2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egri példa

Hosz  |  2006. 11. 17., 11:56

A szövetségi együttműködés, a helyi problémák megfelelő helyen történő kezelése, valamint a jobb és hatékonyabb információáramlás érdekében Egerben létrejött a fegyveres és rendvédelmi tagszervezetek helyi együttműködési fóruma. A november 16-i eseményen az FRSZ, a VPFSZ, a HTFSZ, a PVDÉSZ, a BVDOSZ és a Hosz képviselői mellett megjelent Balázs László, az FRDÉSZ alelnöke is…

Még tavaly, az FRDÉSZ labdarúgó-torna kapcsán merült fel Hócza Györgyben, hogy Egerben helyi szinten tudnának együttmüködni az FRDÉSZ tagszervezeteinek alapszervezetei, illetve csoportjai. Az együttmüködés megálmodója, a Hivatásos Tüzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) szervező ügyvivője honlapunknak elmondta, hogy miután felkereste minden, Egerben müködő fegyveres és rendvédelmi tagszervezet képviselőjét, megfogalmazta a helyi együttmüködési megállapodás tervezetét is. A kezdeményezést az FRDÉSZ elnöke is támogatta, így november 16-án már az első, alakuló gyülést is megtarthatták.

- Az alúlról jövő kezdeményezések mindig sikert aratnak. Mivel pedig Egerben a határőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével minden FRDÉSZ tagszervezet képviselteti magát, ez a kapcsolatápolás sem lehet eredménytelen. Úgy tervezzük, hogy a negyedévente megrendezendő gyüléseinken a városban nem funkcionáló Rendészeti Védegylet és az NBHSZ is országos vezetővel lesz jelen. Mintegy félezer FRDÉSZ tagot tudunk érdemben, ezzel az együttmüködési formával képviselni, ügyeikben eljárni, ez lehet a helyi szakszervezeti munka értelme – mondta Hócza György főszervező.

Balról jobbra: Kormos Csaba (HTFSZ), Balázs László (FRDÉSZ), Csontos Ambrus, egri tüzoltó-parancsnokAz FRDÉSZ képviseletében megjelenő Balázs László alelnök szerint ez a fajta helyi kezdeményezés lokális szinten fogja erősíteni a szakszervezeteket, emellett a szövetségi együttmüködés is hatékonyabb lehet, ha ez a kezdeményezés követőkre talál. Az FRDÉSZ alelnöke – kérdésünkre – még hozzátette azt is, hogy az információ-áramoltatás hatékonyabbá válását, valamint a tagság helyi érdekképviseletének erősödését is várja az egri példa kapcsán.

Az ünnepi eseményen a tagszervezetek helyi kéviselői mellett jelen volt Holecz Gábor, a VPFSZ, Tajti István, az NBHSZ, Csurel János, a BVDOSZ elnöke és a Hosz kommunikációs ügyvivője, e sorok írója is.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.