2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kiutazás előtt

Hosz  |  2006. 07. 07., 10:32

Az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóaljnál - július 7-én - tartott aktuális tájékoztatót a Honvédszakszervezet. Az afganisztáni misszióra készülő kontingens tagjait Szincsák Gyula alelnök, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivők látták el hasznos információkkal…

Miután Pintér Ferenc századossal, a helyi alapszervezeti vezetővel folytattak megbeszélést a szakszervezeti tisztségviselők, az MH 25/88 Könnyü Vegyes Zászlóalj mintegy 130 fős felkészülő állományát köszöntötte Jakubik András. A kelet-magyarországi területi ügyvivő megnyitóját követően a Hosz történetét tekintette át röviden, majd az érdekképviseleti, érdekvédelmi feladatokról beszélt a szakszervezet alelnöke. Szincsák Gyula a szakszervezet teendői között külön is szólt az elmúlt hét történéseiről; a parlamenti szakbizottság elnökével, a honvédelmi miniszterrel, a vezérkar főnökével és helyetteseivel folytatott megbeszélésekről, majd a törvénymódosításokkal és a haderő-átalakítással kapcsolatos egyeztetésekről adott friss információkat. A Hosz alelnöke hangsúlyozta: a jogokért, járandóságokért nagyon sokat kell küzdeni, de az egyénnek is tennie kell saját ügyeinek hatékony rendezésért. 

A Hjt. módosításával összefüggő tárgyalásokról beszámolva – egyebek mellett – a szolgálati időpótlék bevezetéséről, a tiszthelyettesek számára bevezetendő vezetői illetménypótlékról, valamint az előmeneteli rendszerről is informálta a megjelent hivatásos és szerződéses katonákat. A Honvédszakszervezet megtudja mozgatni az állóvizet, tud lépni a katonák érdekében, de ehhez az kell, hogy minél többen tartozzanak hozzánk – fejezte be gondolatait a Hosz alelnöke. 

Minden embert motiválnak az anyagiak – kezdte a szolgáltatásokról szóló előadását Jáger Tibor. A területi ügyvivő ,,mire is jó a szakszervet?” kérdésre a legvonzóbb szakszervezeti szolgáltatások bemutatásával válaszolt meg. A szakszervezet nyugat-magyarországi területi ügyvivője – többek között - részletesen is szólt a biztosítási, az autóvásárlási és az üdültetési kedvezményes lehetőségekről. A tájékoztató végén közérdeklődésre számot tartó és egyéni kérdésekre válaszoltak a megjelent tisztségviselők. Szolnokon mintegy 20 új tagja lett a Honvédszakszervezetnek.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.