2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileum előtt

Hosz  |  2006. 09. 04., 10:59

A Hosz ügyvezetése Mészáros Géza elnök vezetésével szeptember 4-én tartott ülést. A budapesti rendezvényen a hétvégi jubileumi családi nap mellett az elmúlt időszak történéseiről, valamint az információáramlás és a tevékeny érdekképviselet aktuális feladatairól is szó esett…

Miután a Hosz elnöke röviden tájékoztatott az elmúlt időszak szakszervezeti történéseiről, a 2007. évi rendezvénytervet tárgyalták az ügyvivők és a haderőnemi titkárok. A résztvevők a Hosz főtitkár, dr. Ujfaludi Zoltán előterjesztésében – többek között – a kongresszusi esztendő feladatait, a családi napi programokat, valamint a továbbképzések szükségességét tárgyalták meg. Több hozzászólás és javaslat is a kihelyezett elnökségi ülések, illetve a szerződéses katonák országos találkozójának folytatását, valamint a vidéki május elsejei rendezvényeken történő szakszervezeti részvételt, megjelenést hangsúlyozta.  

Az információáramlás és a tevékeny érdekképviselet időszerü feladatairól a Hosz elnöke beszélt. Mészáros Géza elmondta: napjainkban rendkívüli fontossággal bír bármilyen – a katonák közhangulatát befolyásoló – információ és vélemény. A szakszervezet által vállalt célok – a hivatásos- szerződéses-és nyugállományú katonák körében – továbbra sem okozhatnak megosztottságot – tette hozzá az elnök.

Ezt követően a konvergencia-program hatásaival összefüggésben megfogalmazott feladatokról, majd a Hosz stratégiai válaszlépéseiről, illetve a kialakult helyzetben teendő legfontosabb feladatokról egyeztettek a megjelentek.

A szeptember 9-i családi nap előkészületeiről dr. Ujfaludi Zoltán tájékoztatott. A Hosz főtitkárának vezetésével a programot részletesen is áttekintették. Az ülés végén az évközi leltár aktuális helyzetéről is megbeszélést folytattak az ügyvezetés tagjai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.