2024. 04. 23. kedd
Béla
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A BEOSZ levele a honvédelmi miniszternek

Hosz  |  2006. 09. 21., 14:15

\"A HOSZ 2006. augusztus 28-i kezdeményezésének lényege megegyezik a BEOSZ szándékaival: tájékoztatás igénylése, bevonás az előkészítő munkákba, a változások szükségességének tudomásulvétele melletti érdekvédelmi erőfeszítések a szerzett jogok, járandóságok, vívmányok és garanciák megőrzéséért\" - írta Sipos Géza, a BEOSZ elnöke a honvédelmi miniszternek címzett levelében...

Dr. Szekeres Imre

A Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere

Tárgy: szolidaritás vállalása a HOSZ kezdeményezésével

Tisztelt Miniszter Úr!

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége az Önök érdekvédelmi partnere. A Szövetség számára ezért fontos a HM és a HOSZ - az Ön is által kinyilvánított - együttmüködési készsége és akarata.

A HOSZ 2006. augusztus 28-i kezdeményezésének lényege megegyezik a BEOSZ szándékaival: tájékoztatás igénylése, bevonás az előkészítő munkákba, a változások szükségességének tudomásulvétele melletti érdekvédelmi erőfeszítések a szerzett jogok, járandóságok, vívmányok és garanciák megőrzéséért.

Tisztelt Miniszter Úr!

A BEOSZ által képviseltek körében és közvetlen környezetében is jól érzékelhető a türelmetlenség, a hite vesztés, és agresszivitás, vannak rémhírterjesztők és aggályoskodók éppúgy, mint vágyakat álmodók. A nyugdíjasok – köztük a nyugállományú katonák – a Magyar Köztársaságban politikai, társadalmi védelem alá eső emberek! Az, hogy egy társadalom és annak egy kisebb része, a honvédség hogyan gondoskodik időseiről, illetve hogyan ad teret annak, hogy például a BEOSZ-ban ne csak az idősüggyel foglalkozhassanak, hanem a széles tömegek igényeivel is a magunk élettapasztalatai alapján, ez üzenet az aktív korúak számára. Azért az, mert példázza, szolgálja az időskorúak és a fiatalabb korosztályok kapcsolatát, mert a velünk való „bánásmód”, a velünk kapcsolatos országos és tárca szintü tervek és szándékok azt üzenik a fiatal és középgenerációk számára, hogy mire számíthatnak, és milyen viszonyokat, kapcsolatokat kell nekik a saját érdekükben kialakítaniuk.

A HOSZ sikere ezért a mi érdekünk is. A HM sikere a mi érdekeinket is szolgálja. Ezért mindkettő kudarca a mi kudarcunk is.

Budapest, 2006. szeptember 18.

Bajtársi üdvözlettel:

 Sipos Géza nyá. ezredes             elnök             

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Márciusban 1 296 509 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 21,7%-kal több, mint a tavalyi év azonos időszakában, és 10,5%-kal több, mint 2019 márciusában. Ezzel a Budapest Airport több, mint 3,4 millió utas kezelésével zárta az első negyedévet, 10,2%-kal túlszárnyalva a járvány előtti rekordévet.

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.