2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonák - gyerekszemmel

Hosz  |  2006. 10. 07., 17:49

Általános iskolások részére hírdetett rajzpályázatot a MH 5. Bocskai István Könnyű Lövészdandár \"Katonák Gyerekszemmel\" címmel. A pályázatra 90 rajz érkezett be…  

A pályázat témája az volt, hogy a mai fiatalok hogyan látják a modern hadsereg helyét és szerepét a társadalomban. A beérkezett pályamüveket két kategóriában - alsó és felső tagozat - osztályozta a szakavatott, müvészeti- és rajztanárokból álló zsüri. Az ünnepélyes díjátadásra szeptember 29-én került sor a dandár Kossuth Laktanyájában. A Honvédszakszervezet által felajánlott díjakat Szücs András dandártábornok, dandárparancsnok adta át a helyezetteknek. Alsó tagozatosok között Tóth Bence 2. osztályos tanuló (Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Müvészeti Oktatási Intézmény) érdemelte ki az első díjat. A felső tagozatosok közül Salánki Tímea 8. osztályos tanuló (Dr. Földi János Általános és Müvészeti Iskola, Hajdúhadház) lett a legjobb. A helyezettek mellett mind a kilencven, pályázatot beküldött kisiskolás részt vehet októberben, a dandár által szervezett játékos katonai délutánon.

Smidróczky Róbert

Fotó: Ilyés Edit

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.