2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A BEOSZ levele a honvédelmi miniszternek

Hosz  |  2006. 09. 21., 14:15

\"A HOSZ 2006. augusztus 28-i kezdeményezésének lényege megegyezik a BEOSZ szándékaival: tájékoztatás igénylése, bevonás az előkészítő munkákba, a változások szükségességének tudomásulvétele melletti érdekvédelmi erőfeszítések a szerzett jogok, járandóságok, vívmányok és garanciák megőrzéséért\" - írta Sipos Géza, a BEOSZ elnöke a honvédelmi miniszternek címzett levelében...

Dr. Szekeres Imre

A Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere

Tárgy: szolidaritás vállalása a HOSZ kezdeményezésével

Tisztelt Miniszter Úr!

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége az Önök érdekvédelmi partnere. A Szövetség számára ezért fontos a HM és a HOSZ - az Ön is által kinyilvánított - együttmüködési készsége és akarata.

A HOSZ 2006. augusztus 28-i kezdeményezésének lényege megegyezik a BEOSZ szándékaival: tájékoztatás igénylése, bevonás az előkészítő munkákba, a változások szükségességének tudomásulvétele melletti érdekvédelmi erőfeszítések a szerzett jogok, járandóságok, vívmányok és garanciák megőrzéséért.

Tisztelt Miniszter Úr!

A BEOSZ által képviseltek körében és közvetlen környezetében is jól érzékelhető a türelmetlenség, a hite vesztés, és agresszivitás, vannak rémhírterjesztők és aggályoskodók éppúgy, mint vágyakat álmodók. A nyugdíjasok – köztük a nyugállományú katonák – a Magyar Köztársaságban politikai, társadalmi védelem alá eső emberek! Az, hogy egy társadalom és annak egy kisebb része, a honvédség hogyan gondoskodik időseiről, illetve hogyan ad teret annak, hogy például a BEOSZ-ban ne csak az idősüggyel foglalkozhassanak, hanem a széles tömegek igényeivel is a magunk élettapasztalatai alapján, ez üzenet az aktív korúak számára. Azért az, mert példázza, szolgálja az időskorúak és a fiatalabb korosztályok kapcsolatát, mert a velünk való „bánásmód”, a velünk kapcsolatos országos és tárca szintü tervek és szándékok azt üzenik a fiatal és középgenerációk számára, hogy mire számíthatnak, és milyen viszonyokat, kapcsolatokat kell nekik a saját érdekükben kialakítaniuk.

A HOSZ sikere ezért a mi érdekünk is. A HM sikere a mi érdekeinket is szolgálja. Ezért mindkettő kudarca a mi kudarcunk is.

Budapest, 2006. szeptember 18.

Bajtársi üdvözlettel:

 Sipos Géza nyá. ezredes             elnök             

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.