2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétoldalú találkozó

Hosz  |  2006. 06. 14., 15:10

Kétoldalú megbeszélést tartottak június 13-án a katonai felsővezetés és a Honvédszakszervezet képviselői. A Hosz tisztségviselőit, Mészáros Géza elnököt, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnököket Havril András vezérezredes, vezérkari főnök fogadta. Az egyeztetésen jelen volt Braun László mérnök altábornagy, vezérkari főnök I. helyettes és Mikita János mérnök altábornagy vezérkari főnök-helyettes is.

A találkozó első részében Mészáros Géza nyújtott tájékoztatást a katonák reprezentatív szakszervezetének felépítéséről, müködéséről, célkitüzéseiről, a Magyar Honvédségben betöltött szerepéről, helyzetéről. Az elnök aktuális feladatokról szólva kiemelte, hogy a több mint tízezer aktív katonát tömörítő érdekvédelmi szervezet érdemi tájékoztatást igényel a honvédség, valamint a szolgálatvállalók élet és munkakörülményeire várhatóan jelentős hatást gyakorló kormányzati döntéseket – a honvédelmi ágazatban - követő lépésekről. Ezzel kapcsolatban a Hosz elnöke kifejtette: a folyamatos egyeztetés nem kizárólagosan a szakszervezet érdeke, hisz a párbeszédben kialakuló döntések nyomán bizonyos mértékben a felelősség is közössé válik.Havril vezérezredes megköszönve a tájékoztatást, válaszában az együttmüködés további lehetséges területeit és módozatait keresve megerősítette, hogy a szolgálatvállalók és a honvédelemi tárca, - mint munkaadó - érdekei számos ponton találkoznak amelyek megtalálásában, képviseletében a jelenleg is zajló párbeszédnek kiemelt fontosságot tulajdonít.A megbeszélés befejezéseként szóbeli megállapodás született arról, hogy az MH átalakulása további részleteinek megtárgyalása, illetve véleménycsere céljából a felek rövidesen ismét találkoznak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.