2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egri példa

Hosz  |  2006. 11. 17., 11:56

A szövetségi együttműködés, a helyi problémák megfelelő helyen történő kezelése, valamint a jobb és hatékonyabb információáramlás érdekében Egerben létrejött a fegyveres és rendvédelmi tagszervezetek helyi együttműködési fóruma. A november 16-i eseményen az FRSZ, a VPFSZ, a HTFSZ, a PVDÉSZ, a BVDOSZ és a Hosz képviselői mellett megjelent Balázs László, az FRDÉSZ alelnöke is…

Még tavaly, az FRDÉSZ labdarúgó-torna kapcsán merült fel Hócza Györgyben, hogy Egerben helyi szinten tudnának együttmüködni az FRDÉSZ tagszervezeteinek alapszervezetei, illetve csoportjai. Az együttmüködés megálmodója, a Hivatásos Tüzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) szervező ügyvivője honlapunknak elmondta, hogy miután felkereste minden, Egerben müködő fegyveres és rendvédelmi tagszervezet képviselőjét, megfogalmazta a helyi együttmüködési megállapodás tervezetét is. A kezdeményezést az FRDÉSZ elnöke is támogatta, így november 16-án már az első, alakuló gyülést is megtarthatták.

- Az alúlról jövő kezdeményezések mindig sikert aratnak. Mivel pedig Egerben a határőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével minden FRDÉSZ tagszervezet képviselteti magát, ez a kapcsolatápolás sem lehet eredménytelen. Úgy tervezzük, hogy a negyedévente megrendezendő gyüléseinken a városban nem funkcionáló Rendészeti Védegylet és az NBHSZ is országos vezetővel lesz jelen. Mintegy félezer FRDÉSZ tagot tudunk érdemben, ezzel az együttmüködési formával képviselni, ügyeikben eljárni, ez lehet a helyi szakszervezeti munka értelme – mondta Hócza György főszervező.

Balról jobbra: Kormos Csaba (HTFSZ), Balázs László (FRDÉSZ), Csontos Ambrus, egri tüzoltó-parancsnokAz FRDÉSZ képviseletében megjelenő Balázs László alelnök szerint ez a fajta helyi kezdeményezés lokális szinten fogja erősíteni a szakszervezeteket, emellett a szövetségi együttmüködés is hatékonyabb lehet, ha ez a kezdeményezés követőkre talál. Az FRDÉSZ alelnöke – kérdésünkre – még hozzátette azt is, hogy az információ-áramoltatás hatékonyabbá válását, valamint a tagság helyi érdekképviseletének erősödését is várja az egri példa kapcsán.

Az ünnepi eseményen a tagszervezetek helyi kéviselői mellett jelen volt Holecz Gábor, a VPFSZ, Tajti István, az NBHSZ, Csurel János, a BVDOSZ elnöke és a Hosz kommunikációs ügyvivője, e sorok írója is.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.