2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a Haditechnikai Ellátó Központnál

Hosz  |  2006. 06. 03., 13:17

Aktuális tájékoztatót tartott a Honvédszakszervezet (Hosz) az MH Haditechnikai Ellátó Központ (MH HTEK) székhelyén, Budapest-Mátyásföldön. A vezető szervek, a Lánctalpas és Hőerőgép Raktár teljes állománya, valamint a vidéki csoportok szakszervezeti delegáltjai előtt - június 2-án - Takács István budapesti területi ügyvivő nyitotta meg a rendezvényt, köszöntve azon katonatársait, akiktől nem is olyan régen köszönt el, majd felkérte Mészáros Gézát, a Hosz elnökét, hogy tartsa meg tájékoztatóját...

A köszöntő után, a jelenlévők megtekintették a Hosz bemutató filmjét, majd Mészáros Géza napjainkat, valamint a közeljövőt aktuálisan érintő érdekképviseleti helyzetről adott tájékoztatót.

A szakszervezeti vezető - egyebek között - a Hosz reprezentativitásáról, a HÉF-en elért eredményekről, a jelenlét szükségességéről, az árvízvédelmi munkálatokkal összefüggő járandóságokról, az évvégi bértárgyalásokról (5% béremelés 2006-ra), a ruházati illetményemelésről, a két nap jutalomszabadságról és a szolgálati időpótlék szükségességéről is szót ejtett. A Hosz elnöke kifejtette: a kafetéria be nem vezetésének oka, hogy nem garantált minden évben ugyanaz az összeg, így a jelenlegi juttatások (nyugdíj- és egészségügyi pénztári kiegészítés, étkezési utalványok) sérülnének.

 

Ezt követően dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő tartotta meg rövid tájékoztatóját a jogsegélyszolgálat müködéséről, valamint az idei törvénymódosítás néhány eleméről (szolgálati panasz, stb.).

 

 

 

 

 

Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő a Hosz szolgáltató jellegét (alapítvány, ügyvivői munkák, Egység 2002 kft.) ismertette, majd részletes, tájékoztatást adott a szolgáltatásokról (élet- és balesetbiztosításról, üdültetési lehetőségekről, gépjármü vásárlási konstrukciókról, a tagsági kártya hasznosságáról, a Vodafone telefon szolgáltatásról), egyszóval a Hosz tagságot érintő nagyszerü lehetőségekről.

 

Végezetül Barnucz Albert mérnök alezredes, az MH Haditechnikai Ellátó Központ parancsnokhelyettese köszönte meg a Hosz elnökének a színvonalas tájékoztatást és néhány dicsérő szóval méltatta Takács István és Scheiner Katalin aktív, a katonai szervezet érdekében kifejtett érdekképviseleti munkájukat, bízva abban, hogy a folyamatos kapcsolat továbbra is fennmarad.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.