2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

20 év a minimum!

Hosz  |  2006. 09. 05., 15:37

A Magyar Honvédség parancsnokságait és alakulatait érintő körútat kezdett dr. Szekeres Imre. A honvédelmi miniszter szeptember 4-én a Légierő Parancsnokságra, Veszprémbe látogatott. A tárca vezetője beszédében - egyebek mellett - kitért a szolgálati nyugellátás problematikájára is, most ebből közlünk részleteket...

,,Sokan kerestek meg az elmúlt napokban azzal a kérdéssel, hogy mi lesz azokkal a katonákkal, akik szolgálatban töltött éveik alapján már nyugdíjba vonulhatnának, vagy a közeljövőben érnek el ehhez a lehetőséghez. A Kormány - a javaslatomara - a múlt hét végi ülésén döntött: a minimum 20 év szolgálati viszonnyal rendelkezők nyugellátási rendszere nem változik, tehát változatlan kondíciók mellett vonulhatnak nyugállományba."

Sőt a Kormány arra adott felhatalmazást, hogy dolgozzuk ki a nyugdíjba vonulás méltányos feltételeit a mai fiatalok számára. Ezek a feltételek figyelembe fogják venni azokat a különleges körülményeket, amik a katonák tevékenységét övezik. Sőt mód lesz egy igazságosabb, és a körülményeket differenciáltabban figyelembevevő feltételrendszer kialakítására. Levélben kértem az érdekképviseleti szervezeteket, hogy tegyék meg javaslataikat - mondta a honvédelmi miniszter.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.