2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megtartotta Tisztújító Küldöttgyűlését a Hosz

2019. 11. 25., 15:53

A Honvédszakszervezet Tisztújító Küldöttgyűlésére 2019. november 19-20-án MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban Balatonakarattyán került sor. A Tisztújító Küldöttgyűlés résztvevőinek Magyarország Honvédelmi Minisztere Dr. Benkő Tibor tartott fórumot és tájékoztatást a honvédséget érintő legfontosabb kérdésekről…

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Czövek János Hosz elnök megnyitóját követően Szabó István honvédelmi államtitkár, Takács Tamás ezredes, MHP Személyügyi Csoportfőnökség, csoportfőnök helyettes
Doszpolyné dr. Mészáros Melinda LIGA Szakszervezetek elnöke, Hazuga Károly altábornagy BEOSZ elnök, Varga István HODOSZ elnök köszöntötték a Tisztújító Küldöttgyűlés tagjait.

Majd Bácskai István a Hosz légierő képviselt vezetője Emmanuel Jacobnak, az EUROMIL Elnökének üzenetét tolmácsolta a megjelenteknek.

 

Czövek János Hosz elnök megállapította a Tisztújító Küldöttgyűlés határozatképességét, majd beterjesztése alapján megválasztásra kerültek a Tisztújító Küldöttgyűlés tisztségviselői.  Levezető elnök Jakubik András, segítője Lippai Csaba, jegyzőkönyvvezető Klopfer Szandra, mandátumvizsgáló és szavazatszámláló bizottság a Felügyelő Bizottság tagjai és az Etikai Bizottság tagjai, hitelesítők Justin János és Szijártó Zsolt.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

A Tisztújító Küldöttgyűlés levezető elnöke, Jakubik András rövid tájékoztatást adott a Küldöttgyűlés Ügyrendjéről, majd ezt követően a Tisztújító Küldöttgyűlés napirendi pontjait ismertette. 

 

Az első napirendi pontban a Hosz elnöke Czövek János az Elnökség, a Hosz Felügyelő Bizottság elnöke Katócs Zsolt a Felügyelő Bizottság, az Etikai Bizottság elnöke dr. Hajdók Marcell Etikai Bizottság tájékoztatóját hallgatták meg a küldöttek, majd kérdések, javaslatok és vélemények hangoztak el a küldöttek részéről.

 

A második napirendi pontban a Hosz tisztségviselőinek megválasztása következett. A jelöltek beterjesztését és bemutatását Kővári Károly a Jelölő Bizottság elnöke végezte.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

 

 A titkos szavazások alapján a Hosz négy évre megválasztott tisztségviselői a következők:

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Hosz elnök: Czövek János

Hosz alelnökei: Szendrei Zoltán és Bazsik István

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Hosz elnökség tagjai.

Szárazföldi Képviselt-vezető: Nagyfejeő Gábor

Légierő Képviselt-vezető: Bácskai István

Logisztika Képviselt-vezető: Garda Zoltán

Közigazgatás Képviselt-vezető: Gáspár Tamásné

Nyugállományú Tagozat elnök: Sörös István

 

Szárazföldi Képviselt-vezető helyettes: Hangel Rita

Légierő Képviselt-vezető helyettes: Tóvári Róbert

Logisztika Képviselt-vezető helyettes: Szijártó Zsolt

Közigazgatás Képviselt-vezető: Horváth Béla

Nyugállományú Tagozat alelnök: Lippai Csaba

 

Felügyelő Bizottság elnök: Katócs Zsolt

Felügyelő Bizottság tagok: Kovács Enikő, Balogh Tibor, Karakas Patrik, Horváth Józsefné

 

Etikai Bizottság Elnök: dr. Hajdók Marcell

Etikai Bizottság tagok: Belecz István, Daniel Mózes

 

Érdekvédelmi ügyvivők: Jakubik András, Lippai Csaba

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

 A Tisztújító Küldöttgyűlés további napirendi pontjai

 

- A Hosz H2020. évi költségvetésének megvitatása, és egyéb küldöttgyűlési határozatok,

- A Hosz 2020. évi fontosabb feladatairól szóló küldöttgyűlési határozat,

- A Hosz elnökségének 2020. évi munkatervéről szóló küldöttgyűlési határozat,

és a Hosz 2020. évi rendezvénytervéről szóló küldöttgyűlési határozat voltak, melyeket a küldöttek elfogadtak.

 

A Tisztújító Küldöttgyűlés napirendi pontjaként a „Szakszervezeti Munkáért” díj odaítéléséről is döntöttek.

A szavazás végeredményeként 2019-ben a „Szakszervezeti Munkáért” díjat Balogh Tibor és Grell Norbert kapta. A díjakat Czövek János Hosz elnök adta át.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Az egyebek napirendi pontban Czövek János elnök a Hosz decemberi központi évzáró rendezvényéről, a Fővárosi Nagycirkusz műsoráról adott tájékoztatást.

 

Katócs Zsolt a Felügyelő Bizottság elnöke az alapszervezetek tisztújítási feladatainak jogszerű végrehajtásához tanácsokat és javaslatokat fogalmazott meg.

 

A Tisztújító Küldöttgyűlés Czövek János elnök köszönő mondataival végződött, amiben megköszönte a küldöttek konstruktív hozzáállását, valamint a Tisztújító Küldöttgyűlés     tisztségviselőinek munkáját.

 

A Tisztújító Küldöttgyűlést Jakubik András levezető elnök zárta be.

 

Szöveg: Jakubik András

Fotó: Antal Valéria, Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.