2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileum előtt

Hosz  |  2006. 09. 04., 10:59

A Hosz ügyvezetése Mészáros Géza elnök vezetésével szeptember 4-én tartott ülést. A budapesti rendezvényen a hétvégi jubileumi családi nap mellett az elmúlt időszak történéseiről, valamint az információáramlás és a tevékeny érdekképviselet aktuális feladatairól is szó esett…

Miután a Hosz elnöke röviden tájékoztatott az elmúlt időszak szakszervezeti történéseiről, a 2007. évi rendezvénytervet tárgyalták az ügyvivők és a haderőnemi titkárok. A résztvevők a Hosz főtitkár, dr. Ujfaludi Zoltán előterjesztésében – többek között – a kongresszusi esztendő feladatait, a családi napi programokat, valamint a továbbképzések szükségességét tárgyalták meg. Több hozzászólás és javaslat is a kihelyezett elnökségi ülések, illetve a szerződéses katonák országos találkozójának folytatását, valamint a vidéki május elsejei rendezvényeken történő szakszervezeti részvételt, megjelenést hangsúlyozta.  

Az információáramlás és a tevékeny érdekképviselet időszerü feladatairól a Hosz elnöke beszélt. Mészáros Géza elmondta: napjainkban rendkívüli fontossággal bír bármilyen – a katonák közhangulatát befolyásoló – információ és vélemény. A szakszervezet által vállalt célok – a hivatásos- szerződéses-és nyugállományú katonák körében – továbbra sem okozhatnak megosztottságot – tette hozzá az elnök.

Ezt követően a konvergencia-program hatásaival összefüggésben megfogalmazott feladatokról, majd a Hosz stratégiai válaszlépéseiről, illetve a kialakult helyzetben teendő legfontosabb feladatokról egyeztettek a megjelentek.

A szeptember 9-i családi nap előkészületeiről dr. Ujfaludi Zoltán tájékoztatott. A Hosz főtitkárának vezetésével a programot részletesen is áttekintették. Az ülés végén az évközi leltár aktuális helyzetéről is megbeszélést folytattak az ügyvezetés tagjai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.