2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nagytarcsai híradóünnep

Hosz  |  2006. 09. 18., 09:00

Nagyszerű családi napot rendezett az MH Híradó és Informatikai Parancsnokság szeptember 16-án Nagytarcsán. Az egész napos rendezvényen több mint ezren: kicsik és nagyok, a katonai szervezet dolgozói, családtagjaikkal együtt vettek részt. Az országos szintű szervezet révén szinte az egész ország területéről érkeztek buszokkal az ünnepelni vágyók. A Honvédszakszervezettől a budapesti területi ügyvivő, Takács István is meghívást kapott...

Mint minden családi rendezvénynek, így ennek is nélkülözhetetlen elemei voltak a sportvetélkedők, melyek tisztességes, szórakoztató megmérettetést jelentettek a HIP alegységei és a meghívott vendégek között. A laktanya egész területén folyamatos sportesemények zajlottak, kicsik és nagyok nagy örömére.

Érdekes színfolt a kispályás labdarúgás bajnokságán a női, valamint gyermek-csapatok mérkőzései voltak, de lehetett ping-pongozni, erőember-triatlonozni, de paintballozni is. A megmérettetés része a főzőverseny volt, ahol a jelentkezők ízletes ételeket készítettek. A sport- és ügyességi vetélkedők, versenyek győztesei szép kupákat vehettek át.

A vendégeket egész nap különféle zenekarok szórakoztatták. A katonazenekar ismert számokat játszott, miközben látványos alakzatokban masíroztak. Más zenekarok a helyszínen felállított fedett színpadon játszottak. Az ORFK kutyabemutatóján a különféle feladatokra kiképzett kutyusok mutatták be tudásukat, kábítószer-keresésben, támadások elhárításában, valamint gazdáik védése érdekében.

A családi napon több társadalmi szervezet is helyet kapott, ahol hasznos tanácsokkal, információkkal, lehetőségekkel látták el a látogatókat. Tájékoztatót adott a „Honvéd” Önkéntes Nyugdíj- és Egészségügyi pénztárak, korszerü eszközökkel egészségügyi vizsgálatokat végeztek az érdeklődőkön, de jelen voltak a Pestmegyei Hadkiegészítő Parancsnokság toborzói is. Az ifjak leginkább a bemutatott fegyverek iránt érdeklődtek. A Hosz sátránál Takács István budapesti területi ügyvivő válaszolt az érdeklődők kérdéseire. Legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy mit kíván tenni a Honvédszakszervezet annak érdekében, hogy a 13. havi fizetés továbbra is része legyen illetményrendszerünknek, valamint a 25 éves szolgálati nyugdíj változatlan feltételekkel megmaradjon.

A gyerekek kipróbálhatták ügyességüket a kézmüves-sátorban, levezethették energiájukat az ugráló várban, valamint a trambulinon.

A nap csúcspontja a tombolasorsolás volt, mely a HIP családi rendezvények nélkülözhetetlen kelléke, ahol sokak örömére rengeteg és értékes nyereményeket sorsolnak ki a támogatók jóvoltából. A több mint 300 darab ajándékot Szabó Gabriella, a HIP Hosz alapszervezet vezetője, a családi nap egyik szervezője vezetésével sorsolták ki. A tombola egyik főnyereményét, egy DivX-es DVD lejátszót a Híradó század egyik beosztottja vihette haza.

Gratulálunk! Jó mulattság volt!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.