2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Negyed évszázada szaggatják a hálót

2019. 06. 17., 10:56

2019. június 13-án immár huszonötödik alkalommal rendezték meg a Magyar Honvédség Kispályás Labdarúgó Bajnokságát, ahol részt vett többek között a Honvédszakszervezet csapata is. Az előző évektől eltérően idén - a Bozsik Stadion helyett - a Magyar Futball Akadémia adott otthont a mérkőzéseknek...

A katona footballerek minden évben nagy lelkesedéssel várják a júniust, amikor összemérhetik tudásukat a többi katonai alakulat aranylábú játékosaival. 2019-ben ezt huszonötödik alkalommal tehették meg. A rendezvény az MH Katonai Rendészeti Központ, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége, a Honvéd Sas-hegy Sportegyesület, a Kispest Honvéd valamint a házigazda Magyar Futball Akadémia szervezésében az MFA Temesvár utcai sportpályáján zajlott. A bajnokságot Farkas László, a HOSOSZ elnöke nyitotta meg. Üdvözölte a csapatokat, balesetmentes és sportszerű játékot kívánt, ezután megkezdődtek a selejtezők.

Két kategóriában összesen 24 csapat rúgta a bőrt, köztük többek között a Honvédszakszervezet csapata is. A selejtezők folyamán 4 csapatos csoportokban, körmérkőzéses rendszerben az első és második helyezett jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A csoportmérkőzések helyezési sorrendjét a mérkőzéseken megszerzett pontok összege határozta meg. Győzelemért 3 pont, döntetlenért 1 pont, vereség esetén 0 pont járt. A versenykiírás alapján azonos pontszám esetén a mérkőzések gólkülönbsége, az egymás ellen játszott mérkőzés eredménye, az addig elért több győzelem, illetve 3-3 fő hétméteres rúgása, majd pedig az első hiba lehetett a döntő.

Az egyenes kieséses szakaszban már csak a hetesek dönthettek a győztes, vagy épp a vesztes sorsáról. A nagy hőség ellenére remek hangulatban telt a bajnokság, amelynek végén a legjobb kapusnak járó díjat Adorjáni Krisztián őrnagy (MH BHD) és Lukács István őrvezető (MH AA) vehette át Bartha László ezredestől, az MH KRK törzsfőnökétől, 2019. gólkirályai pedig Gulyás Kornél őrmester (MHP Székesfehérvár) és Török András honvéd altiszt jelölt (MH AA) lettek. A kiemelt csoportban a Tábornoki Kar csapata állt a dobogó legfelső fokára, míg a vándorkupának egy évre a 86. Szolnok Helikopter Bázis ad otthont.

Forrás: www.hososz.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.