2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztségviselőink Szolnokon és Egerben

Hosz  |  2006. 09. 27., 12:31

Budapesti és kelet-magyarországi alapszervezetek és önálló csoportok képviselői találkoztak Szolnokon szeptember 25-én. Az eszmecserét azért szervezték meg, hogy a Honvédszakszervezet szolgáltatási körének bővítését és annak lehetőségeit megvitassák. A rendezvényen jelen voltak vezető tisztségviselőink: Mészáros Géza elnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Jáger Tibor, Takács István, Jakubik András területi ügyvivők, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő, Czövek János haderőnemi titkár az Egység 2002 Kft. képviseletében Sárkány Ferenc és Kepics György, valamint a Rend Ker. Zrt. vezetősége is...

A nap folyamán a helyi média képviselői: a Szolnok Televízió és az Új Néplap számára adott interjút Mészáros Géza elnök. Később fogadta tisztségviselőinket Orosz Zoltán dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Ezred parancsnoka. Az őszinte hangú beszélgetésen megfogalmazódtak a helyőrségben szolgálókat érintő problémák, és az őket leginkább foglalkoztató kérdések.

A nap záró eseménye az a munkavacsora volt, amelyen a Szolnok helyőrségben települt katonai szervezetek, alapszervezeti és önállócsoportok vezetői vettek részt és megvitatták az állományt és a szakszervezetet érintő aktuális kérdéseket, speciális problémákat.

Másnap tisztségviselőink, Szincsák Gyula alelnökkel kiegészülve Egerben, a MH. 24. Bornemisza Gergely Felderítő Zászlóaljnál tettek látogatást, ahol Kiss László alapszervezeti vezető és helyettese, Szegedi Csaba fogadta az érkezőket. Ezután Vízi Sándor alezredes, parancsnok mutatta be a zászlóalj szervezetét, feladatait, tevékenységét, müködésének körülményeit. Elmondta, hogy a jelenleg rendelkezésre álló feltételrendszer hosszú évek megfeszített, tervszerü munkájának eredménye, amely megvalósulása jelentős (több milliárdos) beruházások végrehajtását is megkövetelte. Az alegységek és a katonák felkészültségét, hazai és nemzetközi teljesítményét, sok tekintetben, a honvédségben egyedülálló képességit kiemelkedő értéknek ítélte meg.

Tájékoztatójában kitért arra, hogy a személyi, a müködési és speciális kiképzési feltételek megőrzését és fejlesztését a Magyar Honvédség elé kitüzött célok elérésének szempontjából elsőrendü érdeknek tartja. Ezt követően Hosz tisztségviselői az aktuális kérdésekről tartottak tájékoztatót, amelyen a zászlóalj katonái nagy létszámban voltak jelen. A rendezvény záró eseményévé az a több órás fórum vált, ahol a résztvevők számtalan kérdést tettek fel, illetve kinyilvánították véleményüket az őket érintő problémákkal kapcsolatban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.