2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz-tagság népesítette be a nézőteret

Hosz  |  2006. 11. 15., 16:16

A hagyományokhoz hűen idén is sikeres cirkuszi előadásra invitálta tagjait és hozzátartozóit a Honvédszakszervezet. A jubileumi esztendő utolsó nagyszabású rendezvényét jelentő, december 16-i előadáson telt ház előtt szórakozhatott mintegy másfél ezer tagtársunk és családtagja.   

A Fővárosi Nagycirkusz legújabb, Porondon a világ címet viselő müsora felhőtlen szórakozást nyújtott minden megjelenő kicsinek és nagynak. Porondra léptek kitünő orosz cirkuszmüvészek, ügyes fiatal magyar artisták, köztük zsonglőr, légtornász és kézegyensúlyozó, továbbá egy gumiasztalon vitézkedő brazil család, egy elképesztően jókedvü kenyai akrobatatársulat, elefánt, ló, medve, szóval együtt volt minden, ami a hagyományos cirkuszi előadás nélkülözhetetlen tartozéka.

A bohóc, Vaszilij Trofimov nemcsak fenékre huppanni vagy hülyéskedni és hajigálni tanult meg, de értett az állatok nyelvén, emellett magabiztosan közlekedett a lazadróton, pontosan tudta, hogy a bohóctréfa nem szimpla bolondozás. Az ugyancsak orosz Diana Vediashkina játékos tacskókat idomított, a magyar Kókai Zoltán zsonglőr futball-labdákkal játszadozott, noha hibázott is, de már bőven tud úgy bánni a focilabdával, hogy különösebb kockázat nélkül kaphatna egy helyet Várhidi Péter magyar futballválogatottnak nevezett csapatában, mit veszíthetünk...

És akkor még nem beszéltünk arról a hét afrikai fiatalemberről, akik az Asseghai csoportot alkották. A kenyai gumiemberekről sugárzott az életöröm, a játék szeretete, miközben elképesztő ugrásokkal szórakoztatták a közönséget, másodpercek alatt építettek gúlát, arasznyi magasságban fekvő, lángoló rúd alatt limbóztak át.

Láthatók voltak aztán egyéb szépségek is: magyar kézegyensúlyozók (Brigitta és Gábor), orosz levegőszám (Duo Artemev), aztán látható volt még egy megbízható brazil gumiasztalszám is, emellett porondra került egy úgynevezett humoros medveidomítás, valamint az az Olaszországból érkezett elefánt is, amelyik idomítójával és különlegességképpen egy szép fehér paripával dolgozott együtt. Szóval, felhőtlen kétórás szórakozással telt a szombat délelőttje midenkinek, aki a Honvédszakszervezet szervezésében látogatta meg a cirkuszi előadást.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.