2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyitott kapuk Győrben

2018. 05. 15., 16:20

A civilek is belekóstolhattak a katonák életébe az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred nyílt napján, május 12-én, az ezred győri laktanyájában. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök, Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő, Fegyveres László alapszervezeti vezető és Belecz István alepszervezeti vezető helyettes képviselte a rendezvényen...

Idén rekordot dönthet a látogatószám, ami a jó időnek és a minden eddiginél látványosabb és izgalmasabb programoknak is köszönhető – mondta Matyi Tibor alezredes, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred megbízott parancsnoka. „Immár tizenhatodik alkalommal nyitottuk meg kapuinkat, s most is - a gyermekektől a felnőttekig - mindenki megtalálhatja a számára érdekes programot. Természetesen vannak kiemelt látványosságok, mint például a Tatai Helyőrség Zenekar koncertje, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység különleges díszelgői és a légvédelmi alegységek dinamikus bemutatója” – mondta az ezredes. Ez utóbbi a csúcspontját jelentette az egyébként is rendkívül látványos programoknak: az ezred katonái azt demonstrálták, hogy nem veszélytelen és nem unalmas az életük a hatalmas harcjárművek, rakéták és légelhárító eszközök között. A nap valódi nyertesei, a gyermekek ellepték a kiállított harcjárműveket és különböző eszközöket, volt fegyversimogató, paintball-, airsoft- és légpuskalövészet, lézeres céllövölde, ugrálóvár és makettkiállítás is.

A laktanya bejáratának közelében lévő területet a Magyar Tartalékosok Szövetségének hagyományőrző díszütege foglalta el, amely minden órában megszólaltatta a felújított, második világháborús légvédelmi ágyút. A rendezvényen jelen volt továbbá a Kowalsky meg a Vega zenekar, melynek tagjai nemrégiben önkéntes tartalékos katonának álltak, s most is nagy örömmel járták körbe a rendezvényt, kipróbálva a kiállított harceszközöket. 

A megbízott parancsnoktól megtudtuk, hogy az ország egyetlen rakétaezredének nyílt napján tavaly mintegy hétezren vettek részt, idén viszont arra számítanak, hogy ennél is többen látogatnak ki a rendezvényre. 
mb4a6823.jpg

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.