2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Régi-új parancsnok a tatai dandár élén

2018. 04. 10., 08:49

Horváth Gábor dandártábornok hamarosan kezdődő külföldi missziója miatt Sipos Antal ezredes immáron második alkalommal vette át az MH 25. Klapka György Lövészdandár vezetését, megbízott parancsnokként. A leköszönő és az új parancsnok Korom Ferenc vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezetője jelenlétében írta alá az átadás-átvételt igazoló dokumentumokat április 6-án, pénteken a tatai laktanyában. A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt a rendezvényen...

Horváth Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár eddigi parancsnoka a közeljövőben kezdi meg külszolgálatát Szarajevóban, az EUFOR Althea misszió törzsfőnökeként váltva a jelenleg még kint szolgáló elődjét, Szpisják József dandártábornokot. A Bosznia-Hercegovina törékeny békéjét őrző európai uniós nemzetközi szerepvállalás vezetésében hagyományosan magyar főtiszt látja el ezt a beosztást.

cikk_01.jpg

„Azt gondolom, hogy minden magyar katonának megtiszteltetés és bizalom, ha egy nemzetközi misszióban vezető beosztást láthat el. Számomra is az, de egyben kihívást is jelent természetesen, hiszen egészen más módszerekkel kell vezetni, irányítani egy nemzetközi köteléket, mint amit egy hazai alakulat esetében megszoktunk” - mondta el kérdésünkre a leköszönő parancsnok. Horváth Gábor dandártábornok azt is hozzátette: nyugodt a tatai alakulat sorsa felől, hiszen Sipos Antal ezredesre jobbkezeként tekint, akivel már négy éve együtt dolgoznak. „Úgy gondolom, hogy nagyon jó kezekben lesz a dandár, amíg én távol leszek. Természetesen nem lenne igazán jó parancsnok az, aki úgy búcsúzna el, akár ideiglenesen is az alakulatától, hogy kicsit ne szorulna meg a torka” – tette hozzá a tábornok.

cikk_02.jpg

Sipos Antal ezredes, a tatai dandár törzsfőnöke immáron második alkalommal veszi át az alakulat vezetését. Korábban – amíg Horváth Gábor dandártábornok az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon szárazföldi haderőnemi megbízott főnökként szolgált – fél éven át szintén ő irányította a tatai alakulat mindennapjait. „Tábornok úr egy olyan dandárt hagy maga után, amelyik nagyon-nagyon megtanult dolgozni. A jelmondatunkhoz híven, »hittel-becsülettel«. Azt gondolom, hogy ezekkel az emberekkel, ezekkel a parancsnokokkal és katonákkal könnyű lesz az előttünk álló feladatokat végrehajtani” – mondta a lövészdandár új, megbízott parancsnoka.

cikk_03.jpg

A jegyzőkönyv aláírását követő ünnepségen Korom Ferenc vezérőrnagy méltatta Horváth Gábor dandártábornok parancsnoki munkásságát és közelgő külszolgálata kapcsán teljes támogatásáról biztosította az EUFOR Althea misszió következő törzsfőnökét. Sipos Antal ezredeshez fordulva sok sikert kíván megbízott dandárparancsnoki beosztásához.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.