2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A BEOSZ levele a honvédelmi miniszternek

Hosz  |  2006. 09. 21., 14:15

\"A HOSZ 2006. augusztus 28-i kezdeményezésének lényege megegyezik a BEOSZ szándékaival: tájékoztatás igénylése, bevonás az előkészítő munkákba, a változások szükségességének tudomásulvétele melletti érdekvédelmi erőfeszítések a szerzett jogok, járandóságok, vívmányok és garanciák megőrzéséért\" - írta Sipos Géza, a BEOSZ elnöke a honvédelmi miniszternek címzett levelében...

Dr. Szekeres Imre

A Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere

Tárgy: szolidaritás vállalása a HOSZ kezdeményezésével

Tisztelt Miniszter Úr!

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége az Önök érdekvédelmi partnere. A Szövetség számára ezért fontos a HM és a HOSZ - az Ön is által kinyilvánított - együttmüködési készsége és akarata.

A HOSZ 2006. augusztus 28-i kezdeményezésének lényege megegyezik a BEOSZ szándékaival: tájékoztatás igénylése, bevonás az előkészítő munkákba, a változások szükségességének tudomásulvétele melletti érdekvédelmi erőfeszítések a szerzett jogok, járandóságok, vívmányok és garanciák megőrzéséért.

Tisztelt Miniszter Úr!

A BEOSZ által képviseltek körében és közvetlen környezetében is jól érzékelhető a türelmetlenség, a hite vesztés, és agresszivitás, vannak rémhírterjesztők és aggályoskodók éppúgy, mint vágyakat álmodók. A nyugdíjasok – köztük a nyugállományú katonák – a Magyar Köztársaságban politikai, társadalmi védelem alá eső emberek! Az, hogy egy társadalom és annak egy kisebb része, a honvédség hogyan gondoskodik időseiről, illetve hogyan ad teret annak, hogy például a BEOSZ-ban ne csak az idősüggyel foglalkozhassanak, hanem a széles tömegek igényeivel is a magunk élettapasztalatai alapján, ez üzenet az aktív korúak számára. Azért az, mert példázza, szolgálja az időskorúak és a fiatalabb korosztályok kapcsolatát, mert a velünk való „bánásmód”, a velünk kapcsolatos országos és tárca szintü tervek és szándékok azt üzenik a fiatal és középgenerációk számára, hogy mire számíthatnak, és milyen viszonyokat, kapcsolatokat kell nekik a saját érdekükben kialakítaniuk.

A HOSZ sikere ezért a mi érdekünk is. A HM sikere a mi érdekeinket is szolgálja. Ezért mindkettő kudarca a mi kudarcunk is.

Budapest, 2006. szeptember 18.

Bajtársi üdvözlettel:

 Sipos Géza nyá. ezredes             elnök             

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.