2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kiutazás előtt

Hosz  |  2006. 07. 07., 10:32

Az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóaljnál - július 7-én - tartott aktuális tájékoztatót a Honvédszakszervezet. Az afganisztáni misszióra készülő kontingens tagjait Szincsák Gyula alelnök, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivők látták el hasznos információkkal…

Miután Pintér Ferenc századossal, a helyi alapszervezeti vezetővel folytattak megbeszélést a szakszervezeti tisztségviselők, az MH 25/88 Könnyü Vegyes Zászlóalj mintegy 130 fős felkészülő állományát köszöntötte Jakubik András. A kelet-magyarországi területi ügyvivő megnyitóját követően a Hosz történetét tekintette át röviden, majd az érdekképviseleti, érdekvédelmi feladatokról beszélt a szakszervezet alelnöke. Szincsák Gyula a szakszervezet teendői között külön is szólt az elmúlt hét történéseiről; a parlamenti szakbizottság elnökével, a honvédelmi miniszterrel, a vezérkar főnökével és helyetteseivel folytatott megbeszélésekről, majd a törvénymódosításokkal és a haderő-átalakítással kapcsolatos egyeztetésekről adott friss információkat. A Hosz alelnöke hangsúlyozta: a jogokért, járandóságokért nagyon sokat kell küzdeni, de az egyénnek is tennie kell saját ügyeinek hatékony rendezésért. 

A Hjt. módosításával összefüggő tárgyalásokról beszámolva – egyebek mellett – a szolgálati időpótlék bevezetéséről, a tiszthelyettesek számára bevezetendő vezetői illetménypótlékról, valamint az előmeneteli rendszerről is informálta a megjelent hivatásos és szerződéses katonákat. A Honvédszakszervezet megtudja mozgatni az állóvizet, tud lépni a katonák érdekében, de ehhez az kell, hogy minél többen tartozzanak hozzánk – fejezte be gondolatait a Hosz alelnöke. 

Minden embert motiválnak az anyagiak – kezdte a szolgáltatásokról szóló előadását Jáger Tibor. A területi ügyvivő ,,mire is jó a szakszervet?” kérdésre a legvonzóbb szakszervezeti szolgáltatások bemutatásával válaszolt meg. A szakszervezet nyugat-magyarországi területi ügyvivője – többek között - részletesen is szólt a biztosítási, az autóvásárlási és az üdültetési kedvezményes lehetőségekről. A tájékoztató végén közérdeklődésre számot tartó és egyéni kérdésekre válaszoltak a megjelent tisztségviselők. Szolnokon mintegy 20 új tagja lett a Honvédszakszervezetnek.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.