2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétoldalú találkozó

Hosz  |  2006. 06. 14., 15:10

Kétoldalú megbeszélést tartottak június 13-án a katonai felsővezetés és a Honvédszakszervezet képviselői. A Hosz tisztségviselőit, Mészáros Géza elnököt, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnököket Havril András vezérezredes, vezérkari főnök fogadta. Az egyeztetésen jelen volt Braun László mérnök altábornagy, vezérkari főnök I. helyettes és Mikita János mérnök altábornagy vezérkari főnök-helyettes is.

A találkozó első részében Mészáros Géza nyújtott tájékoztatást a katonák reprezentatív szakszervezetének felépítéséről, müködéséről, célkitüzéseiről, a Magyar Honvédségben betöltött szerepéről, helyzetéről. Az elnök aktuális feladatokról szólva kiemelte, hogy a több mint tízezer aktív katonát tömörítő érdekvédelmi szervezet érdemi tájékoztatást igényel a honvédség, valamint a szolgálatvállalók élet és munkakörülményeire várhatóan jelentős hatást gyakorló kormányzati döntéseket – a honvédelmi ágazatban - követő lépésekről. Ezzel kapcsolatban a Hosz elnöke kifejtette: a folyamatos egyeztetés nem kizárólagosan a szakszervezet érdeke, hisz a párbeszédben kialakuló döntések nyomán bizonyos mértékben a felelősség is közössé válik.Havril vezérezredes megköszönve a tájékoztatást, válaszában az együttmüködés további lehetséges területeit és módozatait keresve megerősítette, hogy a szolgálatvállalók és a honvédelemi tárca, - mint munkaadó - érdekei számos ponton találkoznak amelyek megtalálásában, képviseletében a jelenleg is zajló párbeszédnek kiemelt fontosságot tulajdonít.A megbeszélés befejezéseként szóbeli megállapodás született arról, hogy az MH átalakulása további részleteinek megtárgyalása, illetve véleménycsere céljából a felek rövidesen ismét találkoznak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az esős tavasz után végre itt a nyár, vele együtt a vakáció és a várva várt nyaralások időszaka is. Ha külföldi kikapcsolódásra vágyunk, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 130 városba juthatunk el átszállás nélkül.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.