2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi előtt...

Hosz  |  2006. 10. 26., 11:30

Az MH ÖLTP mályi üdülőjében – október 26-án – tartotta soros ülését a Honvédszakszervezet elnöksége. A döntéshozók miután tájékoztatókat hallgattak meg az elmúlt időszak szakmai egyeztetéseiről és a közeli napok, hetek feladatairól, előkészítették a szakszervezet novemberi választmányi ülését, majd értékelték az FRDÉSZ által szervezett demonstráció, a Visegrádi Négyek találkozója, az éves továbbképzés, valamint a haderőnemi gyűlések tapasztalatait is…  

Miután Mészáros Géza elnök köszöntötte a megjelentek elnökségi tagok mellett az ügyvivőket, a haderőnemi titkárokat, a szekcióelnököket, az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadták el. Az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak eseményeiről és a szervezet előtt álló feladatokról Mészáros Géza adott tájékoztatást.

A szolgálati jogviszonyban állók érdekegyeztető fórumának (SZÉF) alakuló – október 24-én lebonyolított – üléséről az elnök elmondta, markáns, a szaktárcák hatáskörén is túlmutató érdekérvényesítésre ad lehetőséget a fórum, emellett kitünő jelentőségü információszerzésre is lehetőséget ad a SZÉF. Mészáros Géza hozzátette azt is, hogy a fórum 46 mandátumából jelenleg 11 a Honvédszakszervezeté. Ezt követően Heiling Ottó alelnök is megerősítette mennyire fontos a SZÉF-en való részvétel, majd hozzátette, hogy a honvédelmi miniszter aláírásával is elismerte a fórum létjogosultságát, ami tovább erősíti a hatékonyan müködő HÉF munkáját. 

A folyamatban lévő egyeztetésekről Szincsák Gyula számolt be. A Hosz alelnöke elsőként a HÉF október 25-i hajdúhadházi üléséről számolt be. Tájékoztatójában – többek között – a megváltozó szolgálati nyugdíjrendszerről, a könnyülövész dandárok parancsnokai által elmondott helyi aktualitásokról, illetve a szaktárca és a vezérkar képviselőinek válaszait idézte fel. Olvasóink a HÉF ülésről részletes beszámolót találnak honlapunkon, HÉF: Fókuszban a szárazföldi haderőnem címmel - a szerk.   

A közeli napok feladatai között a Hosz elnöke kiemelte a november 2-i lakáskoncepcióról szóló megállapodás aláírását, a november 6-i ügyvezetés, a 7-i LIGA elnökségi, a 8-i egri, vezérkar-főnöki tájékoztatót, a 13-i Hosz választmányi, valamint a 15-i HÉF üléseket.

A Választmányi ülés előkészületeiről, a Választmány összehívásáról és napirendi pontjairól szóló határozatot Heiling Ottó terjesztette elő. Az alelnök a választmányi határozattervezetek előkészítéséről, a választmányi tisztségviselők kijelöléséről is tájékoztatott. A döntéshozók az egyes határozat-tervezetek előkészítése között az Egység újság elkészítéséről, az Egység újság terjesztéséről, az egyes Hosz szervek müködési költségeinek biztosításáról, az üdültetés támogatásáról, az alapítványi támogatásról, valamint a gépjármü-vásárlásról is egyeztettek. 

A Honvédszakszervezet 2007. évi költségvetésének fő számairól Heiling Ottó és Sándor Roland adott betekintést. A Hosz alelnöke és a pénzügyi referens - többek között - a költségvetés kiadási és bevételi oldalairól, a személyi és kommunikációs kiadásokról, a központi, a területi szervek és a rendezvények költségeiről.

Ezt követően a 2007. évi átlag szakszervezeti tagdíjról, majd a Hosz 2007. évi fontosabb feladatairól és a Hosz elnökségének 2007. évi munkatervéről - Szincsák Gyula vezetésével - tárgyaltak. A Hosz alelnöke - egyebek mellett - a nemzetközi(Euromil), a szövetségi(LIGA, FRDÉSZ), valamint a belső szervezeti, érdekvédelemmel, érdekképviselettel kapcsolatos feladatokat, így a jövő évi kongresszus tennivalóit, a kiemelt rendezvényeket és a szolgáltató szakszervezet funkcióit is számba vette.   

Ezután a Hosz befektetési politikájáról, majd a Visegrádi Négyek találkozójáról, s az ott elfogadott Nyilatkozatról is Heiling Ottó tájékoztatott. Miután a személyügyi változásokról a Hosz elnöke adott információkat, az egyebek napirend alatt a nyugállományú tagozat müködése, s annak költségvetése, pártoló tagi felvétel, a szakszervezet tárgyi eszköz nyilvántartási programja, valamint haderő-átalakítás aktuális kérdései, így - Kocsor Sándor elnökségi tag beterjesztése alatt - a hadkiegészítő parancsnokságok átszervezése is szóba került.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.