2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Rekord súlyú halfogás a Hosz XV. Országos horgászversenyén

2021. 07. 06., 13:03

A Honvédszakszervezet - Covid járványt követő első - XV. országos horgászversenye 2021. július 2-3-án Székesfehérváron, a Palotavárosi Felső-tón került megrendezésre, a székesfehérvári MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred alapszervezeti vezetője, Grell Norbert szervezésében….

Erős szél, és napsütés fogadta a 70 fő résztvevőt, akik az ország több helyőrségéből érkeztek a Honvédszakszervezet XV. Országos Horgászversenyére. A Honvédszakszervezet meghívására több LIGA tagszervezet is részt vett a versenyen.

A rendezvényen megjelenteket Czövek János elnök köszöntötte, majd Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatta a versenyzőket. A HOFESZ részéről Gieber Sándor Palotavárosi Tavak halőre tartott rövid tájékoztatást. Grell Norbert Hosz 43-as Alapszervezet vezető, a rendezvény versenybírója tájékoztatta a megjelenteket a 24 órás versennyel kapcsolatos szabályokról, főbb időpontokról a versenyzőket, majd a sorsolást követően 16.00 órakor elkezdődött 18 csapat között a verseny, mely rendkívül jó hangulatban zajlott. Péntek esti vacsoráról Bazsik István alelnök gondoskodott, amit a versenyzők a sűrű kapások miatt részleteiben tudtak csak jóízűen elfogyasztani.

A versenyen több rekord is megdőlt. Nem csak a Honvédszakszervezet Országos Horgászversenyen eddig elért eredmények, hanem a Palotavárosi Felső-tónál is a kifogott több, mint 5,5 tonna hallal. Elmondható, hogy a tavalyi 1.566,17 kg rekordnak több 3,5-szeresével többet fogtak idén 5.519,19kg-ot. Kiemelkedő volt az 1.961 db-os halfogás is, ami a Palotavárosi tavaknál szintén rekordnak számít, de Móron a Ezerjó horgásztónál 2014-ben megrendezésre került Honvédszakszervezet VIII. Országos Horgászversenyen elért 2.146 darabos rekordfogást nem sikerült lekörözni. Mindkét horgászverseny szervezésével Grell Norbert MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Honvédszakszervezet alapszervezet vezetőjét kérte fel a Honvédszakszervezet elnöksége.

A verseny végén az eredményhirdetésnél a díjakat Szendrei Zoltán alelnök és Grell Norbert MH 43. alapszervezet vezető, versenybíró és Liktor András MH EK alapszervezetője adták át.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Az első helyet a Fekete Gyémántok nevű csapat nyerte 658,21 kg-mal az MH 25. Klapka György Lövészdandár Hosz alapszervezetének képviseletében (Orsós Zsolt, Molnár Péter és Nagy László csapattagok részvételével).

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Második helyezett a makói CDFSZ-CFS Team csapat lett 634,36 kg-mal (Zenelák György, Tóth Jenő és Ács János csapattagok részvételével) a Logisztikai és Könnyűipari Dolgozók Szakszervezetének képviseletében.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Harmadik helyezett Géza Papi csapata lett szintén a Logisztikai és Könnyűipari Dolgozók Szakszervezetének képviseletében, akik 438,24 kg halat fogtak (Szép Anzelm, Dobos Géza és Danyi István részvételével).

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

A verseny legnagyobb halát, mely egy 13,64 kg súlyú ponty volt Orsós Zsolt fogta ki a Fekete Gyémántok csapat versenyzője, aki a legtöbb halat fogó résztvevő díjával is büszkélkedhet, hiszen 145 db halat fogott a verseny során.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Az MH Egészségügyi Központ Alapszervezetének támogatásával különdíjban részesült a „legtöbb keszeget, kárászt fogó” (12,85 kg) Zelenák György makói versenyző, valamint a „+1 hal” különdíjban az MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred Hosz alapszervezetének felajánlásának köszönhetően Molnár Péter szintén a tatai Fekete Gyémántok csapat tagja, aki egy 5,33 kg-os Koi pontyot fogott ki a székesfehérvári halastóból.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

 

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

A versenyzők értékelése alapján a Honvédszakszervezet horgászversenyei közül az idei, kimagasló szervezettségű és nagyon jól sikerült rendezvény volt és kérik, hogy jövőre is a székesfehérvári tavon kerüljön megrendezésre a verseny.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni Urfi Tamás HOFESZ ügyvezetőjének és Szabó Kiss Anita HOFESZ gazdasági vezetőnek, hogy rövid időn belül versenyünk lebonyolítására helyet biztosítottak, valamint a rendezvény lebonyolításában, szervezésében résztvevőknek Gieber Sándor Palotavárosi Tavak halőrének, Grell Norbert Alapszervezet vezetőnek, Dániel Mózes Alapszervezet vezetőnek, Láris Ferencnek, Varga Bencének, Ördög Krisztiának szakszervezeti tagoknak, Grell Károly és Grell Károlynénak, valamint Grell Balázsnak és Dániel Mártonnak.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Az összesített eredményeket a cikk alján található táblázat tartalmazza!

 

Szöveg: Grell Norbert

Fotó: Grell Norbert, Czövek János

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.