2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Összeült a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport

2019. 07. 22., 14:40

Budapesten, a tárca Balaton utcai objektumában július 19-én, pénteken tartotta soron következő ülését a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport. A Honvédszakszervezetet Sörös István és Szoboszlai Endre képviselték az ülésen...

 

dsc_0015.jpgA Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport feladati közé tartozik – többek között –, hogy figyelemmel kísérje a nyugállományú katonák, a hozzátartozói ellátásban részesülők és a honvédségi nyugdíjasok helyzetét, életkörülményét.

Az ülést Szabó József ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Főnökségének vezetője, a munkacsoport titkára moderálta. A részvevők a Magyar Honvédséggel szoros kapcsolatot ápoló, nyugállományú katonákat és honvédségi nyugdíjasokat tömörítő civil szervezetek – Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, a Honvédszakszervezet, a Honvédségi Dolgozók Országos Szakszervezete, a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége – elnökei és képviselői, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség az idősekről történő gondoskodás feladataiban érintett szervezeteinek képviselői voltak.

dsc_0036.jpgSzabó József ezredes köszöntőjét követően dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka tartott tájékoztatót a nyugállományúak egészségügyi ellátásával kapcsolatban. Beszédében kitért a Honvédkórház eljárási rendjének egyszerűsítésére, valamint a várakozási idők és a várólisták csökkentésének lehetőségeire. A szociálisan rászorulók megsegítésének tapasztalatairól és a jövőbeli feladatokról Szűcs Imre ezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka beszélt.

Előadását követően az Obsitos Program rendszeréről és aktualitásairól szólt Varga András ezredes, a HM Humánpolitikai Főosztály Humánstratégiai Osztályának megbízott vezetője. A napirendi pontok között szerepelt továbbá a nyugállományú katonák és a szociális gondoskodási körbe tartozók rekreációjának 2019. évi helyzete és annak tapasztalatai, amit Szabó József ezredes összegezett. Végül az idősügy aktuális kérdéseire tértek ki az ülés résztvevői.

dsc_0063.jpgFotó: a szerző felvételei

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.