2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Miniszteri válaszlevél a Hosz elnökének

Hosz  |  2006. 09. 05., 15:07

Ismeretes, hogy az elmúlt héten Mészáros Géza Hosz elnök több - a katonákat érintő aktuális - kérdéssel kereste meg hivatalos levélben a honvédelmi tárca irányítóját. Szeptember 4-én megérkezett dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter válaszlevele. A Honvédszakszervezet elnökének címzett levelet az alábbiakban olvashatják...

. számú példány 

Nyt.szám: 1619/34/2006.

                                           Mészáros Géza

Honvédszakszervezet

elnök

Budapest

Tisztelt Mészáros Úr!

A Honvédelmi Minisztérium, illetve az Államreform Bizottság honvédséget, katonákat érintő elképzeléseivel kapcsolatban hozzám írt megkeresésére a következő választ adom.

1.)       A Honvédséget érintő szervezeti átalakítások:

a.)                Az Összhaderőnemi Parancsnokság létrehozásával kapcsolatos elképzeléseket a HVKF Úr fő kidolgozói felelősségével szeptember 30-áig kell a Miniszteri Kabinet elé terjeszteni. A szakmai egyeztetéseket követően október 31-éig hozzuk meg az ezzel összefüggő döntéseket. A két időpont között a HÉF keretében tervezzük az Önökkel történő egyeztetést.

b.)               A szervezeti átalakításokat a Kormány döntése értelmében a háttérintézményeknél is végre kell hajtani, 2007. január 1-jei hatállyal. A jövő évben végrehajtandó intézményi struktúra kialakításra, illetve az ezzel összefüggő létszámcsökkentésre ez év szeptember 30-áig kell a feladat végrehajtásának ütemezését a szakmai szerveknek elvégezni.

A vezetői döntés – hasonlóan az előző ponthoz – október 31-éig történik meg.

2.)       Az Államreform Bizottság javaslatát a Kormány augusztus 31-én és szeptember 1-jén tartandó informális kormány-ülésen tárgyalja érintve a teljes közszolgálat vertikumát, és a későbbi intézkedések alapjául szolgáló elvi kérdéseket.

Ebben az Ön által jelzett kérdésekre vonatkozó felvetések, elképzelések körvonalazódnak.

Ezt követően, valószínüleg a rá következő héten, a kormányzat az OKÉT-en ismerteti a kormány által elfogadott elvi kérdésekből eredő intézkedésekre vonatkozó javaslatait.

A belső egyeztetéseket a HÉF keretében, az OKÉT-en született megállapodások függvényében kezdjük el. Terveink szerint, ezt az OKÉT után, mihamarabb ismertetni kívánjuk Önökkel.

A jogalkotási munka elindítására szeptember hónap második felében számítunk. 

Tisztelt Mészáros Úr!

Addig is szívesen fogadnám, ha az Ön által is említett nyugdíjkorhatár megváltoztatása, illetmény-, és pótlékrendszer átalakítása, rugalmasabb díjazási rendszer kialakításának kérdésköreiben javaslataikkal segítenék munkánkat.

Szíves közremüködését köszönöm.

Budapest, 2006. szeptember         -  n

Tisztelettel:

                Dr. Szekeres Imre

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.