2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztatás a Hosz 2017. évi országos horgászversenyéről június 9-10.

Hosz  |  2017. 02. 20., 09:48

A Honvédszakszervezet Központi Iroda, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred Hosz alapszervezetének közreműködésével 2017. június 09-10-én 24 órás horgászversenyt rendez,, melyre 2017. május 9-ig van lehetőség jelentkezni...

HOSZ ORSZÁGOS HORGÁSZVERSENY KIÍRÁS

A Horgászverseny helye: Ötöshárs horgásztó (Nagybajom)

Ideje: 2017.06.09. 16.00 – 2017.06.10. 16.00

Jelentkezési határidő: 2017.05.09. 12.00 óra

A horgászversenyen 3 fős csapatok vehetnek részt, a versenyzők kizárólag a Honvédszakszervezet tagjai lehetnek.

A tó megközelítése: Kaposvártól Nagykanizsa felé haladva, a 61-es sz. főúton Nagybajom települést elhagyva, a település végét jelző tábla után balra található bekötő úton lehet megközelíteni.

A horgásztó webcíme: http://otoshars.hu/

A versenyre jelentkezni a versenykiírásban szereplő időpontig írásban lehet a „Nevezési lap” kitöltésével, majd a kitöltött nevezési lapot a Központi Iroda részére eljuttatva történik a regisztráció.

NEVEZÉSI LAP a cikk ALJÁN TALÁLHATÓ!

Központi iroda: Levelezési cím: 1581 Budapest, Pf. 65.

Fax (városi): 06-1/450-0347, Fax (HM): 02-261-77

Email: iroda@hsz.hu

 

A horgászversenyen maximum 30 csapat indulására van lehetőség. A csapatok jelentkezését nevezési sorrend alapján vesszük figyelembe!

Határozat alapján lehetőség van az alapszervezet 30%-a terhére történő nevezési díj befizetésére.

 

Nevezési díj: 10.000 Ft/csapat
A nevezési díj tartalmazza a három fő részére a nevezés díját, plusz a háromszori étkezést.

Programtervezet:

Gyülekező, regisztráció a horgásztónál: 2017.06.09. 13.30-14.30 h Köszöntő, megnyitó, versenyszabályok ismertetése: 2017.06.09. 14.30-14.45 h Horgászhelyek kisorsolása: 2017.06.09. 14.45-15.00 h Horgászhelyek elfoglalása, etetés: 2017.06.09. 15.00-16.00 h Verseny kezdete: 2017.06.09. 16.00 h Verseny vége: 2017.06.10. 16.00 h Mérlegelés: Folyamatos Eredményhirdetés: 2017.06.10. 17.00 h


A VERSENYHORGÁSZAT SZABÁLYAI


Minden versenyző köteles a versenyszabályzat minden pontját betartani. A verseny kezdetét és végét a sorsoláskor bemutatott hangjelzés jelzi, melyeket kötelező betartani. A versenyzők annyi botot tarthatnak és szerelhetnek össze, amennyit akarnak, de egyszerre csak legfeljebb hat (6) bottal horgászhatnak a csapatok. A verseny ideje alatt a csapatok tetszőleges szerelékkel horgászhatnak, botonként maximum két horoggal, szomszédjaikat nem zavarhatják. A verseny ideje alatt fogott minden hal beleszámít a pontozásba! Hármas horog használata tilos! Az elektromos, akusztikus és vizuális kapásjelzők használata megengedett. Engedélyezett a rádió-távjelzős elektromos kapásjelző használata. Folyamatosan etetni kizárólag partról, csak emberi erőn és - ügyességen alapuló eszközökkel lehet. Engedélyezett az etető csúzli, egy vagy két kézzel működtetett cső a bojlik bedobásához, egy vagy két kézzel tartott nagy nyeles kanál, a földre helyezett és mindkét kézzel működtetett csúzli, esetleg gumiszalaggal, rugóval, oldódó tasakkal, oldódó szállal működő eszközök; rakéták, melyek belső átmérője nem lehet nagyobb 50 mm-nél, hossza pedig 200 mm-nél, és horgászbottal dobják be. Etetőhajó és Csónak használata, a verseny ideje alatt TILOS! Halradar használata tilos! A csapatoknak a számukra kijelölt horgászhelyen belül kell horgászniuk. Sátrak (tábor kialakítása), személyes dolgok elhelyezése közvetlenül a horgászhelyen lehetséges. A megakasztott hal sikeres kiemelésében segítség igénybe vehető (csapattárs). A hal kifogása érvényesnek számít akkor is, ha véletlenül a száján kívül akad be a horog. Szándékosan szabálysértő módon kifogni a halat szigorúan TILOS!

Halfogás esetén a kifogott halat a mérlegelésig sértetlenül kell tárolni, majd a mérlegelés, bejegyzés és fotózás után vissza kell engedni. A halak elhelyezésére megnedvesített pontymatrac és min. 2,5m- es gyűrűs haltartó valamint pontyzsák használata kötelező! A halakat gyűrűs haltartóban, pontyzsákban kell élve tartani és verseny ideje alatt a pontyzsáknak teljes terjedelmében a vízben kell lennie. Fém haltartó használata tilos! Minden 5 kg-ot meghaladó hal fogását a versenybizottságnak azonnal jelezni kell. Elegendő pontyzsákkal kell rendelkezniük (minimum 1 db/csapat). Sebfertőtlenítő használata kötelező!• Ha a kifogott hal elpusztul, nem számít bele a versenybe. A „verseny vége” jelzést követően a készségeket azonnal ki kell húzni a vízből, a jelzés után horogra került halakat már nem mérlegeljük. Lefújás előtt történt bevágás esetén a fogott hal beleszámít a versenybe akkor is, ha a fárasztás a jelzés után fejeződik be. A verseny végeztével a horgászhelyet tiszta állapotban kell hátrahagyni. A verseny ideje alatt az „Ötöshárs” horgásztó házirendjét be kell tartani


MÉRLEGELÉS SZABÁLYAI


A mérés folyamatosan kerül végrehajtásra, melynek során a súly jelzésének jól láthatónak kell lennie a rendezők és a versenyzők számára egyaránt. Minden halat a szervezők által biztosított tartóhálóban kell lemérni, ezt benedvesítik, és megállapítják az önsúlyát minden mérés előtt. A tartóhálóknak speciálisan a pontyok lemérésére alkalmas fajtájúaknak kell lenniük. Vízáteresztő és rácsos szerkezetű, lágy, szintetikus anyagból készüljön. Minden kifogott halat külön- külön, egyesével kell felírni a mérlegelő lapokra, kivéve a kárász és keszegfélék. A méréseket a Versenybizottság hajtja végre. Mérlegelésre és az alapján értékelésre csak élő halak kerülhetnek. Ennek igazolása, hogy a hal mérlegelés után elúszik a versenybíró jelenlétében. Bármilyen más jellegű probléma, kérdés felmerülése esetén a Versenybizottság a helyszínen dönt, és állásfoglalását közli.

SZANKCIÓK


Versenyből való kizárással jár: a gondatlanságból megcsonkított vagy sérült hal, a halakkal való kulturálatlan bánásmód. Minden figyelmeztetés 10 kg hal levonásával jár az eredményekből. Figyelmeztetés jár azért, ha bárki más a csapattagokon kívül szákol, etet, vagy fáraszt. Figyelmeztetés jár, ha a csapatok engedély nélkül külső segítséget vesznek igénybe, valamint a verseny kezdetét jelző hangjelzés előtt horgászni kezdenek. Figyelmeztetés jár, ha a csapattagok valamelyike horgászhoz nem méltóan viselkedik, vagy a halakat nem megfelelően tárolják. A Versenybíróság rendelkezik azon joggal mind a versenyek ideje alatt, mind az eredményhirdetés idején, hogy büntetéseket szabjon ki csapatokra, ha azok szabálysértést követnek el. Minden, a szabályokban nem leírt, nem szabályozott kérdésben a versenyszervezők állásfoglalásai az irányadóak.


ÉRTÉKELÉS


A végső sorrendbe sorolást a szervezők illetve a versenybírák végzik a verseny zárását követően. A fogott összsúly (összes kilogramm) alapján történik a végső sorrend felállítása. Azonos súlyok esetén a legnagyobb súlyú hal megfogásával bíró párost illeti az elsőbbség. Ha még mindig fennáll a holtverseny, akkor az elsőbbség azt a csapatot illeti, akinél nagyobb a fogások átlagsúlya (összes súly/fogások száma). Díjazásra kerül: az I-III. helyezett, a legnagyobb halat kifogó versenyző, a legtöbb halat kifogó versenyző.
Nagybajomi Ötös Hárs Víztározó

HÁZIRENDJE


Horgászat ideje: Egész évben 0 órától 24 óráig
Horgászat a tározó területén, érvényes állami jegy és terület engedély birtokában az állami és helyi horgászrend előírásainak betartása mellett partról történik. /2013. évi CII. törvény alapján/
Horgászható partszakasz a gát és a nyúlgát közötti partvonulat, a keleti és a nyugati oldalon /kivéve a játszótér előtti partszakasz /.
• Bérelt, foglalt helyek nincsenek, minden horgász a horgászható partszakaszon bárhol horgászhat. A horgászhely elfoglalásának úgy kell történnie, hogy az a már horgászókat ne zavarja. A napijegyes és sporthorgászok szintén igénybe vehetik az egész horgászható partszakaszt.
• Horgászati tilalmak:
– a műtárgyakról való horgászat
– versenyek, rendezvények idején a kijelölt partszakaszok horgászata
– méretkorlátozás és tilalmi idők a fogási napló szerint
– halradar használata, jelzőbója és leszúrható bot alkalmazása
– a horgászkészség be- és kihordása
– csónakos horgászat
– a part megbontása, vízszennyezés, szemetelés
– a vízi és vízparti növényzet irtása
Házirend, általános rendelkezések:
• gyűrűsszák használata kötelező
• nemes hal kifogásakor kötelező a merítő szák használata
• a halak szoktató etetése és a beetetés csak partról történhet, etetőanyag mennyisége maximum 5 kg/nap
• etetésre, víz és környezetbarát anyagok használhatók
• csak az aznap fogott hal tárolása engedélyezett
• gépkocsival, motorkerékpárral parkolni csak a parkolóban, vagy a földutak két oldala mentén lehet
• maradandó horgászstég, sátor, természetes vagy mesterséges anyagból készült esőbeálló nem létesíthető
• a horgászrend megsértőivel szemben az Egyesület Fegyelmi Bizottsága és a hatóságok járnak el
• az elfoglalt horgászhelyet és környékét a horgászat befejezését követően az esetlegesen keletkezett szennyeződésektől és szeméttől meg kell tisztítani, azt össze kell szedni, és gondoskodni kell annak elszállításáról.

Egész évben tűzgyújtási tilalom van érvényben a víztározó nyugati oldalára! Tűzrakásra csak a keleti oldalon az erre kijelölt helyeken van mód.

Tájékoztató: A jelentkezési határidő lejárata után nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni!

Résztvevő csapatok táblázata

Kovács Gyula - alapszervezeti vezető

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.