2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kiutazás előtt

Hosz  |  2006. 07. 07., 10:32

Az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóaljnál - július 7-én - tartott aktuális tájékoztatót a Honvédszakszervezet. Az afganisztáni misszióra készülő kontingens tagjait Szincsák Gyula alelnök, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivők látták el hasznos információkkal…

Miután Pintér Ferenc századossal, a helyi alapszervezeti vezetővel folytattak megbeszélést a szakszervezeti tisztségviselők, az MH 25/88 Könnyü Vegyes Zászlóalj mintegy 130 fős felkészülő állományát köszöntötte Jakubik András. A kelet-magyarországi területi ügyvivő megnyitóját követően a Hosz történetét tekintette át röviden, majd az érdekképviseleti, érdekvédelmi feladatokról beszélt a szakszervezet alelnöke. Szincsák Gyula a szakszervezet teendői között külön is szólt az elmúlt hét történéseiről; a parlamenti szakbizottság elnökével, a honvédelmi miniszterrel, a vezérkar főnökével és helyetteseivel folytatott megbeszélésekről, majd a törvénymódosításokkal és a haderő-átalakítással kapcsolatos egyeztetésekről adott friss információkat. A Hosz alelnöke hangsúlyozta: a jogokért, járandóságokért nagyon sokat kell küzdeni, de az egyénnek is tennie kell saját ügyeinek hatékony rendezésért. 

A Hjt. módosításával összefüggő tárgyalásokról beszámolva – egyebek mellett – a szolgálati időpótlék bevezetéséről, a tiszthelyettesek számára bevezetendő vezetői illetménypótlékról, valamint az előmeneteli rendszerről is informálta a megjelent hivatásos és szerződéses katonákat. A Honvédszakszervezet megtudja mozgatni az állóvizet, tud lépni a katonák érdekében, de ehhez az kell, hogy minél többen tartozzanak hozzánk – fejezte be gondolatait a Hosz alelnöke. 

Minden embert motiválnak az anyagiak – kezdte a szolgáltatásokról szóló előadását Jáger Tibor. A területi ügyvivő ,,mire is jó a szakszervet?” kérdésre a legvonzóbb szakszervezeti szolgáltatások bemutatásával válaszolt meg. A szakszervezet nyugat-magyarországi területi ügyvivője – többek között - részletesen is szólt a biztosítási, az autóvásárlási és az üdültetési kedvezményes lehetőségekről. A tájékoztató végén közérdeklődésre számot tartó és egyéni kérdésekre válaszoltak a megjelent tisztségviselők. Szolnokon mintegy 20 új tagja lett a Honvédszakszervezetnek.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.