2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új lakhatási támogatási rendszer jöhet a honvédségnél

2019. 01. 10., 12:41

A Magyar Honvédség hosszútávú célja, hogy támogatással a katonák tulajdonába kerüljenek a szolgálati lakások - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A tárcavezető hozzátette: ehhez nem építenek, nem vásárolnak lakásokat.

  • A Magyar Honvédség hosszútávú célja, hogy támogatással a katonák tulajdonába kerüljenek a szolgálati lakások - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A tárcavezető hozzátette: ehhez nem építenek, nem vásárolnak lakásokat.

A honvédség megtartó képességének növeléséhez olyan feltételeket kell teremteni, ahol a családok is megtalálják a helyüket, ezért új lakhatási támogatási rendszer kidolgozásával foglalkoznak – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor.

A honvédelmi miniszter kiemelte: ehhez a mostani szolgálati lakásokat értékesítik elsősorban a benne lakó katonák számára, illetve azon katonák számára, akik családalapítást terveznek. A továbbiakban úgy kívánják a támogatást megoldani, hogy a tulajdonszerzéshez adjon jogot – tette hozzá.

Az nem jó ugyanis a tárcavezető szerint, hogy a katona a nyugdíjkorhatárhoz érve döbben rá, hogy nincs saját lakása, ahol a továbbiakban élhetne.

 Ezért meg kell adni a lehetőséget a tulajdonszerzéshez.

Benkő Tibor közölte: ehhez olyan városok kellenek, amelyek berendezkednek arra, hogy a helyőrségben katonai szervezet működik. Úgy látja, a polgármesterek nyitottak. A részleket kidolgozásához azt kell még megoldani, hogy ha a katonák átköltöznek egyik helyőrségből a másikba, a részesedési hányad hogyan marad meg.

A tárca építeni és vásárolni nem akar lakásokat, vagyisnem az állami tulajdont akarják növelni, hanem állami támogatást nyújtanának a katonáknak,

amely segíthet a lakás megvételében – hangsúlyozta a miniszter.

Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.