2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonák - gyerekszemmel

Hosz  |  2006. 10. 07., 17:49

Általános iskolások részére hírdetett rajzpályázatot a MH 5. Bocskai István Könnyű Lövészdandár \"Katonák Gyerekszemmel\" címmel. A pályázatra 90 rajz érkezett be…  

A pályázat témája az volt, hogy a mai fiatalok hogyan látják a modern hadsereg helyét és szerepét a társadalomban. A beérkezett pályamüveket két kategóriában - alsó és felső tagozat - osztályozta a szakavatott, müvészeti- és rajztanárokból álló zsüri. Az ünnepélyes díjátadásra szeptember 29-én került sor a dandár Kossuth Laktanyájában. A Honvédszakszervezet által felajánlott díjakat Szücs András dandártábornok, dandárparancsnok adta át a helyezetteknek. Alsó tagozatosok között Tóth Bence 2. osztályos tanuló (Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Müvészeti Oktatási Intézmény) érdemelte ki az első díjat. A felső tagozatosok közül Salánki Tímea 8. osztályos tanuló (Dr. Földi János Általános és Müvészeti Iskola, Hajdúhadház) lett a legjobb. A helyezettek mellett mind a kilencven, pályázatot beküldött kisiskolás részt vehet októberben, a dandár által szervezett játékos katonai délutánon.

Smidróczky Róbert

Fotó: Ilyés Edit

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.