2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a Haditechnikai Ellátó Központnál

Hosz  |  2006. 06. 03., 13:17

Aktuális tájékoztatót tartott a Honvédszakszervezet (Hosz) az MH Haditechnikai Ellátó Központ (MH HTEK) székhelyén, Budapest-Mátyásföldön. A vezető szervek, a Lánctalpas és Hőerőgép Raktár teljes állománya, valamint a vidéki csoportok szakszervezeti delegáltjai előtt - június 2-án - Takács István budapesti területi ügyvivő nyitotta meg a rendezvényt, köszöntve azon katonatársait, akiktől nem is olyan régen köszönt el, majd felkérte Mészáros Gézát, a Hosz elnökét, hogy tartsa meg tájékoztatóját...

A köszöntő után, a jelenlévők megtekintették a Hosz bemutató filmjét, majd Mészáros Géza napjainkat, valamint a közeljövőt aktuálisan érintő érdekképviseleti helyzetről adott tájékoztatót.

A szakszervezeti vezető - egyebek között - a Hosz reprezentativitásáról, a HÉF-en elért eredményekről, a jelenlét szükségességéről, az árvízvédelmi munkálatokkal összefüggő járandóságokról, az évvégi bértárgyalásokról (5% béremelés 2006-ra), a ruházati illetményemelésről, a két nap jutalomszabadságról és a szolgálati időpótlék szükségességéről is szót ejtett. A Hosz elnöke kifejtette: a kafetéria be nem vezetésének oka, hogy nem garantált minden évben ugyanaz az összeg, így a jelenlegi juttatások (nyugdíj- és egészségügyi pénztári kiegészítés, étkezési utalványok) sérülnének.

 

Ezt követően dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő tartotta meg rövid tájékoztatóját a jogsegélyszolgálat müködéséről, valamint az idei törvénymódosítás néhány eleméről (szolgálati panasz, stb.).

 

 

 

 

 

Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő a Hosz szolgáltató jellegét (alapítvány, ügyvivői munkák, Egység 2002 kft.) ismertette, majd részletes, tájékoztatást adott a szolgáltatásokról (élet- és balesetbiztosításról, üdültetési lehetőségekről, gépjármü vásárlási konstrukciókról, a tagsági kártya hasznosságáról, a Vodafone telefon szolgáltatásról), egyszóval a Hosz tagságot érintő nagyszerü lehetőségekről.

 

Végezetül Barnucz Albert mérnök alezredes, az MH Haditechnikai Ellátó Központ parancsnokhelyettese köszönte meg a Hosz elnökének a színvonalas tájékoztatást és néhány dicsérő szóval méltatta Takács István és Scheiner Katalin aktív, a katonai szervezet érdekében kifejtett érdekképviseleti munkájukat, bízva abban, hogy a folyamatos kapcsolat továbbra is fennmarad.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.