2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kiutazás előtt

Hosz  |  2006. 07. 07., 10:32

Az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóaljnál - július 7-én - tartott aktuális tájékoztatót a Honvédszakszervezet. Az afganisztáni misszióra készülő kontingens tagjait Szincsák Gyula alelnök, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivők látták el hasznos információkkal…

Miután Pintér Ferenc századossal, a helyi alapszervezeti vezetővel folytattak megbeszélést a szakszervezeti tisztségviselők, az MH 25/88 Könnyü Vegyes Zászlóalj mintegy 130 fős felkészülő állományát köszöntötte Jakubik András. A kelet-magyarországi területi ügyvivő megnyitóját követően a Hosz történetét tekintette át röviden, majd az érdekképviseleti, érdekvédelmi feladatokról beszélt a szakszervezet alelnöke. Szincsák Gyula a szakszervezet teendői között külön is szólt az elmúlt hét történéseiről; a parlamenti szakbizottság elnökével, a honvédelmi miniszterrel, a vezérkar főnökével és helyetteseivel folytatott megbeszélésekről, majd a törvénymódosításokkal és a haderő-átalakítással kapcsolatos egyeztetésekről adott friss információkat. A Hosz alelnöke hangsúlyozta: a jogokért, járandóságokért nagyon sokat kell küzdeni, de az egyénnek is tennie kell saját ügyeinek hatékony rendezésért. 

A Hjt. módosításával összefüggő tárgyalásokról beszámolva – egyebek mellett – a szolgálati időpótlék bevezetéséről, a tiszthelyettesek számára bevezetendő vezetői illetménypótlékról, valamint az előmeneteli rendszerről is informálta a megjelent hivatásos és szerződéses katonákat. A Honvédszakszervezet megtudja mozgatni az állóvizet, tud lépni a katonák érdekében, de ehhez az kell, hogy minél többen tartozzanak hozzánk – fejezte be gondolatait a Hosz alelnöke. 

Minden embert motiválnak az anyagiak – kezdte a szolgáltatásokról szóló előadását Jáger Tibor. A területi ügyvivő ,,mire is jó a szakszervet?” kérdésre a legvonzóbb szakszervezeti szolgáltatások bemutatásával válaszolt meg. A szakszervezet nyugat-magyarországi területi ügyvivője – többek között - részletesen is szólt a biztosítási, az autóvásárlási és az üdültetési kedvezményes lehetőségekről. A tájékoztató végén közérdeklődésre számot tartó és egyéni kérdésekre válaszoltak a megjelent tisztségviselők. Szolnokon mintegy 20 új tagja lett a Honvédszakszervezetnek.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.