2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Régi-új parancsnok a tatai dandár élén

2018. 04. 10., 08:49

Horváth Gábor dandártábornok hamarosan kezdődő külföldi missziója miatt Sipos Antal ezredes immáron második alkalommal vette át az MH 25. Klapka György Lövészdandár vezetését, megbízott parancsnokként. A leköszönő és az új parancsnok Korom Ferenc vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezetője jelenlétében írta alá az átadás-átvételt igazoló dokumentumokat április 6-án, pénteken a tatai laktanyában. A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt a rendezvényen...

Horváth Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár eddigi parancsnoka a közeljövőben kezdi meg külszolgálatát Szarajevóban, az EUFOR Althea misszió törzsfőnökeként váltva a jelenleg még kint szolgáló elődjét, Szpisják József dandártábornokot. A Bosznia-Hercegovina törékeny békéjét őrző európai uniós nemzetközi szerepvállalás vezetésében hagyományosan magyar főtiszt látja el ezt a beosztást.

cikk_01.jpg

„Azt gondolom, hogy minden magyar katonának megtiszteltetés és bizalom, ha egy nemzetközi misszióban vezető beosztást láthat el. Számomra is az, de egyben kihívást is jelent természetesen, hiszen egészen más módszerekkel kell vezetni, irányítani egy nemzetközi köteléket, mint amit egy hazai alakulat esetében megszoktunk” - mondta el kérdésünkre a leköszönő parancsnok. Horváth Gábor dandártábornok azt is hozzátette: nyugodt a tatai alakulat sorsa felől, hiszen Sipos Antal ezredesre jobbkezeként tekint, akivel már négy éve együtt dolgoznak. „Úgy gondolom, hogy nagyon jó kezekben lesz a dandár, amíg én távol leszek. Természetesen nem lenne igazán jó parancsnok az, aki úgy búcsúzna el, akár ideiglenesen is az alakulatától, hogy kicsit ne szorulna meg a torka” – tette hozzá a tábornok.

cikk_02.jpg

Sipos Antal ezredes, a tatai dandár törzsfőnöke immáron második alkalommal veszi át az alakulat vezetését. Korábban – amíg Horváth Gábor dandártábornok az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon szárazföldi haderőnemi megbízott főnökként szolgált – fél éven át szintén ő irányította a tatai alakulat mindennapjait. „Tábornok úr egy olyan dandárt hagy maga után, amelyik nagyon-nagyon megtanult dolgozni. A jelmondatunkhoz híven, »hittel-becsülettel«. Azt gondolom, hogy ezekkel az emberekkel, ezekkel a parancsnokokkal és katonákkal könnyű lesz az előttünk álló feladatokat végrehajtani” – mondta a lövészdandár új, megbízott parancsnoka.

cikk_03.jpg

A jegyzőkönyv aláírását követő ünnepségen Korom Ferenc vezérőrnagy méltatta Horváth Gábor dandártábornok parancsnoki munkásságát és közelgő külszolgálata kapcsán teljes támogatásáról biztosította az EUFOR Althea misszió következő törzsfőnökét. Sipos Antal ezredeshez fordulva sok sikert kíván megbízott dandárparancsnoki beosztásához.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.