2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az esélyegyenlőség jegyében

Hosz  |  2006. 11. 03., 11:26

Október 30-án esélyegyenlőségi koordinációs értekezleten vett részt Kun Ferenc, az MH Szárazföldi Parancsnokságának humán főtisztje, a Hosz elnökség tagja. Az értekezlet fő célja a 2005/2006-os esélyegyenlőségi terv megvalósulásának értékelése és a 2007/2008-as esélyegyenlőségi terv előkészítése volt…

Ismeretes, hogy a HM Kommunikációs és Toborzó Főosztály hatáskörébe helyezték az esélyegyenlőséggel kapcsolatos feladatok tervezését és irányítását. Az értekezleten megállapították, hogy a sorozatos haderőreformok következtében a szaktárcánál nem sikerült felállítani az esélyegyenlőségi referaturát és ezen okok miatt az esélyegyenlőségi referenst sem nevezték ki. Ennek ellenére a HM elkészítette az esélyegyenlőségi kerettervet, emellett a középvezetői és az alárendelt alakulatok is mindenhol rendelkeznek esélyegyenlőségi tervvel. Az előzetes jelzések alapján megállapítható, hogy kirívóan sehol sem sértették meg a tervben leírtakat. A tapasztalatok azt is bebizonyították, hogy az érdekvédő szervezetek (Hosz, Hodosz) szerepe ebben a feladatban is elsődleges, mivel az állomány tagjai elsősorban ezen szervezetek helyi képviselőit keresik meg amennyiben úgy érzik, hogy esetükben csorbulnak az esélyegyenlőségi tervben leírtak. Legtöbb esetben ezen munkatársainknak sikerült a kapcsolatot felvenni az illetékesekkel és az adott alakulatnál megoldani a felmerülő problémákat. Voltak azonban olyan problémák is, amelyek megoldására néha a felsővezetők bevonására volt szükség. Az ilyen problémák felvetésére, és megoldására az érdekvédő szervezeteknek a HÉF adott lehetőséget.

Összességében megállapítható, hogy az esélyegyenlőségi tervvel mindenhol rendelkeznek az alakulatok, az érdekvédő szervezetek hatékonysága következtében pedig nem történt törvénysértő esemény.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.