2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szent László ünnepén, a szómódi lőtéren

Hosz  |  2006. 06. 29., 13:16

Az MH 25. Klapka György Könnyű Lövészdandárnál június 24-én nyílt napon emlékeztek meg Szent Lászlóról, az egykori lovagkirályról, a gyalogság védőszentjéről. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is, így lehetőség adódott a katonatársakkal történő beszélgetésre és a gyermekek megajándékozására is.

A gyalogság utódai, a lövészek hagyományosan László napon ünneplik a fegyvernemi napjukat. A kedvező időjárásban bízva - a nevezetes naphoz legközelebbi hétvégén - a szómódi lőtéren tartotta meg a lövészdandár a rendezvényét. Az égiek gyönyörü napsütéssel, forrósággal járultak hozzá a több ezer érdeklődő jókedvü szórakozásához. A résztvevők igen színvonalas, érdekes rendezvényen láthattak. Szerencsés módon nyílt nap egybeesett Tata legnevezetesebb ünnepének időpontjával a Víz, Zene, Virág Fesztivállal.

A színes programok közül délelőtt kiemelkedett a rendőrség megyei beavatkozó csoportjának bemutatója, a tatai katonák közelharc- és ellenőrző áteresztő pont müködését bemutató gyakorlata, valamint a fehérvári hagyományőrző huszárok látványos felvonulása és harci bemutatói.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.