2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői csoport alakul a személyi beszélgetések időszakára

Hosz  |  2006. 11. 22., 09:01

Az átszervezés első ütemében érintett alakulatok és szervezetek személyi állománya számára november 27-én megkezdődnek a személyi beszélgetések. A Hosz feladatának tekinti, hogy ennek során hathatós segítséget nyújtson minden egyes tagja számára...

Szeretnénk elérni, hogy tagjaink a szakszervezeti tisztségviselők támogatásával érdekeiket eséllyel és sikeresen érvényesíthessék a személyügyi eljárás(ok) során. Az egyén számára legelőnyösebb, vagy még elfogadható megoldások kialakítása, felismerése esetenként elképzelhetetlen a felmerülő problémák gyors és érdemi rendezése nélkül.

Ehhez kívánunk hozzájárulni egy olyan szakértői csoport felállításával, amelyben a szakszervezet és a honvédség legfelkészültebb szakemberei állnak készen a személyügyi eljárással, lakás- és lakhatási ügyekkel, a nyugállományba helyezéssel, az illetmény jellegü és egyéb járandóságokkal, a jogviszony módosításának és megszüntetésének szabályaival, a jogi és jogorvoslati lehetőségekkel, a rekonverziós támogatások igénybe vételével kapcsolatban felmerülő kérdések azonnali (mielőbbi) megválaszolására.

A munkacsoport tagjai alapvetően telefonon adnak tájékoztatást, és eligazítást a felsorolt témakörökben a tisztségviselők, az alapszervezetek és önálló csoportok vezetői számára. Tehát az érintettek a konkrét problémákkal elsősorban őket keressék meg, illetve minél többen igényeljék részvételüket a személyi beszélgetéseken. Szakértőink lehetőség szerint részt vesznek az állomány részére a katonai szervezeteknél későbbiekben megszervezett szakszervezeti tájékoztatókon. A részletekről tisztségviselőinket még a hét folyamán írásban tájékoztatjuk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.