2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztségviselőink Szolnokon és Egerben

Hosz  |  2006. 09. 27., 12:31

Budapesti és kelet-magyarországi alapszervezetek és önálló csoportok képviselői találkoztak Szolnokon szeptember 25-én. Az eszmecserét azért szervezték meg, hogy a Honvédszakszervezet szolgáltatási körének bővítését és annak lehetőségeit megvitassák. A rendezvényen jelen voltak vezető tisztségviselőink: Mészáros Géza elnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Jáger Tibor, Takács István, Jakubik András területi ügyvivők, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő, Czövek János haderőnemi titkár az Egység 2002 Kft. képviseletében Sárkány Ferenc és Kepics György, valamint a Rend Ker. Zrt. vezetősége is...

A nap folyamán a helyi média képviselői: a Szolnok Televízió és az Új Néplap számára adott interjút Mészáros Géza elnök. Később fogadta tisztségviselőinket Orosz Zoltán dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Ezred parancsnoka. Az őszinte hangú beszélgetésen megfogalmazódtak a helyőrségben szolgálókat érintő problémák, és az őket leginkább foglalkoztató kérdések.

A nap záró eseménye az a munkavacsora volt, amelyen a Szolnok helyőrségben települt katonai szervezetek, alapszervezeti és önállócsoportok vezetői vettek részt és megvitatták az állományt és a szakszervezetet érintő aktuális kérdéseket, speciális problémákat.

Másnap tisztségviselőink, Szincsák Gyula alelnökkel kiegészülve Egerben, a MH. 24. Bornemisza Gergely Felderítő Zászlóaljnál tettek látogatást, ahol Kiss László alapszervezeti vezető és helyettese, Szegedi Csaba fogadta az érkezőket. Ezután Vízi Sándor alezredes, parancsnok mutatta be a zászlóalj szervezetét, feladatait, tevékenységét, müködésének körülményeit. Elmondta, hogy a jelenleg rendelkezésre álló feltételrendszer hosszú évek megfeszített, tervszerü munkájának eredménye, amely megvalósulása jelentős (több milliárdos) beruházások végrehajtását is megkövetelte. Az alegységek és a katonák felkészültségét, hazai és nemzetközi teljesítményét, sok tekintetben, a honvédségben egyedülálló képességit kiemelkedő értéknek ítélte meg.

Tájékoztatójában kitért arra, hogy a személyi, a müködési és speciális kiképzési feltételek megőrzését és fejlesztését a Magyar Honvédség elé kitüzött célok elérésének szempontjából elsőrendü érdeknek tartja. Ezt követően Hosz tisztségviselői az aktuális kérdésekről tartottak tájékoztatót, amelyen a zászlóalj katonái nagy létszámban voltak jelen. A rendezvény záró eseményévé az a több órás fórum vált, ahol a résztvevők számtalan kérdést tettek fel, illetve kinyilvánították véleményüket az őket érintő problémákkal kapcsolatban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.