2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az esélyegyenlőség jegyében

Hosz  |  2006. 11. 03., 11:26

Október 30-án esélyegyenlőségi koordinációs értekezleten vett részt Kun Ferenc, az MH Szárazföldi Parancsnokságának humán főtisztje, a Hosz elnökség tagja. Az értekezlet fő célja a 2005/2006-os esélyegyenlőségi terv megvalósulásának értékelése és a 2007/2008-as esélyegyenlőségi terv előkészítése volt…

Ismeretes, hogy a HM Kommunikációs és Toborzó Főosztály hatáskörébe helyezték az esélyegyenlőséggel kapcsolatos feladatok tervezését és irányítását. Az értekezleten megállapították, hogy a sorozatos haderőreformok következtében a szaktárcánál nem sikerült felállítani az esélyegyenlőségi referaturát és ezen okok miatt az esélyegyenlőségi referenst sem nevezték ki. Ennek ellenére a HM elkészítette az esélyegyenlőségi kerettervet, emellett a középvezetői és az alárendelt alakulatok is mindenhol rendelkeznek esélyegyenlőségi tervvel. Az előzetes jelzések alapján megállapítható, hogy kirívóan sehol sem sértették meg a tervben leírtakat. A tapasztalatok azt is bebizonyították, hogy az érdekvédő szervezetek (Hosz, Hodosz) szerepe ebben a feladatban is elsődleges, mivel az állomány tagjai elsősorban ezen szervezetek helyi képviselőit keresik meg amennyiben úgy érzik, hogy esetükben csorbulnak az esélyegyenlőségi tervben leírtak. Legtöbb esetben ezen munkatársainknak sikerült a kapcsolatot felvenni az illetékesekkel és az adott alakulatnál megoldani a felmerülő problémákat. Voltak azonban olyan problémák is, amelyek megoldására néha a felsővezetők bevonására volt szükség. Az ilyen problémák felvetésére, és megoldására az érdekvédő szervezeteknek a HÉF adott lehetőséget.

Összességében megállapítható, hogy az esélyegyenlőségi tervvel mindenhol rendelkeznek az alakulatok, az érdekvédő szervezetek hatékonysága következtében pedig nem történt törvénysértő esemény.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.