2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétoldalú találkozó

Hosz  |  2006. 06. 14., 15:10

Kétoldalú megbeszélést tartottak június 13-án a katonai felsővezetés és a Honvédszakszervezet képviselői. A Hosz tisztségviselőit, Mészáros Géza elnököt, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnököket Havril András vezérezredes, vezérkari főnök fogadta. Az egyeztetésen jelen volt Braun László mérnök altábornagy, vezérkari főnök I. helyettes és Mikita János mérnök altábornagy vezérkari főnök-helyettes is.

A találkozó első részében Mészáros Géza nyújtott tájékoztatást a katonák reprezentatív szakszervezetének felépítéséről, müködéséről, célkitüzéseiről, a Magyar Honvédségben betöltött szerepéről, helyzetéről. Az elnök aktuális feladatokról szólva kiemelte, hogy a több mint tízezer aktív katonát tömörítő érdekvédelmi szervezet érdemi tájékoztatást igényel a honvédség, valamint a szolgálatvállalók élet és munkakörülményeire várhatóan jelentős hatást gyakorló kormányzati döntéseket – a honvédelmi ágazatban - követő lépésekről. Ezzel kapcsolatban a Hosz elnöke kifejtette: a folyamatos egyeztetés nem kizárólagosan a szakszervezet érdeke, hisz a párbeszédben kialakuló döntések nyomán bizonyos mértékben a felelősség is közössé válik.Havril vezérezredes megköszönve a tájékoztatást, válaszában az együttmüködés további lehetséges területeit és módozatait keresve megerősítette, hogy a szolgálatvállalók és a honvédelemi tárca, - mint munkaadó - érdekei számos ponton találkoznak amelyek megtalálásában, képviseletében a jelenleg is zajló párbeszédnek kiemelt fontosságot tulajdonít.A megbeszélés befejezéseként szóbeli megállapodás született arról, hogy az MH átalakulása további részleteinek megtárgyalása, illetve véleménycsere céljából a felek rövidesen ismét találkoznak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.