2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakképzés, vagy kiképzés?

Hosz  |  2006. 09. 08., 12:02

Az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola Hosz önálló csoportvezetője, Balázs Vilmos százados szeptember 7-ére szervezett aktuális szakszervezeti tájékoztatót. Az érdekképviseleti munka időszerű helyzetéről, a Magyar Honvédségnél várható változások lehetséges változatairól a Honvédszakszervezet részéről dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, valamint Jáger Tibor nyugat-magyarországi- és Takács István budapesti területi ügyvivők adtak tájékoztatást...

Az intézmény igazgatójánál, Takács István ezredesnél történt rövid bemutatkozás után, az iskola tanácstermében bonyolították le a tájékoztatót.

Először dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár a Honvédszakszervezet munkáját érintő aktuális problémákról, a közszolgálati szférába tartozó honvédségi dolgozókat érintő változásokról beszélt. Szó volt arról, hogy a Hosz nem adja fel, és mindent megtesz, annak érdekében, hogy a jelenleg állományban lévő hivatásos és szerződéses katonák szerzett jogai ne, vagy csak kis mértékben csorbuljanak.

Ezt követően Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő tájékoztatást adott a Honvédszakszervezethez való tartozás feltételeiről, valamint, hogy mit tud nyújtani a Hosz, tagjai részére. Szó volt a képviseleti, a szociális, valamint a szolgáltatói tevékenységekről, melyek széleskörüsége, korszerüsége példaértékü az európai, katonai érdekképviseletek terén. Végül a Hosz meghívott előadói a jelenlévők által feltett kérdésekre válaszoltak.

A kérdésekből, a reakciókból kitünt, hogy kollégáinkat három fontos probléma érdekelte, miszerint:

-        Milyen szervezeti változásokra lehet számítani a Magyar Honvédségben, valamint az oktatási rendszeren belül?

-        Az aktuális médiainformációkban elhangzottak, milyen hatással lesznek a honvédségi alkalmazottakra, különös tekintettel a szolgálati nyugdíjra, a katonai életpályára?

-        A katonai pálya milyen pozitív alternatívákat tud nyújtani a munkaerőpiacon a pályakezdő fiatalok részére, ha a jelenlegi lehetőségek, mint a szolgálati nyugállományba-vonulás megszünne.

A fenti kérdések különös hatással jelennek meg egy olyan intézetnél, ahol a pályakezdő tiszthelyettesek korszerü, a katonai és szakmai pályára történő felkészítése folyik, s ez már jól beilleszkedett a szakbizonyítványt adó magyar oktatási rendszerbe is. Azt is megfogalmazták a résztvevők, hogy előfordulhat-e az a helyzet, hogy a tanintézmény nem tud adni a civil társadalomban elfogadott OKJ-s bizonyítványt, mely még a 2004. év nagy vívmánya volt?

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.