én került megtartásra…

A szárazföld, légierő, logisztika, és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők közösen meghallgatták a régiós üléseken az Elnökség aktuális tájékoztatóját, egyeztettek a Küldöttgyűlés napirendi témáiról. Az értekezleteken Czövek János elnök aktuális ügyekről és a Küldöttgyűlésről, Bazsik István alelnök a 2017. évi zárszámadásról, Szendrei Zoltán alelnök a segélyezéssel és az elkövetkezendő időszak rendezvényeivel kapcsolatban tájékoztatott.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

A régiós értekezleteken Czövek János elnök a május 16-i Küldöttgyűlés előkészületeit ismertette, majd az eltelt időszakban történtekről szóló tájékoztatójának központjába a bérharcot, a béren kívüli juttatásokat, a Honvéd Egészségpénztár károsultjainak kártalanítását, a honvédelmi egészségkárosodási rendszert, és a lakhatás támogatási rendszert állította.

Bazsik István alelnök a 2017. évi zárszámadást részletesen ismertette, majd a kérdésekre, javaslatokra részletesen megadta a választ.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

 Szendrei Zoltán alelnök a segélyezés kapcsán jelezte, hogy az MH Szociálpolitikai Közalapítvány továbbra is várja a segélykérelmeket.

 Az elkövetkezendő időszak nagy rendezvényeivel kapcsolatban kiemelte, hogy azokat a megszokott színvonalon igyekszünk megtartani, és szeretettel hívjuk Tagjainkat a Sobri Joska Kalandparkba 2018. május 26-án, június 01-02-én az országos horgászversenyre, és a júliusi aquaparki napokra is.

 Ezt követően a régiós ülések résztvevői megtárgyalták a Küldöttgyűlés napirendjét, szűkebb körben feldolgozták a beterjesztett dokumentumokat, az egyéni véleményeket egyeztették.

Május 04-én a Hosz elnökségi ülésen a régiós értekezleteken elhangzott javaslatokat az Elnökség megtárgyalta, majd kialakította végleges álláspontját a Küldöttgyűlés anyagairól.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

A Nyugállományú tagozat választmányi ülésén a küldöttek megvitatták a napirendekhez kapcsolódó előterjesztéseket, majd döntöttek róluk.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

A régiós üléseken és a Nyugállományú tagozat választmányi ülésén elhangzott  véleményeket figyelembe véve alakultak ki a közös határozati javaslatok, melyeket a küldöttek részére a Hosz Alapszabálya szerint május 07-én került kiküldésre.

Szöveg: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.