2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a Haditechnikai Ellátó Központnál

Hosz  |  2006. 06. 03., 13:17

Aktuális tájékoztatót tartott a Honvédszakszervezet (Hosz) az MH Haditechnikai Ellátó Központ (MH HTEK) székhelyén, Budapest-Mátyásföldön. A vezető szervek, a Lánctalpas és Hőerőgép Raktár teljes állománya, valamint a vidéki csoportok szakszervezeti delegáltjai előtt - június 2-án - Takács István budapesti területi ügyvivő nyitotta meg a rendezvényt, köszöntve azon katonatársait, akiktől nem is olyan régen köszönt el, majd felkérte Mészáros Gézát, a Hosz elnökét, hogy tartsa meg tájékoztatóját...

A köszöntő után, a jelenlévők megtekintették a Hosz bemutató filmjét, majd Mészáros Géza napjainkat, valamint a közeljövőt aktuálisan érintő érdekképviseleti helyzetről adott tájékoztatót.

A szakszervezeti vezető - egyebek között - a Hosz reprezentativitásáról, a HÉF-en elért eredményekről, a jelenlét szükségességéről, az árvízvédelmi munkálatokkal összefüggő járandóságokról, az évvégi bértárgyalásokról (5% béremelés 2006-ra), a ruházati illetményemelésről, a két nap jutalomszabadságról és a szolgálati időpótlék szükségességéről is szót ejtett. A Hosz elnöke kifejtette: a kafetéria be nem vezetésének oka, hogy nem garantált minden évben ugyanaz az összeg, így a jelenlegi juttatások (nyugdíj- és egészségügyi pénztári kiegészítés, étkezési utalványok) sérülnének.

 

Ezt követően dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő tartotta meg rövid tájékoztatóját a jogsegélyszolgálat müködéséről, valamint az idei törvénymódosítás néhány eleméről (szolgálati panasz, stb.).

 

 

 

 

 

Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő a Hosz szolgáltató jellegét (alapítvány, ügyvivői munkák, Egység 2002 kft.) ismertette, majd részletes, tájékoztatást adott a szolgáltatásokról (élet- és balesetbiztosításról, üdültetési lehetőségekről, gépjármü vásárlási konstrukciókról, a tagsági kártya hasznosságáról, a Vodafone telefon szolgáltatásról), egyszóval a Hosz tagságot érintő nagyszerü lehetőségekről.

 

Végezetül Barnucz Albert mérnök alezredes, az MH Haditechnikai Ellátó Központ parancsnokhelyettese köszönte meg a Hosz elnökének a színvonalas tájékoztatást és néhány dicsérő szóval méltatta Takács István és Scheiner Katalin aktív, a katonai szervezet érdekében kifejtett érdekképviseleti munkájukat, bízva abban, hogy a folyamatos kapcsolat továbbra is fennmarad.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.