2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Régi-új parancsnok a tatai dandár élén

2018. 04. 10., 08:49

Horváth Gábor dandártábornok hamarosan kezdődő külföldi missziója miatt Sipos Antal ezredes immáron második alkalommal vette át az MH 25. Klapka György Lövészdandár vezetését, megbízott parancsnokként. A leköszönő és az új parancsnok Korom Ferenc vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezetője jelenlétében írta alá az átadás-átvételt igazoló dokumentumokat április 6-án, pénteken a tatai laktanyában. A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt a rendezvényen...

Horváth Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár eddigi parancsnoka a közeljövőben kezdi meg külszolgálatát Szarajevóban, az EUFOR Althea misszió törzsfőnökeként váltva a jelenleg még kint szolgáló elődjét, Szpisják József dandártábornokot. A Bosznia-Hercegovina törékeny békéjét őrző európai uniós nemzetközi szerepvállalás vezetésében hagyományosan magyar főtiszt látja el ezt a beosztást.

cikk_01.jpg

„Azt gondolom, hogy minden magyar katonának megtiszteltetés és bizalom, ha egy nemzetközi misszióban vezető beosztást láthat el. Számomra is az, de egyben kihívást is jelent természetesen, hiszen egészen más módszerekkel kell vezetni, irányítani egy nemzetközi köteléket, mint amit egy hazai alakulat esetében megszoktunk” - mondta el kérdésünkre a leköszönő parancsnok. Horváth Gábor dandártábornok azt is hozzátette: nyugodt a tatai alakulat sorsa felől, hiszen Sipos Antal ezredesre jobbkezeként tekint, akivel már négy éve együtt dolgoznak. „Úgy gondolom, hogy nagyon jó kezekben lesz a dandár, amíg én távol leszek. Természetesen nem lenne igazán jó parancsnok az, aki úgy búcsúzna el, akár ideiglenesen is az alakulatától, hogy kicsit ne szorulna meg a torka” – tette hozzá a tábornok.

cikk_02.jpg

Sipos Antal ezredes, a tatai dandár törzsfőnöke immáron második alkalommal veszi át az alakulat vezetését. Korábban – amíg Horváth Gábor dandártábornok az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon szárazföldi haderőnemi megbízott főnökként szolgált – fél éven át szintén ő irányította a tatai alakulat mindennapjait. „Tábornok úr egy olyan dandárt hagy maga után, amelyik nagyon-nagyon megtanult dolgozni. A jelmondatunkhoz híven, »hittel-becsülettel«. Azt gondolom, hogy ezekkel az emberekkel, ezekkel a parancsnokokkal és katonákkal könnyű lesz az előttünk álló feladatokat végrehajtani” – mondta a lövészdandár új, megbízott parancsnoka.

cikk_03.jpg

A jegyzőkönyv aláírását követő ünnepségen Korom Ferenc vezérőrnagy méltatta Horváth Gábor dandártábornok parancsnoki munkásságát és közelgő külszolgálata kapcsán teljes támogatásáról biztosította az EUFOR Althea misszió következő törzsfőnökét. Sipos Antal ezredeshez fordulva sok sikert kíván megbízott dandárparancsnoki beosztásához.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.