2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nagytarcsai híradóünnep

Hosz  |  2006. 09. 18., 09:00

Nagyszerű családi napot rendezett az MH Híradó és Informatikai Parancsnokság szeptember 16-án Nagytarcsán. Az egész napos rendezvényen több mint ezren: kicsik és nagyok, a katonai szervezet dolgozói, családtagjaikkal együtt vettek részt. Az országos szintű szervezet révén szinte az egész ország területéről érkeztek buszokkal az ünnepelni vágyók. A Honvédszakszervezettől a budapesti területi ügyvivő, Takács István is meghívást kapott...

Mint minden családi rendezvénynek, így ennek is nélkülözhetetlen elemei voltak a sportvetélkedők, melyek tisztességes, szórakoztató megmérettetést jelentettek a HIP alegységei és a meghívott vendégek között. A laktanya egész területén folyamatos sportesemények zajlottak, kicsik és nagyok nagy örömére.

Érdekes színfolt a kispályás labdarúgás bajnokságán a női, valamint gyermek-csapatok mérkőzései voltak, de lehetett ping-pongozni, erőember-triatlonozni, de paintballozni is. A megmérettetés része a főzőverseny volt, ahol a jelentkezők ízletes ételeket készítettek. A sport- és ügyességi vetélkedők, versenyek győztesei szép kupákat vehettek át.

A vendégeket egész nap különféle zenekarok szórakoztatták. A katonazenekar ismert számokat játszott, miközben látványos alakzatokban masíroztak. Más zenekarok a helyszínen felállított fedett színpadon játszottak. Az ORFK kutyabemutatóján a különféle feladatokra kiképzett kutyusok mutatták be tudásukat, kábítószer-keresésben, támadások elhárításában, valamint gazdáik védése érdekében.

A családi napon több társadalmi szervezet is helyet kapott, ahol hasznos tanácsokkal, információkkal, lehetőségekkel látták el a látogatókat. Tájékoztatót adott a „Honvéd” Önkéntes Nyugdíj- és Egészségügyi pénztárak, korszerü eszközökkel egészségügyi vizsgálatokat végeztek az érdeklődőkön, de jelen voltak a Pestmegyei Hadkiegészítő Parancsnokság toborzói is. Az ifjak leginkább a bemutatott fegyverek iránt érdeklődtek. A Hosz sátránál Takács István budapesti területi ügyvivő válaszolt az érdeklődők kérdéseire. Legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy mit kíván tenni a Honvédszakszervezet annak érdekében, hogy a 13. havi fizetés továbbra is része legyen illetményrendszerünknek, valamint a 25 éves szolgálati nyugdíj változatlan feltételekkel megmaradjon.

A gyerekek kipróbálhatták ügyességüket a kézmüves-sátorban, levezethették energiájukat az ugráló várban, valamint a trambulinon.

A nap csúcspontja a tombolasorsolás volt, mely a HIP családi rendezvények nélkülözhetetlen kelléke, ahol sokak örömére rengeteg és értékes nyereményeket sorsolnak ki a támogatók jóvoltából. A több mint 300 darab ajándékot Szabó Gabriella, a HIP Hosz alapszervezet vezetője, a családi nap egyik szervezője vezetésével sorsolták ki. A tombola egyik főnyereményét, egy DivX-es DVD lejátszót a Híradó század egyik beosztottja vihette haza.

Gratulálunk! Jó mulattság volt!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.