2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

„Mozaikok!”

2017. 12. 21., 08:56

Anna 9, Betti 14, Laci 13, Gréta 8 éves, Richárd 5 hónapos. Ők és gyámjuk Zsanett mozaikok, amelyek egy egészet alkotnak és képeznek így egy szerénysorsú, de annál összetartóbb családot…

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Hasonló mozaikot alkotott és páratlan összefogásnak voltak részesei a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, az MH. 54. Veszprém Radarezred, az MH Katonai Igazgatási Központ Nyilvántartó Parancsnokság 8. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda személyi állományának tagjai, valamint a Honvédszakszervezet és azon belül is az Arrabona Alapszervezet tagjai az elmúlt hetekben.

Az MH KIKNYP 8. KIÉI megkereste a Honvédszakszervezet Arrabona Alapszervezetét, hogy segítséget kérjen néhai Pál György ny. százados árvája, Pál Anna és kijelölt családja számára. Pál György ny. százados, aki 2015. 11. 29-én hunyt el Ajkán, korábban az 54. Veszprém Radarezred (KUP) állományának tagja volt. Árváiról Annáról és testvéréről jelenleg Varga Zsanett az, aki három saját gyermeke, valamint édesanyja ellátása mellett gondoskodik. A család nehéz helyzetben él Győrben, egy albérletben. A megélhetési költségek, valamint a gyermekek taníttatási költségei tetemesek, ezért a karácsonyi ajándékozás általában nagyon szerény vagy semmilyen.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

A HOSZ Arrabona Alapszervezete, illetve az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, valamint az MH 54. Veszprém Radarezred személyi állományával a szervezetek Humánszolgálatainak támogatásával közösen gyűjtést szervezett volt katonatársunk két árvájának és az őket nevelő család számára.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Az összefogás eredményeként a gyerekek december 19-én meglátogatták a Mikulás-házat Nagykarácsonyban, ahol személyesen a Mikulás fogadta őket és természetesen az ajándék sem maradt el. A tartalmas nap részeként kézműves foglalkozás, ugrálóvár, állatsimogatás is várta a vidám kis csapatot.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Másnap pedig a karácsonyi ajándékozáson volt a sor.

A kollégák önzetlen felajánlásaiból az életkornak és a nemeknek megfelelő játékok, ruhaneműk, könyv, készétel, édesség, műszaki cikk, szánkó és közel százezer forintnak megfelelő étkezési utalvány gyűlt össze, valamint az MH KIKNYP 8. KIÉI munkatársai egyszeri ötvenezer forintos segélyben is részesítették Pál ny. százados árváit.

A gyerekek nagy örömmel vették tulajdonukba az idén kicsit korábban érkezett ajándékokat, amelyeket Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő adott át nekik.

Azonban az „igazi” ajándék még csak ezután érkezett!

A HOSZ Arrabona Alapszervezet vezetőjének közbenjárására a győri Önkormányzat felajánlotta, hogy segítséget nyújt Varga Zsanett jogosultnak egy pályázat kitöltésében, amellyel szociális bérlakásra pályázhat az Önkormányzatnál. Ezen kívül tájékoztatják, hogy további egyszeri szociális segélyben részesíthetik a családot.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Mindannyian tudjuk jól, hogy ezek a felajánlások tartósan nem csökkentik a valódi gondokat. Ennek ellenére megállapíthatjuk, hogy katonatársaink nemes lelkű adományai igazán meghitt karácsonyt varázsolnak a következő napokban a család számára. Az örömkönnyek között egyetlen mondat hangzott el: “Életem legszebb hónapja!”

A sorok írója ezúton szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik áldozatos munkájukkal, jólelkű segítségükkel bármilyen formában támogatták ezt a kezdeményezést.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Békés, boldog karácsonyt kívánunk mindnyájuknak a „Mozaik családok” nevében!

Szöveg: Belecz István

Fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.