2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyitott kapuk Győrben

2018. 05. 15., 16:20

A civilek is belekóstolhattak a katonák életébe az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred nyílt napján, május 12-én, az ezred győri laktanyájában. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök, Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő, Fegyveres László alapszervezeti vezető és Belecz István alepszervezeti vezető helyettes képviselte a rendezvényen...

Idén rekordot dönthet a látogatószám, ami a jó időnek és a minden eddiginél látványosabb és izgalmasabb programoknak is köszönhető – mondta Matyi Tibor alezredes, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred megbízott parancsnoka. „Immár tizenhatodik alkalommal nyitottuk meg kapuinkat, s most is - a gyermekektől a felnőttekig - mindenki megtalálhatja a számára érdekes programot. Természetesen vannak kiemelt látványosságok, mint például a Tatai Helyőrség Zenekar koncertje, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység különleges díszelgői és a légvédelmi alegységek dinamikus bemutatója” – mondta az ezredes. Ez utóbbi a csúcspontját jelentette az egyébként is rendkívül látványos programoknak: az ezred katonái azt demonstrálták, hogy nem veszélytelen és nem unalmas az életük a hatalmas harcjárművek, rakéták és légelhárító eszközök között. A nap valódi nyertesei, a gyermekek ellepték a kiállított harcjárműveket és különböző eszközöket, volt fegyversimogató, paintball-, airsoft- és légpuskalövészet, lézeres céllövölde, ugrálóvár és makettkiállítás is.

A laktanya bejáratának közelében lévő területet a Magyar Tartalékosok Szövetségének hagyományőrző díszütege foglalta el, amely minden órában megszólaltatta a felújított, második világháborús légvédelmi ágyút. A rendezvényen jelen volt továbbá a Kowalsky meg a Vega zenekar, melynek tagjai nemrégiben önkéntes tartalékos katonának álltak, s most is nagy örömmel járták körbe a rendezvényt, kipróbálva a kiállított harceszközöket. 

A megbízott parancsnoktól megtudtuk, hogy az ország egyetlen rakétaezredének nyílt napján tavaly mintegy hétezren vettek részt, idén viszont arra számítanak, hogy ennél is többen látogatnak ki a rendezvényre. 
mb4a6823.jpg

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.