2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújítás a nyugállományúaknál

Hosz  |  2006. 12. 08., 11:56

Rendkívüli választmányi ülést tartottak – december 8-án – a nyugállományú választmány tagjai. A Hosz vezető tisztségviselői jelenlétében megtartott rendezvényen miután Kása László lemondott tagozat elnöki funkciójáról, a tagozat elnökségének tisztújítását tartották meg... 

A Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár mellett megjelent több elnökségi tag és ügyvivő részvételével lebonyolított rendezvényen Nagy Zoltán ellenőrző bizottsági elnök ismertette a szavazólapon szereplő kérdést: Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tagozat elnökségének tagjait, illetve póttagjait a választmány visszahívja? A 39 mandátummal rendelkező választmányi tag 7 ellenszavazattal visszahívta a Tagozat elnökségét.

Szoboszlai Endre, az új tagozat-elnökEzt követően a jelölő bizottság elnöke ismertette az új jelöltek névsorát. A Tagozat elnökére tett javaslatokat – hosszas procedúra és vita után csupán – Szoboszlai Endre fogadta el. Alelnöknek Pásztor Zsoltot, Pénzes Józsefet és Sörös Istvánt javasolták a küldöttek. A szavazások lebonyolítása után a szavazatszámláló bizottság elnöke hirdette ki voksolás végeredményét, eszerint: A tagozat elnöke Szoboszlai Endre (képünkön balra), alelnökei Pásztor Zsolt és Sörös István, elnökségi tagjai Bálint Zoltán, dr. Oláh Gábor, Rozgonyi Sándor és Tarr Ernő, míg póttagjai Patinszky Lajos és Lorger Károly lett(ek).  

Az új tagozat-elnök miután megköszönte a bizalmat, kijelentette: még idén, várhatóan december 20-ig összehívja az új tagozat-elnökség első, alakuló ülését. Kirr Géza választmányi tag javaslatára még a régi elnökség fog a tagozat pénzügyi évéről beszámoló jelentést készíteni. A rendezvény végén a Hosz elnöke a visszahívott elnökség munkáját köszönte meg, majd minden választmányi tagnak és résztvevőnek kellemes ünepeket kívánt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.