2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Demonstráció után: köszönőlevél az FRDÉSZ elnökétől

Hosz  |  2006. 10. 17., 10:44

Az október 14-i, FRDÉSZ által szervezett demonstráció után Kónya Péter elnök az alábbi köszönőlevelet juttatta el a szövetség tagszervezeteinek - köztük a Honvédszakszervezet - vezetői részére...

Tisztelt Elnök/ Főtitkár Úr!

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden tagszervezetünknek és mindazon szakszervezeti tagoknak, akik részt vettek a 2006. október 14-i FRDÉSZ figyelmeztető demonstráción. Köszönetemet fejezem ki a rendkívül fegyelmezett, szervezett és méltóságteljes részvételért, amelyet kivétel nélkül minden demonstráló tanúsított.

Meggyőződésem, hogy az elkeseredettség és a csalódottság érzése kavargott bennünk ezen a napon, amiért a demonstráció eszközéhez kellett nyúlnunk. Ugyanakkor büszkék is lehettünk arra összefogásra, amelyet megvalósítottunk, amelynek példaként kell szolgálnia a jövőre nézve!

Sajnos a Kormány olyan lépésekre készül, amely alapjaiban borítja fel a hivatásos szolgálat értelmét. Radikális változtatásra készülnek a szolgálati nyugdíjrendszerben, számos pótlékot és a 13. havi bért meg kívánják szüntetni és a tervek között szerepel a 100%-os táppénz jelentős mértékü csökkentése is. Ez gyakorlatilag azt jelentheti, hogy az esküben vállalt kötelességeink és feladataink megmaradnak, míg az ehhez kapcsolódó juttatásokat egyoldalúan elveszik tőlünk.

Az elkövetkező napokban, hetekben óriási felelősség hárul minden szakszervezeti vezetőre országos és helyi szinten egyaránt. Meg kell értetni a tagokkal és nem tagokkal, hogy csak abban az esetben tudunk a tárgyalóasztalnál eredményeket elérni, és jelenlegi juttatásainkat megvédeni, ha be tudjuk bizonyítani a Kormánynak, hogy képesek vagyunk összefogni, és ha kell, minden törvényes eszközt igénybe véve együtt fellépni a hivatásunk védelmében! Ehhez kívánok minden fegyveres erőnél és rendvédelmi szervnél szolgálatot teljesítőnek: erőt, egészséget! 

Budapest, 2006. október 15.  

Üdvözlettel:

Kónya Péter

FRDÉSZ elnök s.k.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.