2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megtartotta Tisztújító Küldöttgyűlését a Hosz

2019. 11. 25., 15:53

A Honvédszakszervezet Tisztújító Küldöttgyűlésére 2019. november 19-20-án MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban Balatonakarattyán került sor. A Tisztújító Küldöttgyűlés résztvevőinek Magyarország Honvédelmi Minisztere Dr. Benkő Tibor tartott fórumot és tájékoztatást a honvédséget érintő legfontosabb kérdésekről…

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Czövek János Hosz elnök megnyitóját követően Szabó István honvédelmi államtitkár, Takács Tamás ezredes, MHP Személyügyi Csoportfőnökség, csoportfőnök helyettes
Doszpolyné dr. Mészáros Melinda LIGA Szakszervezetek elnöke, Hazuga Károly altábornagy BEOSZ elnök, Varga István HODOSZ elnök köszöntötték a Tisztújító Küldöttgyűlés tagjait.

Majd Bácskai István a Hosz légierő képviselt vezetője Emmanuel Jacobnak, az EUROMIL Elnökének üzenetét tolmácsolta a megjelenteknek.

 

Czövek János Hosz elnök megállapította a Tisztújító Küldöttgyűlés határozatképességét, majd beterjesztése alapján megválasztásra kerültek a Tisztújító Küldöttgyűlés tisztségviselői.  Levezető elnök Jakubik András, segítője Lippai Csaba, jegyzőkönyvvezető Klopfer Szandra, mandátumvizsgáló és szavazatszámláló bizottság a Felügyelő Bizottság tagjai és az Etikai Bizottság tagjai, hitelesítők Justin János és Szijártó Zsolt.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

A Tisztújító Küldöttgyűlés levezető elnöke, Jakubik András rövid tájékoztatást adott a Küldöttgyűlés Ügyrendjéről, majd ezt követően a Tisztújító Küldöttgyűlés napirendi pontjait ismertette. 

 

Az első napirendi pontban a Hosz elnöke Czövek János az Elnökség, a Hosz Felügyelő Bizottság elnöke Katócs Zsolt a Felügyelő Bizottság, az Etikai Bizottság elnöke dr. Hajdók Marcell Etikai Bizottság tájékoztatóját hallgatták meg a küldöttek, majd kérdések, javaslatok és vélemények hangoztak el a küldöttek részéről.

 

A második napirendi pontban a Hosz tisztségviselőinek megválasztása következett. A jelöltek beterjesztését és bemutatását Kővári Károly a Jelölő Bizottság elnöke végezte.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

 

 A titkos szavazások alapján a Hosz négy évre megválasztott tisztségviselői a következők:

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Hosz elnök: Czövek János

Hosz alelnökei: Szendrei Zoltán és Bazsik István

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Hosz elnökség tagjai.

Szárazföldi Képviselt-vezető: Nagyfejeő Gábor

Légierő Képviselt-vezető: Bácskai István

Logisztika Képviselt-vezető: Garda Zoltán

Közigazgatás Képviselt-vezető: Gáspár Tamásné

Nyugállományú Tagozat elnök: Sörös István

 

Szárazföldi Képviselt-vezető helyettes: Hangel Rita

Légierő Képviselt-vezető helyettes: Tóvári Róbert

Logisztika Képviselt-vezető helyettes: Szijártó Zsolt

Közigazgatás Képviselt-vezető: Horváth Béla

Nyugállományú Tagozat alelnök: Lippai Csaba

 

Felügyelő Bizottság elnök: Katócs Zsolt

Felügyelő Bizottság tagok: Kovács Enikő, Balogh Tibor, Karakas Patrik, Horváth Józsefné

 

Etikai Bizottság Elnök: dr. Hajdók Marcell

Etikai Bizottság tagok: Belecz István, Daniel Mózes

 

Érdekvédelmi ügyvivők: Jakubik András, Lippai Csaba

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

 A Tisztújító Küldöttgyűlés további napirendi pontjai

 

- A Hosz H2020. évi költségvetésének megvitatása, és egyéb küldöttgyűlési határozatok,

- A Hosz 2020. évi fontosabb feladatairól szóló küldöttgyűlési határozat,

- A Hosz elnökségének 2020. évi munkatervéről szóló küldöttgyűlési határozat,

és a Hosz 2020. évi rendezvénytervéről szóló küldöttgyűlési határozat voltak, melyeket a küldöttek elfogadtak.

 

A Tisztújító Küldöttgyűlés napirendi pontjaként a „Szakszervezeti Munkáért” díj odaítéléséről is döntöttek.

A szavazás végeredményeként 2019-ben a „Szakszervezeti Munkáért” díjat Balogh Tibor és Grell Norbert kapta. A díjakat Czövek János Hosz elnök adta át.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Képgaléria megtekintése (40 db kép)

Az egyebek napirendi pontban Czövek János elnök a Hosz decemberi központi évzáró rendezvényéről, a Fővárosi Nagycirkusz műsoráról adott tájékoztatást.

 

Katócs Zsolt a Felügyelő Bizottság elnöke az alapszervezetek tisztújítási feladatainak jogszerű végrehajtásához tanácsokat és javaslatokat fogalmazott meg.

 

A Tisztújító Küldöttgyűlés Czövek János elnök köszönő mondataival végződött, amiben megköszönte a küldöttek konstruktív hozzáállását, valamint a Tisztújító Küldöttgyűlés     tisztségviselőinek munkáját.

 

A Tisztújító Küldöttgyűlést Jakubik András levezető elnök zárta be.

 

Szöveg: Jakubik András

Fotó: Antal Valéria, Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.