2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyitott kapuk Győrben

2018. 05. 15., 16:20

A civilek is belekóstolhattak a katonák életébe az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred nyílt napján, május 12-én, az ezred győri laktanyájában. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök, Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő, Fegyveres László alapszervezeti vezető és Belecz István alepszervezeti vezető helyettes képviselte a rendezvényen...

Idén rekordot dönthet a látogatószám, ami a jó időnek és a minden eddiginél látványosabb és izgalmasabb programoknak is köszönhető – mondta Matyi Tibor alezredes, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred megbízott parancsnoka. „Immár tizenhatodik alkalommal nyitottuk meg kapuinkat, s most is - a gyermekektől a felnőttekig - mindenki megtalálhatja a számára érdekes programot. Természetesen vannak kiemelt látványosságok, mint például a Tatai Helyőrség Zenekar koncertje, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység különleges díszelgői és a légvédelmi alegységek dinamikus bemutatója” – mondta az ezredes. Ez utóbbi a csúcspontját jelentette az egyébként is rendkívül látványos programoknak: az ezred katonái azt demonstrálták, hogy nem veszélytelen és nem unalmas az életük a hatalmas harcjárművek, rakéták és légelhárító eszközök között. A nap valódi nyertesei, a gyermekek ellepték a kiállított harcjárműveket és különböző eszközöket, volt fegyversimogató, paintball-, airsoft- és légpuskalövészet, lézeres céllövölde, ugrálóvár és makettkiállítás is.

A laktanya bejáratának közelében lévő területet a Magyar Tartalékosok Szövetségének hagyományőrző díszütege foglalta el, amely minden órában megszólaltatta a felújított, második világháborús légvédelmi ágyút. A rendezvényen jelen volt továbbá a Kowalsky meg a Vega zenekar, melynek tagjai nemrégiben önkéntes tartalékos katonának álltak, s most is nagy örömmel járták körbe a rendezvényt, kipróbálva a kiállított harceszközöket. 

A megbízott parancsnoktól megtudtuk, hogy az ország egyetlen rakétaezredének nyílt napján tavaly mintegy hétezren vettek részt, idén viszont arra számítanak, hogy ennél is többen látogatnak ki a rendezvényre. 
mb4a6823.jpg

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.