2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egri példa

Hosz  |  2006. 11. 17., 11:56

A szövetségi együttműködés, a helyi problémák megfelelő helyen történő kezelése, valamint a jobb és hatékonyabb információáramlás érdekében Egerben létrejött a fegyveres és rendvédelmi tagszervezetek helyi együttműködési fóruma. A november 16-i eseményen az FRSZ, a VPFSZ, a HTFSZ, a PVDÉSZ, a BVDOSZ és a Hosz képviselői mellett megjelent Balázs László, az FRDÉSZ alelnöke is…

Még tavaly, az FRDÉSZ labdarúgó-torna kapcsán merült fel Hócza Györgyben, hogy Egerben helyi szinten tudnának együttmüködni az FRDÉSZ tagszervezeteinek alapszervezetei, illetve csoportjai. Az együttmüködés megálmodója, a Hivatásos Tüzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) szervező ügyvivője honlapunknak elmondta, hogy miután felkereste minden, Egerben müködő fegyveres és rendvédelmi tagszervezet képviselőjét, megfogalmazta a helyi együttmüködési megállapodás tervezetét is. A kezdeményezést az FRDÉSZ elnöke is támogatta, így november 16-án már az első, alakuló gyülést is megtarthatták.

- Az alúlról jövő kezdeményezések mindig sikert aratnak. Mivel pedig Egerben a határőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével minden FRDÉSZ tagszervezet képviselteti magát, ez a kapcsolatápolás sem lehet eredménytelen. Úgy tervezzük, hogy a negyedévente megrendezendő gyüléseinken a városban nem funkcionáló Rendészeti Védegylet és az NBHSZ is országos vezetővel lesz jelen. Mintegy félezer FRDÉSZ tagot tudunk érdemben, ezzel az együttmüködési formával képviselni, ügyeikben eljárni, ez lehet a helyi szakszervezeti munka értelme – mondta Hócza György főszervező.

Balról jobbra: Kormos Csaba (HTFSZ), Balázs László (FRDÉSZ), Csontos Ambrus, egri tüzoltó-parancsnokAz FRDÉSZ képviseletében megjelenő Balázs László alelnök szerint ez a fajta helyi kezdeményezés lokális szinten fogja erősíteni a szakszervezeteket, emellett a szövetségi együttmüködés is hatékonyabb lehet, ha ez a kezdeményezés követőkre talál. Az FRDÉSZ alelnöke – kérdésünkre – még hozzátette azt is, hogy az információ-áramoltatás hatékonyabbá válását, valamint a tagság helyi érdekképviseletének erősödését is várja az egri példa kapcsán.

Az ünnepi eseményen a tagszervezetek helyi kéviselői mellett jelen volt Holecz Gábor, a VPFSZ, Tajti István, az NBHSZ, Csurel János, a BVDOSZ elnöke és a Hosz kommunikációs ügyvivője, e sorok írója is.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.