2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Év végi rendezvények előtt

Hosz  |  2006. 12. 04., 13:11

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének december 4-i ülését Szincsák Gyula alelnök vezetésével tartották. A budapesti Központi Irodán megtartott rendezvényen – egyebek mellett – szó esett a személyi beszélgetések előkészítésének szakszervezeti teendőiről, azok lefolytatásáról, a HÉF következő ülésének napirendjén szereplő témákról, valamint az év hátralévő időszakának egyéb feladatairól is. A rendezvényen a területi- és szakmai ügyvivők és a haderőnemi titkárok mellett dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Sárkány Ferenc, az ,,Egység 2002” Kft. ügyvezetője, valamint Jáger Tibor országos hatáskörű szolgáltatás- és tagszervező is megjelent…  

A Hosz alelnöke - az elmúlt időszak eseményeiről szóló tájékoztatójában - elmondta, hogy a nyugállományú választmány egy része kezdeményezte, hogy tisztújítást hajtsanak végre a Tagozatnál. Miután a Tagozat elnöksége – formai okokra hivatkozva – nem hívta össze a választmány ülését, a Hosz elnöke, az ellenőrző bizottság javaslata alapján december 8-ra összehívta a Nyugállományú Tagozat választmányi ülését. 

Szincsák Gyula arról tájékoztatta az ügyvezetést, hogy a Hosz katonanői szekciója december 20-án tartja éves szekcióülését. Ezen a napon parlamenti látogatás is szerepelni fog a szekcióülés napirendjén.

A szakszervezeti tisztségviselők személyi beszélgetéseken történő eredményes részvétele érdekében szakértői csoportot jelölt ki a Hosz elnöksége – mondta az alelnök. Ugyancsak az ügyvezetés ülésének napirendjén szerepelt a csapatlátogatások és a személyi beszélgetések elmúlt havi tapasztalatai. Szincsák Gyula alelnök az elmúlt napokban lezajlott debreceni, a kaposvári és a győri csapatlátogatásról szólva kiemelte, hogy a Honvédszakszervezetet és annak képviselőjét valamennyi helyszínen a kiemelt szereplők között említették.

Hozzászólásában dr. Ujfaludi Zoltán a szentesi és budapesti tapasztalatokról beszélt. A Hosz főtitkára elmondta, hogy az aktuális tájékoztatók alkalmából, egyes résztvevők – több alkalommal is – szinte már provokatív módon kérik számon a szakszervezet által elvégzett érdekképviseleti- és érdekvédelmi tevékenység hatékonyságát, eredményességét.   

Ezt követően a haderőnemi titkárok és a területi ügyvivők a személyi beszélgetések lefolytatásáról, annak tapasztalatairól számoltak be, majd a legnagyobb kedvezmény elvéről, a szervezési időszak egyes momentumairól, így a felmentési idő letöltéséről, annak kezdetéről is megbeszélést folytattak. A szervezeti változásokkal kapcsolatban, a szakszervezeti feladatok ellátásáról a Hosz főtitkára külön feladatot szabott az ügyvivőknek és a haderőnemi titkároknak.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.