2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újra Mészáros Melinda az elnök

2017. 12. 01., 11:55

2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.

Az eseményen a LIGA Szakszervezetek tagszervezetei a mandátumok 90,57 százalékát vették fel. Az első napirendi pont az alapszabály-módosítására vonatkozó javaslat volt, amely többek között a Tanácsülések számát, a mandátumkiosztás rendjét, a LIGA Szakszervezetek székhelyét szabályozta újra. A módosításokat a küldöttek elfogadták.

Ezt követően Doszpolyné Dr. Mészáros Melinda megtartotta a szervezet elmúlt időszakról szóló beszámolóját. Az elnökasszony összefoglalta az elért eredményeket, így a járulékcsökkentést, a minimálbéremelés követeztében előálló bértorlódás részbeni kezelését, ismertette a sikeres hazai és nemzetközi pályázati és szakmai tevékenységeket, a szolgáltatásbővítést, a taglétszám-bővítést, a tagok számára szervezett alap- és középfokú képzéseket, a Nyitott Ház programsorozatot, a tagok számára nyújtott jogsegélyszolgálatot és a munkavédelmi tanácsadást. Elmondta, a LIGA Szakszervezetek kapcsolatai megerősödtek mind a külső szervezetek, mind a saját szervezetei felé is.

Ezt követően Árkovics István gazdasági alelnök számolt be a LIGA Szakszervezetek gazdasági-, és pénzügyi tevékenységéről. Az ülés a LIGA Szakszervezetek következő négy éves Programjának rövid ismertetésével folytatódott. Doszpolyné dr. Mészáros Melinda kiemelte a társadalmi integráció és szolidaritás, a párbeszéd fórumok, a béregyenlőtlenségek csökkentésének, a munkavállalók egészségvédelmének, a nyugdíjrendszer rugalmasságának, az alanyi jogú járulékfizetéshez kapcsolódó munkanélküli-ellátás, a munkavállalók mobilitásának kérdését, amelyet összefogással képzel el megvalósítani. A Programra vonatkozó beterjesztést a küldöttek, akárcsak a korábbi beszámolókat, egyhangúlag elfogadták.

A negyedik napirendi pont keretein belül a tisztségviselők kerültek megválasztásra. Az elnöki tisztségben Doszpolyné Dr. Mészáros Melindának szavaztak egyhangúlag bizalmat a küldöttek. A négy társelnöki tisztségre Buzásné Putz Erzsébet (MTSZSZ), Czövek János (HOSZ), Fürjes József (VKDSZ) és dr. Szilágyi József (EVDSZ) került ismételten megválasztásra. A pénzügyekért és szervezésért felelős alelnök Árkovics István is megerősítésre került pozíciójában. A 6 elnökségi helyre Hegedűs Andrea (Olajipari Szakszervezet), dr. Huiber Tibor (MEDOSZ), Mendrey László (PDSZ), Pongó Géza (FRSZ), Tóth Zsuzsanna (PSZ) és dr. Várnai Zsuzsanna (VISZ) került megszavazásra.

A Felügyelőbizottságnak öten lesznek tagjai a jövőben: Bazsik István (HOSZ), dr. Kiss Mihály (EVDSZ), Mazák Viktória Erzsébet (PSZ), dr. Szabó István (MEDOSZ) és Sulyok László (MTSZSZ). A küldöttek újraválasztották a Mandátumvizsgáló Bizottság tagjait is, így a bizottság tagjai ismét Kiss Zsolt, Dávid Tibor, Cseh Béla Zoltán lettek. Az új tisztségviselők mandátuma 2017. december 14-től érvényes.

Forrás: www.liganet.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.