2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szent László ünnepén, a szómódi lőtéren

Hosz  |  2006. 06. 29., 13:16

Az MH 25. Klapka György Könnyű Lövészdandárnál június 24-én nyílt napon emlékeztek meg Szent Lászlóról, az egykori lovagkirályról, a gyalogság védőszentjéről. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is, így lehetőség adódott a katonatársakkal történő beszélgetésre és a gyermekek megajándékozására is.

A gyalogság utódai, a lövészek hagyományosan László napon ünneplik a fegyvernemi napjukat. A kedvező időjárásban bízva - a nevezetes naphoz legközelebbi hétvégén - a szómódi lőtéren tartotta meg a lövészdandár a rendezvényét. Az égiek gyönyörü napsütéssel, forrósággal járultak hozzá a több ezer érdeklődő jókedvü szórakozásához. A résztvevők igen színvonalas, érdekes rendezvényen láthattak. Szerencsés módon nyílt nap egybeesett Tata legnevezetesebb ünnepének időpontjával a Víz, Zene, Virág Fesztivállal.

A színes programok közül délelőtt kiemelkedett a rendőrség megyei beavatkozó csoportjának bemutatója, a tatai katonák közelharc- és ellenőrző áteresztő pont müködését bemutató gyakorlata, valamint a fehérvári hagyományőrző huszárok látványos felvonulása és harci bemutatói.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.