2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Demonstráció után: köszönőlevél az FRDÉSZ elnökétől

Hosz  |  2006. 10. 17., 10:44

Az október 14-i, FRDÉSZ által szervezett demonstráció után Kónya Péter elnök az alábbi köszönőlevelet juttatta el a szövetség tagszervezeteinek - köztük a Honvédszakszervezet - vezetői részére...

Tisztelt Elnök/ Főtitkár Úr!

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden tagszervezetünknek és mindazon szakszervezeti tagoknak, akik részt vettek a 2006. október 14-i FRDÉSZ figyelmeztető demonstráción. Köszönetemet fejezem ki a rendkívül fegyelmezett, szervezett és méltóságteljes részvételért, amelyet kivétel nélkül minden demonstráló tanúsított.

Meggyőződésem, hogy az elkeseredettség és a csalódottság érzése kavargott bennünk ezen a napon, amiért a demonstráció eszközéhez kellett nyúlnunk. Ugyanakkor büszkék is lehettünk arra összefogásra, amelyet megvalósítottunk, amelynek példaként kell szolgálnia a jövőre nézve!

Sajnos a Kormány olyan lépésekre készül, amely alapjaiban borítja fel a hivatásos szolgálat értelmét. Radikális változtatásra készülnek a szolgálati nyugdíjrendszerben, számos pótlékot és a 13. havi bért meg kívánják szüntetni és a tervek között szerepel a 100%-os táppénz jelentős mértékü csökkentése is. Ez gyakorlatilag azt jelentheti, hogy az esküben vállalt kötelességeink és feladataink megmaradnak, míg az ehhez kapcsolódó juttatásokat egyoldalúan elveszik tőlünk.

Az elkövetkező napokban, hetekben óriási felelősség hárul minden szakszervezeti vezetőre országos és helyi szinten egyaránt. Meg kell értetni a tagokkal és nem tagokkal, hogy csak abban az esetben tudunk a tárgyalóasztalnál eredményeket elérni, és jelenlegi juttatásainkat megvédeni, ha be tudjuk bizonyítani a Kormánynak, hogy képesek vagyunk összefogni, és ha kell, minden törvényes eszközt igénybe véve együtt fellépni a hivatásunk védelmében! Ehhez kívánok minden fegyveres erőnél és rendvédelmi szervnél szolgálatot teljesítőnek: erőt, egészséget! 

Budapest, 2006. október 15.  

Üdvözlettel:

Kónya Péter

FRDÉSZ elnök s.k.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.