2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Rekord súlyú halfogás a Hosz XV. Országos horgászversenyén

2021. 07. 06., 13:03

A Honvédszakszervezet - Covid járványt követő első - XV. országos horgászversenye 2021. július 2-3-án Székesfehérváron, a Palotavárosi Felső-tón került megrendezésre, a székesfehérvári MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred alapszervezeti vezetője, Grell Norbert szervezésében….

Erős szél, és napsütés fogadta a 70 fő résztvevőt, akik az ország több helyőrségéből érkeztek a Honvédszakszervezet XV. Országos Horgászversenyére. A Honvédszakszervezet meghívására több LIGA tagszervezet is részt vett a versenyen.

A rendezvényen megjelenteket Czövek János elnök köszöntötte, majd Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatta a versenyzőket. A HOFESZ részéről Gieber Sándor Palotavárosi Tavak halőre tartott rövid tájékoztatást. Grell Norbert Hosz 43-as Alapszervezet vezető, a rendezvény versenybírója tájékoztatta a megjelenteket a 24 órás versennyel kapcsolatos szabályokról, főbb időpontokról a versenyzőket, majd a sorsolást követően 16.00 órakor elkezdődött 18 csapat között a verseny, mely rendkívül jó hangulatban zajlott. Péntek esti vacsoráról Bazsik István alelnök gondoskodott, amit a versenyzők a sűrű kapások miatt részleteiben tudtak csak jóízűen elfogyasztani.

A versenyen több rekord is megdőlt. Nem csak a Honvédszakszervezet Országos Horgászversenyen eddig elért eredmények, hanem a Palotavárosi Felső-tónál is a kifogott több, mint 5,5 tonna hallal. Elmondható, hogy a tavalyi 1.566,17 kg rekordnak több 3,5-szeresével többet fogtak idén 5.519,19kg-ot. Kiemelkedő volt az 1.961 db-os halfogás is, ami a Palotavárosi tavaknál szintén rekordnak számít, de Móron a Ezerjó horgásztónál 2014-ben megrendezésre került Honvédszakszervezet VIII. Országos Horgászversenyen elért 2.146 darabos rekordfogást nem sikerült lekörözni. Mindkét horgászverseny szervezésével Grell Norbert MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Honvédszakszervezet alapszervezet vezetőjét kérte fel a Honvédszakszervezet elnöksége.

A verseny végén az eredményhirdetésnél a díjakat Szendrei Zoltán alelnök és Grell Norbert MH 43. alapszervezet vezető, versenybíró és Liktor András MH EK alapszervezetője adták át.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Az első helyet a Fekete Gyémántok nevű csapat nyerte 658,21 kg-mal az MH 25. Klapka György Lövészdandár Hosz alapszervezetének képviseletében (Orsós Zsolt, Molnár Péter és Nagy László csapattagok részvételével).

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Második helyezett a makói CDFSZ-CFS Team csapat lett 634,36 kg-mal (Zenelák György, Tóth Jenő és Ács János csapattagok részvételével) a Logisztikai és Könnyűipari Dolgozók Szakszervezetének képviseletében.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Harmadik helyezett Géza Papi csapata lett szintén a Logisztikai és Könnyűipari Dolgozók Szakszervezetének képviseletében, akik 438,24 kg halat fogtak (Szép Anzelm, Dobos Géza és Danyi István részvételével).

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

A verseny legnagyobb halát, mely egy 13,64 kg súlyú ponty volt Orsós Zsolt fogta ki a Fekete Gyémántok csapat versenyzője, aki a legtöbb halat fogó résztvevő díjával is büszkélkedhet, hiszen 145 db halat fogott a verseny során.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Az MH Egészségügyi Központ Alapszervezetének támogatásával különdíjban részesült a „legtöbb keszeget, kárászt fogó” (12,85 kg) Zelenák György makói versenyző, valamint a „+1 hal” különdíjban az MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred Hosz alapszervezetének felajánlásának köszönhetően Molnár Péter szintén a tatai Fekete Gyémántok csapat tagja, aki egy 5,33 kg-os Koi pontyot fogott ki a székesfehérvári halastóból.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

 

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

A versenyzők értékelése alapján a Honvédszakszervezet horgászversenyei közül az idei, kimagasló szervezettségű és nagyon jól sikerült rendezvény volt és kérik, hogy jövőre is a székesfehérvári tavon kerüljön megrendezésre a verseny.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni Urfi Tamás HOFESZ ügyvezetőjének és Szabó Kiss Anita HOFESZ gazdasági vezetőnek, hogy rövid időn belül versenyünk lebonyolítására helyet biztosítottak, valamint a rendezvény lebonyolításában, szervezésében résztvevőknek Gieber Sándor Palotavárosi Tavak halőrének, Grell Norbert Alapszervezet vezetőnek, Dániel Mózes Alapszervezet vezetőnek, Láris Ferencnek, Varga Bencének, Ördög Krisztiának szakszervezeti tagoknak, Grell Károly és Grell Károlynénak, valamint Grell Balázsnak és Dániel Mártonnak.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Az összesített eredményeket a cikk alján található táblázat tartalmazza!

 

Szöveg: Grell Norbert

Fotó: Grell Norbert, Czövek János

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.