2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Személyi beszélgetések előtt

Hosz  |  2006. 11. 21., 16:16

A haderő új struktúrájára történő áttérése kapcsán, a 2007. évi szervezési változások miatt, a Magyar Honvédség Központi Zenekara vezetőjének felkérésére - november 20-án - Takács István budapesti területi ügyvivő személyi beszélgetésekre felkészítő tájékoztatót tartott...

A tájékoztató előtt Kovács Tibor őrnagy, karmester, az MH Központi zenekar parancsnokával, valamint Nyilas Lászlóval, a katonai szervezet Hosz csoportvezetőjével kötetlen beszélgetés során áttekintették a 2007. január elsejével hadrendbe álló MH Budapesti Támogató Dandár részeként megalakuló központi zenekar várható felépítését, személyi szerkezetét. Itt derült ki, hogy alapvetően a jelenleg állományban lévő hivatásos és szerződéses katonák kaphatnak beosztást az új szervezetben.

A tájékoztatóra, állománygyülés keretében, a központi zenekar gyakorló termében került sor. A tájékoztatóban alapvetően a várható személyi beszélgetések forgatókönyvének, lehetséges változatait vázoltuk fel. Emellett szó volt a szolgálati nyugállományba helyezés feltételeiről, az időpontok behatárolásáról is.

A tájékoztató végén az állomány által felvetett kérdések megválaszolására került sor. Szóba kerültek a szolgálati idő számítási problémái, mint például hogy az 1,2-es csapatszorzót a személyügyi szerv, valamint a HM PSZNYI más- és másképpen számolják. Igény merült fel, hogy egy személyenkénti nyilatkozatban rögzítsék a legalább 20 év szolgálati viszonnyal rendelkezőknél a változatlan feltétel mikéntjét, hogy garantálják a jelenleg érvényben lévő részelemek 5 éven belüli változatlanságát.

Amennyiben a szervezési változásokban, a személyi beszélgetéseknél érintett Hosz tagnak segítségre van szüksége, úgy a Honvédszakszervezet tisztségviselőitől segítséget kérhet, akár telefonon, akár, ha nehezebb helyzetben van, akkor a személyes képviseletet is kérheti. Az elérhetőségek a www.hsz.hu weboldalon, az alapszervezeti- vagy csoportvezetőinél, illetve a központi irodában megkaphatók.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.