2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Miniszteri válaszlevél a Hosz elnökének

Hosz  |  2006. 09. 05., 15:07

Ismeretes, hogy az elmúlt héten Mészáros Géza Hosz elnök több - a katonákat érintő aktuális - kérdéssel kereste meg hivatalos levélben a honvédelmi tárca irányítóját. Szeptember 4-én megérkezett dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter válaszlevele. A Honvédszakszervezet elnökének címzett levelet az alábbiakban olvashatják...

. számú példány 

Nyt.szám: 1619/34/2006.

                                           Mészáros Géza

Honvédszakszervezet

elnök

Budapest

Tisztelt Mészáros Úr!

A Honvédelmi Minisztérium, illetve az Államreform Bizottság honvédséget, katonákat érintő elképzeléseivel kapcsolatban hozzám írt megkeresésére a következő választ adom.

1.)       A Honvédséget érintő szervezeti átalakítások:

a.)                Az Összhaderőnemi Parancsnokság létrehozásával kapcsolatos elképzeléseket a HVKF Úr fő kidolgozói felelősségével szeptember 30-áig kell a Miniszteri Kabinet elé terjeszteni. A szakmai egyeztetéseket követően október 31-éig hozzuk meg az ezzel összefüggő döntéseket. A két időpont között a HÉF keretében tervezzük az Önökkel történő egyeztetést.

b.)               A szervezeti átalakításokat a Kormány döntése értelmében a háttérintézményeknél is végre kell hajtani, 2007. január 1-jei hatállyal. A jövő évben végrehajtandó intézményi struktúra kialakításra, illetve az ezzel összefüggő létszámcsökkentésre ez év szeptember 30-áig kell a feladat végrehajtásának ütemezését a szakmai szerveknek elvégezni.

A vezetői döntés – hasonlóan az előző ponthoz – október 31-éig történik meg.

2.)       Az Államreform Bizottság javaslatát a Kormány augusztus 31-én és szeptember 1-jén tartandó informális kormány-ülésen tárgyalja érintve a teljes közszolgálat vertikumát, és a későbbi intézkedések alapjául szolgáló elvi kérdéseket.

Ebben az Ön által jelzett kérdésekre vonatkozó felvetések, elképzelések körvonalazódnak.

Ezt követően, valószínüleg a rá következő héten, a kormányzat az OKÉT-en ismerteti a kormány által elfogadott elvi kérdésekből eredő intézkedésekre vonatkozó javaslatait.

A belső egyeztetéseket a HÉF keretében, az OKÉT-en született megállapodások függvényében kezdjük el. Terveink szerint, ezt az OKÉT után, mihamarabb ismertetni kívánjuk Önökkel.

A jogalkotási munka elindítására szeptember hónap második felében számítunk. 

Tisztelt Mészáros Úr!

Addig is szívesen fogadnám, ha az Ön által is említett nyugdíjkorhatár megváltoztatása, illetmény-, és pótlékrendszer átalakítása, rugalmasabb díjazási rendszer kialakításának kérdésköreiben javaslataikkal segítenék munkánkat.

Szíves közremüködését köszönöm.

Budapest, 2006. szeptember         -  n

Tisztelettel:

                Dr. Szekeres Imre

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.