2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Negyed évszázada szaggatják a hálót

2019. 06. 17., 10:56

2019. június 13-án immár huszonötödik alkalommal rendezték meg a Magyar Honvédség Kispályás Labdarúgó Bajnokságát, ahol részt vett többek között a Honvédszakszervezet csapata is. Az előző évektől eltérően idén - a Bozsik Stadion helyett - a Magyar Futball Akadémia adott otthont a mérkőzéseknek...

A katona footballerek minden évben nagy lelkesedéssel várják a júniust, amikor összemérhetik tudásukat a többi katonai alakulat aranylábú játékosaival. 2019-ben ezt huszonötödik alkalommal tehették meg. A rendezvény az MH Katonai Rendészeti Központ, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége, a Honvéd Sas-hegy Sportegyesület, a Kispest Honvéd valamint a házigazda Magyar Futball Akadémia szervezésében az MFA Temesvár utcai sportpályáján zajlott. A bajnokságot Farkas László, a HOSOSZ elnöke nyitotta meg. Üdvözölte a csapatokat, balesetmentes és sportszerű játékot kívánt, ezután megkezdődtek a selejtezők.

Két kategóriában összesen 24 csapat rúgta a bőrt, köztük többek között a Honvédszakszervezet csapata is. A selejtezők folyamán 4 csapatos csoportokban, körmérkőzéses rendszerben az első és második helyezett jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A csoportmérkőzések helyezési sorrendjét a mérkőzéseken megszerzett pontok összege határozta meg. Győzelemért 3 pont, döntetlenért 1 pont, vereség esetén 0 pont járt. A versenykiírás alapján azonos pontszám esetén a mérkőzések gólkülönbsége, az egymás ellen játszott mérkőzés eredménye, az addig elért több győzelem, illetve 3-3 fő hétméteres rúgása, majd pedig az első hiba lehetett a döntő.

Az egyenes kieséses szakaszban már csak a hetesek dönthettek a győztes, vagy épp a vesztes sorsáról. A nagy hőség ellenére remek hangulatban telt a bajnokság, amelynek végén a legjobb kapusnak járó díjat Adorjáni Krisztián őrnagy (MH BHD) és Lukács István őrvezető (MH AA) vehette át Bartha László ezredestől, az MH KRK törzsfőnökétől, 2019. gólkirályai pedig Gulyás Kornél őrmester (MHP Székesfehérvár) és Török András honvéd altiszt jelölt (MH AA) lettek. A kiemelt csoportban a Tábornoki Kar csapata állt a dobogó legfelső fokára, míg a vándorkupának egy évre a 86. Szolnok Helikopter Bázis ad otthont.

Forrás: www.hososz.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.