2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttgyűlést megelőző régiós, elnökségi és Nyugállományú tagozat választmányi ülések

2018. 05. 24., 13:55

2018. május 02-03-04-én lezajlottak a Honvédszakszervezet Küldöttgyűlését megelőző régiós értekezletek Hódmezővásárhelyen, Székesfehérváron és Budapesten. Az elnökség május 04-én tartotta ülését, melyen véglegesítette a Küldöttgyűlés anyagait. A Nyugállományú tagozat választmányi ülése 2018. május 10-én került megtartásra…

A szárazföld, légierő, logisztika, és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők közösen meghallgatták a régiós üléseken az Elnökség aktuális tájékoztatóját, egyeztettek a Küldöttgyűlés napirendi témáiról. Az értekezleteken Czövek János elnök aktuális ügyekről és a Küldöttgyűlésről, Bazsik István alelnök a 2017. évi zárszámadásról, Szendrei Zoltán alelnök a segélyezéssel és az elkövetkezendő időszak rendezvényeivel kapcsolatban tájékoztatott.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

A régiós értekezleteken Czövek János elnök a május 16-i Küldöttgyűlés előkészületeit ismertette, majd az eltelt időszakban történtekről szóló tájékoztatójának központjába a bérharcot, a béren kívüli juttatásokat, a Honvéd Egészségpénztár károsultjainak kártalanítását, a honvédelmi egészségkárosodási rendszert, és a lakhatás támogatási rendszert állította.

Bazsik István alelnök a 2017. évi zárszámadást részletesen ismertette, majd a kérdésekre, javaslatokra részletesen megadta a választ.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

 Szendrei Zoltán alelnök a segélyezés kapcsán jelezte, hogy az MH Szociálpolitikai Közalapítvány továbbra is várja a segélykérelmeket.

 Az elkövetkezendő időszak nagy rendezvényeivel kapcsolatban kiemelte, hogy azokat a megszokott színvonalon igyekszünk megtartani, és szeretettel hívjuk Tagjainkat a Sobri Joska Kalandparkba 2018. május 26-án, június 01-02-én az országos horgászversenyre, és a júliusi aquaparki napokra is.

 Ezt követően a régiós ülések résztvevői megtárgyalták a Küldöttgyűlés napirendjét, szűkebb körben feldolgozták a beterjesztett dokumentumokat, az egyéni véleményeket egyeztették.

Május 04-én a Hosz elnökségi ülésen a régiós értekezleteken elhangzott javaslatokat az Elnökség megtárgyalta, majd kialakította végleges álláspontját a Küldöttgyűlés anyagairól.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

A Nyugállományú tagozat választmányi ülésén a küldöttek megvitatták a napirendekhez kapcsolódó előterjesztéseket, majd döntöttek róluk.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

A régiós üléseken és a Nyugállományú tagozat választmányi ülésén elhangzott  véleményeket figyelembe véve alakultak ki a közös határozati javaslatok, melyeket a küldöttek részére a Hosz Alapszabálya szerint május 07-én került kiküldésre.

Szöveg: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.