2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Év végi rendezvények előtt

Hosz  |  2006. 12. 04., 13:11

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének december 4-i ülését Szincsák Gyula alelnök vezetésével tartották. A budapesti Központi Irodán megtartott rendezvényen – egyebek mellett – szó esett a személyi beszélgetések előkészítésének szakszervezeti teendőiről, azok lefolytatásáról, a HÉF következő ülésének napirendjén szereplő témákról, valamint az év hátralévő időszakának egyéb feladatairól is. A rendezvényen a területi- és szakmai ügyvivők és a haderőnemi titkárok mellett dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Sárkány Ferenc, az ,,Egység 2002” Kft. ügyvezetője, valamint Jáger Tibor országos hatáskörű szolgáltatás- és tagszervező is megjelent…  

A Hosz alelnöke - az elmúlt időszak eseményeiről szóló tájékoztatójában - elmondta, hogy a nyugállományú választmány egy része kezdeményezte, hogy tisztújítást hajtsanak végre a Tagozatnál. Miután a Tagozat elnöksége – formai okokra hivatkozva – nem hívta össze a választmány ülését, a Hosz elnöke, az ellenőrző bizottság javaslata alapján december 8-ra összehívta a Nyugállományú Tagozat választmányi ülését. 

Szincsák Gyula arról tájékoztatta az ügyvezetést, hogy a Hosz katonanői szekciója december 20-án tartja éves szekcióülését. Ezen a napon parlamenti látogatás is szerepelni fog a szekcióülés napirendjén.

A szakszervezeti tisztségviselők személyi beszélgetéseken történő eredményes részvétele érdekében szakértői csoportot jelölt ki a Hosz elnöksége – mondta az alelnök. Ugyancsak az ügyvezetés ülésének napirendjén szerepelt a csapatlátogatások és a személyi beszélgetések elmúlt havi tapasztalatai. Szincsák Gyula alelnök az elmúlt napokban lezajlott debreceni, a kaposvári és a győri csapatlátogatásról szólva kiemelte, hogy a Honvédszakszervezetet és annak képviselőjét valamennyi helyszínen a kiemelt szereplők között említették.

Hozzászólásában dr. Ujfaludi Zoltán a szentesi és budapesti tapasztalatokról beszélt. A Hosz főtitkára elmondta, hogy az aktuális tájékoztatók alkalmából, egyes résztvevők – több alkalommal is – szinte már provokatív módon kérik számon a szakszervezet által elvégzett érdekképviseleti- és érdekvédelmi tevékenység hatékonyságát, eredményességét.   

Ezt követően a haderőnemi titkárok és a területi ügyvivők a személyi beszélgetések lefolytatásáról, annak tapasztalatairól számoltak be, majd a legnagyobb kedvezmény elvéről, a szervezési időszak egyes momentumairól, így a felmentési idő letöltéséről, annak kezdetéről is megbeszélést folytattak. A szervezeti változásokkal kapcsolatban, a szakszervezeti feladatok ellátásáról a Hosz főtitkára külön feladatot szabott az ügyvivőknek és a haderőnemi titkároknak.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.