2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Év végi rendezvények előtt

Hosz  |  2006. 12. 04., 13:11

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének december 4-i ülését Szincsák Gyula alelnök vezetésével tartották. A budapesti Központi Irodán megtartott rendezvényen – egyebek mellett – szó esett a személyi beszélgetések előkészítésének szakszervezeti teendőiről, azok lefolytatásáról, a HÉF következő ülésének napirendjén szereplő témákról, valamint az év hátralévő időszakának egyéb feladatairól is. A rendezvényen a területi- és szakmai ügyvivők és a haderőnemi titkárok mellett dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Sárkány Ferenc, az ,,Egység 2002” Kft. ügyvezetője, valamint Jáger Tibor országos hatáskörű szolgáltatás- és tagszervező is megjelent…  

A Hosz alelnöke - az elmúlt időszak eseményeiről szóló tájékoztatójában - elmondta, hogy a nyugállományú választmány egy része kezdeményezte, hogy tisztújítást hajtsanak végre a Tagozatnál. Miután a Tagozat elnöksége – formai okokra hivatkozva – nem hívta össze a választmány ülését, a Hosz elnöke, az ellenőrző bizottság javaslata alapján december 8-ra összehívta a Nyugállományú Tagozat választmányi ülését. 

Szincsák Gyula arról tájékoztatta az ügyvezetést, hogy a Hosz katonanői szekciója december 20-án tartja éves szekcióülését. Ezen a napon parlamenti látogatás is szerepelni fog a szekcióülés napirendjén.

A szakszervezeti tisztségviselők személyi beszélgetéseken történő eredményes részvétele érdekében szakértői csoportot jelölt ki a Hosz elnöksége – mondta az alelnök. Ugyancsak az ügyvezetés ülésének napirendjén szerepelt a csapatlátogatások és a személyi beszélgetések elmúlt havi tapasztalatai. Szincsák Gyula alelnök az elmúlt napokban lezajlott debreceni, a kaposvári és a győri csapatlátogatásról szólva kiemelte, hogy a Honvédszakszervezetet és annak képviselőjét valamennyi helyszínen a kiemelt szereplők között említették.

Hozzászólásában dr. Ujfaludi Zoltán a szentesi és budapesti tapasztalatokról beszélt. A Hosz főtitkára elmondta, hogy az aktuális tájékoztatók alkalmából, egyes résztvevők – több alkalommal is – szinte már provokatív módon kérik számon a szakszervezet által elvégzett érdekképviseleti- és érdekvédelmi tevékenység hatékonyságát, eredményességét.   

Ezt követően a haderőnemi titkárok és a területi ügyvivők a személyi beszélgetések lefolytatásáról, annak tapasztalatairól számoltak be, majd a legnagyobb kedvezmény elvéről, a szervezési időszak egyes momentumairól, így a felmentési idő letöltéséről, annak kezdetéről is megbeszélést folytattak. A szervezeti változásokkal kapcsolatban, a szakszervezeti feladatok ellátásáról a Hosz főtitkára külön feladatot szabott az ügyvivőknek és a haderőnemi titkároknak.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.