2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Május 19-én tartotta tavaszi Küldöttgyűlését a Hosz

2023. 05. 22., 13:12

A Honvédszakszervezet Küldöttgyűlésének megtartására 2023. május 19-én, Budapesten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Karának dísztermében került sor…

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

A rendezvény hivatalos megkezdését megelőzően több esemény is lezajlott. Mindenekelőtt dr. Németh-Papp Eszter a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai Főosztály főosztályvezetője tartott tájékoztatót a honvédséget érintő aktuális humánpolitikai kérdésekről, majd tisztségviselőink kérdéseket tehettek fel, melyeket főosztályvezető Asszony igyekezett megválaszolni.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

A küldöttgyűlés a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott megemlékezéssel folytatódott, mely során Bazsik István alelnök mondott beszédet, és az esemény keretében ünnepi elismerések átadására került sor.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Rozgonyi Sándor nyá. ezredes Hosz tag miniszteri elismerésben részesült, további 10 fő a Honvédszakszervezet Elnöke által adományozott emléktárgyat vehetett át. Az ünnepi átadások és a küldöttgyűlés tisztségviselőinek megválasztását követően hivatalosan is megkezdődött a 2023. évi tavaszi küldöttgyűlés.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Katócs Zsolt a Mandátumvizsgáló Bizottság elnöke megállapította a Küldöttgyűlés határozatképességét, amely a kiosztható mandátumok 82%-át jelentette, majd Czövek János beterjesztése alapján megválasztásra kerültek a Küldöttgyűlés tisztségviselői.

A Küldöttgyűlés levezető elnöke, Jakubik András rövid tájékoztatást adott az Ügyrendről, majd a Küldöttgyűlés napirendje került elfogadásra.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Első napirendként a Hosz elnöke Czövek János az Elnökség, a Hosz Felügyelő Bizottság elnöke Katócs Zsolt a Felügyelő Bizottság beszámolóját, Hajdók Marcell pedig az Etikai Bizottság tájékoztatóját tárta a testület elé. A küldöttgyűlés mind az elnökség mind a Felügyelő Bizottság beszámolóját egyhangúlag elfogadta, a tájékoztató esetében pedig szavazásra nem volt szükség.

Ezt követően a Honvédszakszervezet zárszámadását, mérleg- és eredmény kimutatását tárgyalta meg a küldöttgyűlés, melyet Bazsik István alelnök terjesztett be, majd ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag elfogadta azt a testület.

A honvédségen belül bekövetkezett szervezeti változások határozták meg a 3. napirendi pontban tárgyalandó témát, mely a katonai szervezetek átalakulása és névváltoztatása kapcsán a Honvédszakszervezet alapszervezeti struktúráját is érintette. Ennek keretében a SZMSZ 1. számú mellékletének módosítására került sor. A szakszervezet az alapszervezetek megnevezésében továbbiakban nem követi szorosan a katonai alakulatok névjegyzékét, ezért átalakította az alapszervezetek névlistáját és annak struktúráját, ehelyett helyőrségi és szakmai alapon történő elkülönülés alapján nevezi meg az alapszervezeteket.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Az egyebekben számos aktualitás került szóba. Szendrei Zoltán alelnöktől többek között a tagszervezés eredményeiről, valamint a Hosz 2023-as év rendezvényeiről hallhattak tájékoztatót a tisztségviselők, mellyel kapcsolatban Bazsik István alelnök tájékoztatott a Magyar Honvédség 175. évfordulója alkalmából tartandó programsorozat állomásairól.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Czövek János elnök tájékoztatta a megjelenteket a Signal munkavállalói felelősségbiztosítás változásairól, majd válaszolt a feltett kérdésekre.

 A 2023. novemberi tisztújító küldöttgyűlés előkészületeiről és az Alapszabály aktualizálására megalakított Alapszabály Szerkesztő Bizottság munkájáról Bazsik István szólt.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

A Küldöttgyűlés Czövek János elnök zárszavával végződött. Megköszönte a küldöttek konstruktív hozzáállását, valamint a Küldöttgyűlés tisztségviselőinek a munkáját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.