2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi előtt...

Hosz  |  2006. 10. 26., 11:30

Az MH ÖLTP mályi üdülőjében – október 26-án – tartotta soros ülését a Honvédszakszervezet elnöksége. A döntéshozók miután tájékoztatókat hallgattak meg az elmúlt időszak szakmai egyeztetéseiről és a közeli napok, hetek feladatairól, előkészítették a szakszervezet novemberi választmányi ülését, majd értékelték az FRDÉSZ által szervezett demonstráció, a Visegrádi Négyek találkozója, az éves továbbképzés, valamint a haderőnemi gyűlések tapasztalatait is…  

Miután Mészáros Géza elnök köszöntötte a megjelentek elnökségi tagok mellett az ügyvivőket, a haderőnemi titkárokat, a szekcióelnököket, az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadták el. Az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak eseményeiről és a szervezet előtt álló feladatokról Mészáros Géza adott tájékoztatást.

A szolgálati jogviszonyban állók érdekegyeztető fórumának (SZÉF) alakuló – október 24-én lebonyolított – üléséről az elnök elmondta, markáns, a szaktárcák hatáskörén is túlmutató érdekérvényesítésre ad lehetőséget a fórum, emellett kitünő jelentőségü információszerzésre is lehetőséget ad a SZÉF. Mészáros Géza hozzátette azt is, hogy a fórum 46 mandátumából jelenleg 11 a Honvédszakszervezeté. Ezt követően Heiling Ottó alelnök is megerősítette mennyire fontos a SZÉF-en való részvétel, majd hozzátette, hogy a honvédelmi miniszter aláírásával is elismerte a fórum létjogosultságát, ami tovább erősíti a hatékonyan müködő HÉF munkáját. 

A folyamatban lévő egyeztetésekről Szincsák Gyula számolt be. A Hosz alelnöke elsőként a HÉF október 25-i hajdúhadházi üléséről számolt be. Tájékoztatójában – többek között – a megváltozó szolgálati nyugdíjrendszerről, a könnyülövész dandárok parancsnokai által elmondott helyi aktualitásokról, illetve a szaktárca és a vezérkar képviselőinek válaszait idézte fel. Olvasóink a HÉF ülésről részletes beszámolót találnak honlapunkon, HÉF: Fókuszban a szárazföldi haderőnem címmel - a szerk.   

A közeli napok feladatai között a Hosz elnöke kiemelte a november 2-i lakáskoncepcióról szóló megállapodás aláírását, a november 6-i ügyvezetés, a 7-i LIGA elnökségi, a 8-i egri, vezérkar-főnöki tájékoztatót, a 13-i Hosz választmányi, valamint a 15-i HÉF üléseket.

A Választmányi ülés előkészületeiről, a Választmány összehívásáról és napirendi pontjairól szóló határozatot Heiling Ottó terjesztette elő. Az alelnök a választmányi határozattervezetek előkészítéséről, a választmányi tisztségviselők kijelöléséről is tájékoztatott. A döntéshozók az egyes határozat-tervezetek előkészítése között az Egység újság elkészítéséről, az Egység újság terjesztéséről, az egyes Hosz szervek müködési költségeinek biztosításáról, az üdültetés támogatásáról, az alapítványi támogatásról, valamint a gépjármü-vásárlásról is egyeztettek. 

A Honvédszakszervezet 2007. évi költségvetésének fő számairól Heiling Ottó és Sándor Roland adott betekintést. A Hosz alelnöke és a pénzügyi referens - többek között - a költségvetés kiadási és bevételi oldalairól, a személyi és kommunikációs kiadásokról, a központi, a területi szervek és a rendezvények költségeiről.

Ezt követően a 2007. évi átlag szakszervezeti tagdíjról, majd a Hosz 2007. évi fontosabb feladatairól és a Hosz elnökségének 2007. évi munkatervéről - Szincsák Gyula vezetésével - tárgyaltak. A Hosz alelnöke - egyebek mellett - a nemzetközi(Euromil), a szövetségi(LIGA, FRDÉSZ), valamint a belső szervezeti, érdekvédelemmel, érdekképviselettel kapcsolatos feladatokat, így a jövő évi kongresszus tennivalóit, a kiemelt rendezvényeket és a szolgáltató szakszervezet funkcióit is számba vette.   

Ezután a Hosz befektetési politikájáról, majd a Visegrádi Négyek találkozójáról, s az ott elfogadott Nyilatkozatról is Heiling Ottó tájékoztatott. Miután a személyügyi változásokról a Hosz elnöke adott információkat, az egyebek napirend alatt a nyugállományú tagozat müködése, s annak költségvetése, pártoló tagi felvétel, a szakszervezet tárgyi eszköz nyilvántartási programja, valamint haderő-átalakítás aktuális kérdései, így - Kocsor Sándor elnökségi tag beterjesztése alatt - a hadkiegészítő parancsnokságok átszervezése is szóba került.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.