2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz-tagság népesítette be a nézőteret

Hosz  |  2006. 11. 15., 16:16

A hagyományokhoz hűen idén is sikeres cirkuszi előadásra invitálta tagjait és hozzátartozóit a Honvédszakszervezet. A jubileumi esztendő utolsó nagyszabású rendezvényét jelentő, december 16-i előadáson telt ház előtt szórakozhatott mintegy másfél ezer tagtársunk és családtagja.   

A Fővárosi Nagycirkusz legújabb, Porondon a világ címet viselő müsora felhőtlen szórakozást nyújtott minden megjelenő kicsinek és nagynak. Porondra léptek kitünő orosz cirkuszmüvészek, ügyes fiatal magyar artisták, köztük zsonglőr, légtornász és kézegyensúlyozó, továbbá egy gumiasztalon vitézkedő brazil család, egy elképesztően jókedvü kenyai akrobatatársulat, elefánt, ló, medve, szóval együtt volt minden, ami a hagyományos cirkuszi előadás nélkülözhetetlen tartozéka.

A bohóc, Vaszilij Trofimov nemcsak fenékre huppanni vagy hülyéskedni és hajigálni tanult meg, de értett az állatok nyelvén, emellett magabiztosan közlekedett a lazadróton, pontosan tudta, hogy a bohóctréfa nem szimpla bolondozás. Az ugyancsak orosz Diana Vediashkina játékos tacskókat idomított, a magyar Kókai Zoltán zsonglőr futball-labdákkal játszadozott, noha hibázott is, de már bőven tud úgy bánni a focilabdával, hogy különösebb kockázat nélkül kaphatna egy helyet Várhidi Péter magyar futballválogatottnak nevezett csapatában, mit veszíthetünk...

És akkor még nem beszéltünk arról a hét afrikai fiatalemberről, akik az Asseghai csoportot alkották. A kenyai gumiemberekről sugárzott az életöröm, a játék szeretete, miközben elképesztő ugrásokkal szórakoztatták a közönséget, másodpercek alatt építettek gúlát, arasznyi magasságban fekvő, lángoló rúd alatt limbóztak át.

Láthatók voltak aztán egyéb szépségek is: magyar kézegyensúlyozók (Brigitta és Gábor), orosz levegőszám (Duo Artemev), aztán látható volt még egy megbízható brazil gumiasztalszám is, emellett porondra került egy úgynevezett humoros medveidomítás, valamint az az Olaszországból érkezett elefánt is, amelyik idomítójával és különlegességképpen egy szép fehér paripával dolgozott együtt. Szóval, felhőtlen kétórás szórakozással telt a szombat délelőttje midenkinek, aki a Honvédszakszervezet szervezésében látogatta meg a cirkuszi előadást.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.