2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújítás a nyugállományúaknál

Hosz  |  2006. 12. 08., 11:56

Rendkívüli választmányi ülést tartottak – december 8-án – a nyugállományú választmány tagjai. A Hosz vezető tisztségviselői jelenlétében megtartott rendezvényen miután Kása László lemondott tagozat elnöki funkciójáról, a tagozat elnökségének tisztújítását tartották meg... 

A Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár mellett megjelent több elnökségi tag és ügyvivő részvételével lebonyolított rendezvényen Nagy Zoltán ellenőrző bizottsági elnök ismertette a szavazólapon szereplő kérdést: Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tagozat elnökségének tagjait, illetve póttagjait a választmány visszahívja? A 39 mandátummal rendelkező választmányi tag 7 ellenszavazattal visszahívta a Tagozat elnökségét.

Szoboszlai Endre, az új tagozat-elnökEzt követően a jelölő bizottság elnöke ismertette az új jelöltek névsorát. A Tagozat elnökére tett javaslatokat – hosszas procedúra és vita után csupán – Szoboszlai Endre fogadta el. Alelnöknek Pásztor Zsoltot, Pénzes Józsefet és Sörös Istvánt javasolták a küldöttek. A szavazások lebonyolítása után a szavazatszámláló bizottság elnöke hirdette ki voksolás végeredményét, eszerint: A tagozat elnöke Szoboszlai Endre (képünkön balra), alelnökei Pásztor Zsolt és Sörös István, elnökségi tagjai Bálint Zoltán, dr. Oláh Gábor, Rozgonyi Sándor és Tarr Ernő, míg póttagjai Patinszky Lajos és Lorger Károly lett(ek).  

Az új tagozat-elnök miután megköszönte a bizalmat, kijelentette: még idén, várhatóan december 20-ig összehívja az új tagozat-elnökség első, alakuló ülését. Kirr Géza választmányi tag javaslatára még a régi elnökség fog a tagozat pénzügyi évéről beszámoló jelentést készíteni. A rendezvény végén a Hosz elnöke a visszahívott elnökség munkáját köszönte meg, majd minden választmányi tagnak és résztvevőnek kellemes ünepeket kívánt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.