2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújítás a nyugállományúaknál

Hosz  |  2006. 12. 08., 11:56

Rendkívüli választmányi ülést tartottak – december 8-án – a nyugállományú választmány tagjai. A Hosz vezető tisztségviselői jelenlétében megtartott rendezvényen miután Kása László lemondott tagozat elnöki funkciójáról, a tagozat elnökségének tisztújítását tartották meg... 

A Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár mellett megjelent több elnökségi tag és ügyvivő részvételével lebonyolított rendezvényen Nagy Zoltán ellenőrző bizottsági elnök ismertette a szavazólapon szereplő kérdést: Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tagozat elnökségének tagjait, illetve póttagjait a választmány visszahívja? A 39 mandátummal rendelkező választmányi tag 7 ellenszavazattal visszahívta a Tagozat elnökségét.

Szoboszlai Endre, az új tagozat-elnökEzt követően a jelölő bizottság elnöke ismertette az új jelöltek névsorát. A Tagozat elnökére tett javaslatokat – hosszas procedúra és vita után csupán – Szoboszlai Endre fogadta el. Alelnöknek Pásztor Zsoltot, Pénzes Józsefet és Sörös Istvánt javasolták a küldöttek. A szavazások lebonyolítása után a szavazatszámláló bizottság elnöke hirdette ki voksolás végeredményét, eszerint: A tagozat elnöke Szoboszlai Endre (képünkön balra), alelnökei Pásztor Zsolt és Sörös István, elnökségi tagjai Bálint Zoltán, dr. Oláh Gábor, Rozgonyi Sándor és Tarr Ernő, míg póttagjai Patinszky Lajos és Lorger Károly lett(ek).  

Az új tagozat-elnök miután megköszönte a bizalmat, kijelentette: még idén, várhatóan december 20-ig összehívja az új tagozat-elnökség első, alakuló ülését. Kirr Géza választmányi tag javaslatára még a régi elnökség fog a tagozat pénzügyi évéről beszámoló jelentést készíteni. A rendezvény végén a Hosz elnöke a visszahívott elnökség munkáját köszönte meg, majd minden választmányi tagnak és résztvevőnek kellemes ünepeket kívánt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.