2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újra Mészáros Melinda az elnök

2017. 12. 01., 11:55

2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.

Az eseményen a LIGA Szakszervezetek tagszervezetei a mandátumok 90,57 százalékát vették fel. Az első napirendi pont az alapszabály-módosítására vonatkozó javaslat volt, amely többek között a Tanácsülések számát, a mandátumkiosztás rendjét, a LIGA Szakszervezetek székhelyét szabályozta újra. A módosításokat a küldöttek elfogadták.

Ezt követően Doszpolyné Dr. Mészáros Melinda megtartotta a szervezet elmúlt időszakról szóló beszámolóját. Az elnökasszony összefoglalta az elért eredményeket, így a járulékcsökkentést, a minimálbéremelés követeztében előálló bértorlódás részbeni kezelését, ismertette a sikeres hazai és nemzetközi pályázati és szakmai tevékenységeket, a szolgáltatásbővítést, a taglétszám-bővítést, a tagok számára szervezett alap- és középfokú képzéseket, a Nyitott Ház programsorozatot, a tagok számára nyújtott jogsegélyszolgálatot és a munkavédelmi tanácsadást. Elmondta, a LIGA Szakszervezetek kapcsolatai megerősödtek mind a külső szervezetek, mind a saját szervezetei felé is.

Ezt követően Árkovics István gazdasági alelnök számolt be a LIGA Szakszervezetek gazdasági-, és pénzügyi tevékenységéről. Az ülés a LIGA Szakszervezetek következő négy éves Programjának rövid ismertetésével folytatódott. Doszpolyné dr. Mészáros Melinda kiemelte a társadalmi integráció és szolidaritás, a párbeszéd fórumok, a béregyenlőtlenségek csökkentésének, a munkavállalók egészségvédelmének, a nyugdíjrendszer rugalmasságának, az alanyi jogú járulékfizetéshez kapcsolódó munkanélküli-ellátás, a munkavállalók mobilitásának kérdését, amelyet összefogással képzel el megvalósítani. A Programra vonatkozó beterjesztést a küldöttek, akárcsak a korábbi beszámolókat, egyhangúlag elfogadták.

A negyedik napirendi pont keretein belül a tisztségviselők kerültek megválasztásra. Az elnöki tisztségben Doszpolyné Dr. Mészáros Melindának szavaztak egyhangúlag bizalmat a küldöttek. A négy társelnöki tisztségre Buzásné Putz Erzsébet (MTSZSZ), Czövek János (HOSZ), Fürjes József (VKDSZ) és dr. Szilágyi József (EVDSZ) került ismételten megválasztásra. A pénzügyekért és szervezésért felelős alelnök Árkovics István is megerősítésre került pozíciójában. A 6 elnökségi helyre Hegedűs Andrea (Olajipari Szakszervezet), dr. Huiber Tibor (MEDOSZ), Mendrey László (PDSZ), Pongó Géza (FRSZ), Tóth Zsuzsanna (PSZ) és dr. Várnai Zsuzsanna (VISZ) került megszavazásra.

A Felügyelőbizottságnak öten lesznek tagjai a jövőben: Bazsik István (HOSZ), dr. Kiss Mihály (EVDSZ), Mazák Viktória Erzsébet (PSZ), dr. Szabó István (MEDOSZ) és Sulyok László (MTSZSZ). A küldöttek újraválasztották a Mandátumvizsgáló Bizottság tagjait is, így a bizottság tagjai ismét Kiss Zsolt, Dávid Tibor, Cseh Béla Zoltán lettek. Az új tisztségviselők mandátuma 2017. december 14-től érvényes.

Forrás: www.liganet.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.