2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileum előtt

Hosz  |  2006. 09. 04., 10:59

A Hosz ügyvezetése Mészáros Géza elnök vezetésével szeptember 4-én tartott ülést. A budapesti rendezvényen a hétvégi jubileumi családi nap mellett az elmúlt időszak történéseiről, valamint az információáramlás és a tevékeny érdekképviselet aktuális feladatairól is szó esett…

Miután a Hosz elnöke röviden tájékoztatott az elmúlt időszak szakszervezeti történéseiről, a 2007. évi rendezvénytervet tárgyalták az ügyvivők és a haderőnemi titkárok. A résztvevők a Hosz főtitkár, dr. Ujfaludi Zoltán előterjesztésében – többek között – a kongresszusi esztendő feladatait, a családi napi programokat, valamint a továbbképzések szükségességét tárgyalták meg. Több hozzászólás és javaslat is a kihelyezett elnökségi ülések, illetve a szerződéses katonák országos találkozójának folytatását, valamint a vidéki május elsejei rendezvényeken történő szakszervezeti részvételt, megjelenést hangsúlyozta.  

Az információáramlás és a tevékeny érdekképviselet időszerü feladatairól a Hosz elnöke beszélt. Mészáros Géza elmondta: napjainkban rendkívüli fontossággal bír bármilyen – a katonák közhangulatát befolyásoló – információ és vélemény. A szakszervezet által vállalt célok – a hivatásos- szerződéses-és nyugállományú katonák körében – továbbra sem okozhatnak megosztottságot – tette hozzá az elnök.

Ezt követően a konvergencia-program hatásaival összefüggésben megfogalmazott feladatokról, majd a Hosz stratégiai válaszlépéseiről, illetve a kialakult helyzetben teendő legfontosabb feladatokról egyeztettek a megjelentek.

A szeptember 9-i családi nap előkészületeiről dr. Ujfaludi Zoltán tájékoztatott. A Hosz főtitkárának vezetésével a programot részletesen is áttekintették. Az ülés végén az évközi leltár aktuális helyzetéről is megbeszélést folytattak az ügyvezetés tagjai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.