2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egerben maradt az FRDÉSZ vándorkupa

Hosz  |  2006. 07. 15., 17:51

Tizenöt csapat, köztük a szlovén és a horvát rendőrcsapatok részvételével - július 14-15 között – rendezték meg a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) idei labdarúgó kupáját. Az immár második alkalommal – ezúttal is – Egerben lebonyolított sporteseménynek a helyi Honvéd Sportegyesület telephelye adott otthont, a fővédnök Gaskó István LIGA elnök és Kónya Péter FRDÉSZ elnök volt. A tornát a szlovén rendőrök nyerték, a vándorkupa – a szabályok értelmében – mégis Egerben, a felderítő zászlóalj csapatánál maradt.

Kónya Péter FRDÉSZ – Gaskó István LIGA elnök jelenlétében – a július 14-i megnyitón külön is köszöntötte a résztvevő csapatok között a külföldi vendégeket és a LIGA győri indulóit és szurkolóit. Miután Nagy Imre, Eger Megyei Jogú Város polgármestere elvégezte a kezdőrúgást, megkezdődött a heroikus küzdelem. Az egymás melletti három salakos pályán küzdelmes mérkőzéseken mérték össze erejüket a rendőr, a honvéd, a tüzoltó, a börtönőr, a nemzetbiztonsági, a vámos és a polgári védelmi szervezetektől érkezett 10 fős focicsapatok.

A pénteki selejtezők után a szombati döntőbe a szlovén rendőrcsapat és az egri felderítő zászlóalj együttese jutott be. A finálé izgalmas volt, a szlovének egy szabadrúgás után kialakult szerencsés helyzetből szerzett góllal végül 1-0-ra diadalmaskodtak. Gyógyír talán, hogy a szabályok értelmében az egriek – Kelemen József sportszervező-edző, Novák Tamás kapus, Erdős Miklós, Sütő Zsolt, Schmider Péter, Vavrek Viktor, Bordás Gergely, Rőth László mezőnyjátékosok – kezébe került a vándorkupa.

A kétnapos rendezvény főszervezői Hócza György, a Hivatásos Tüzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) szervező ügyvivője és Holecz Gábor, a Vám-és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének elnöke voltak. Hócza Györgytől (képünkön balra) megtudtuk, hogy Egerben nemcsak a sport, hanem a mérkőzések utáni szervezett szabadidős programok – jó hangulatú borkóstoló, vacsora és a strandolás is – jól szolgálták a társszervezetek közötti barátságok, új ismeretségek kialakítását. Minden tagszervezet komolyan vette a versenyt, erejük függvényében támogatták a kupát, de kellett is, hiszen a mintegy kétszázötven résztvevő megfelelő gondoskodást, alapos kiszolgálást igényelt.      

Középen a díjátadó, Kónya PéterA bajnokság végén Kónya Péter adott honlapunknak rövid nyilatkozatot.

- Jó dolog, hogy az FRDÉSZ tagszervezetein kívül már a LIGA csapatai is megjelentek a kupán. Igazán dicséretes, hogy a tavalyi hat indulóhoz képest idén már 15 csapat, köztük külföldiek is megtisztelték jelenlétükkel sportrendezvényünket. Eger kiváló rendező volt idén is, úgy gondolom, a jó hagyományok folytatásaként jövőre is ugyanitt találkozunk – mondta az FRDÉSZ elnöke.  

A győztes szlovén rendőrökA II. FRDÉSZ labdarúgó kupa végeredménye:

1. szlovén rendőrcsapat,

2. egri honvéd csapat (Hosz),

3. balassagyarmati tüzoltócsapat (HTFSZ),

4. egri tüzoltócsapat (HTFSZ),

5. nemzetbiztonsági hivatal szakszervezeti csapata (NBHSZ),

6. egri rendőrcsapat (FRSZ),

7. debreceni rendőrcsapat (FRSZ),

8. egri börtönőrcsapat (BVDOSZ).

Az 1.-8. helyezett számára az érmeket és a serlegeket Kónya Péter FRDÉSZ elnök, míg a tagszervezetek részéről felajánlott díjak között, a Honvédszakszervezet különdíját e sorok írója – kommunikációs ügyvivőként – adta át a színvonalas lebonyolításért.

A díjat a rendező szervezet, a HTFSZ egri alapszervezete kapta. Képünkön a szakszervezet helyi vezetője, Kormos Csaba tüzoltó főtörzsőrmester.

Érdekesség, hogy mind a mezőny legjobb kapusát (Novák Tamás), mind a torna gólkirályát (Erdős Miklós) az egri felderítő zászlóalj együttese adta. A legsportszerübb csapat a LIGA színekben induló győri Rába csapata és a paksi tüzoltók lettek. A helyi parancsnok, Vízi Sándor alezredes a legjobb honvéd játékost, Vavrek Viktor mezőnyjátékát ismerte el különdíjjal. Miután tavaly az egri tüzoltók, idén pedig a helyi katonák lettek az FRDÉSZ vándorkupa nyertesei, így a serleg Egerben marad még – legalább – egy esztendeig. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.