2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Személyi beszélgetések előtt

Hosz  |  2006. 11. 21., 16:16

A haderő új struktúrájára történő áttérése kapcsán, a 2007. évi szervezési változások miatt, a Magyar Honvédség Központi Zenekara vezetőjének felkérésére - november 20-án - Takács István budapesti területi ügyvivő személyi beszélgetésekre felkészítő tájékoztatót tartott...

A tájékoztató előtt Kovács Tibor őrnagy, karmester, az MH Központi zenekar parancsnokával, valamint Nyilas Lászlóval, a katonai szervezet Hosz csoportvezetőjével kötetlen beszélgetés során áttekintették a 2007. január elsejével hadrendbe álló MH Budapesti Támogató Dandár részeként megalakuló központi zenekar várható felépítését, személyi szerkezetét. Itt derült ki, hogy alapvetően a jelenleg állományban lévő hivatásos és szerződéses katonák kaphatnak beosztást az új szervezetben.

A tájékoztatóra, állománygyülés keretében, a központi zenekar gyakorló termében került sor. A tájékoztatóban alapvetően a várható személyi beszélgetések forgatókönyvének, lehetséges változatait vázoltuk fel. Emellett szó volt a szolgálati nyugállományba helyezés feltételeiről, az időpontok behatárolásáról is.

A tájékoztató végén az állomány által felvetett kérdések megválaszolására került sor. Szóba kerültek a szolgálati idő számítási problémái, mint például hogy az 1,2-es csapatszorzót a személyügyi szerv, valamint a HM PSZNYI más- és másképpen számolják. Igény merült fel, hogy egy személyenkénti nyilatkozatban rögzítsék a legalább 20 év szolgálati viszonnyal rendelkezőknél a változatlan feltétel mikéntjét, hogy garantálják a jelenleg érvényben lévő részelemek 5 éven belüli változatlanságát.

Amennyiben a szervezési változásokban, a személyi beszélgetéseknél érintett Hosz tagnak segítségre van szüksége, úgy a Honvédszakszervezet tisztségviselőitől segítséget kérhet, akár telefonon, akár, ha nehezebb helyzetben van, akkor a személyes képviseletet is kérheti. Az elérhetőségek a www.hsz.hu weboldalon, az alapszervezeti- vagy csoportvezetőinél, illetve a központi irodában megkaphatók.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.