2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Demonstráció után: köszönőlevél az FRDÉSZ elnökétől

Hosz  |  2006. 10. 17., 10:44

Az október 14-i, FRDÉSZ által szervezett demonstráció után Kónya Péter elnök az alábbi köszönőlevelet juttatta el a szövetség tagszervezeteinek - köztük a Honvédszakszervezet - vezetői részére...

Tisztelt Elnök/ Főtitkár Úr!

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden tagszervezetünknek és mindazon szakszervezeti tagoknak, akik részt vettek a 2006. október 14-i FRDÉSZ figyelmeztető demonstráción. Köszönetemet fejezem ki a rendkívül fegyelmezett, szervezett és méltóságteljes részvételért, amelyet kivétel nélkül minden demonstráló tanúsított.

Meggyőződésem, hogy az elkeseredettség és a csalódottság érzése kavargott bennünk ezen a napon, amiért a demonstráció eszközéhez kellett nyúlnunk. Ugyanakkor büszkék is lehettünk arra összefogásra, amelyet megvalósítottunk, amelynek példaként kell szolgálnia a jövőre nézve!

Sajnos a Kormány olyan lépésekre készül, amely alapjaiban borítja fel a hivatásos szolgálat értelmét. Radikális változtatásra készülnek a szolgálati nyugdíjrendszerben, számos pótlékot és a 13. havi bért meg kívánják szüntetni és a tervek között szerepel a 100%-os táppénz jelentős mértékü csökkentése is. Ez gyakorlatilag azt jelentheti, hogy az esküben vállalt kötelességeink és feladataink megmaradnak, míg az ehhez kapcsolódó juttatásokat egyoldalúan elveszik tőlünk.

Az elkövetkező napokban, hetekben óriási felelősség hárul minden szakszervezeti vezetőre országos és helyi szinten egyaránt. Meg kell értetni a tagokkal és nem tagokkal, hogy csak abban az esetben tudunk a tárgyalóasztalnál eredményeket elérni, és jelenlegi juttatásainkat megvédeni, ha be tudjuk bizonyítani a Kormánynak, hogy képesek vagyunk összefogni, és ha kell, minden törvényes eszközt igénybe véve együtt fellépni a hivatásunk védelmében! Ehhez kívánok minden fegyveres erőnél és rendvédelmi szervnél szolgálatot teljesítőnek: erőt, egészséget! 

Budapest, 2006. október 15.  

Üdvözlettel:

Kónya Péter

FRDÉSZ elnök s.k.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.