2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évértékelés és óévbúcsúztatás

Hosz  |  2006. 12. 20., 18:01

Honvédelmi kérdésekkel foglalkozó újságírók számára tartott évértékelő és óévbúcsúztató fogadást a honvédelmi miniszter. A december 20-i eseményen a Honvédszakszervezet hivatalos lapját, az Egység újságot Süli Ferenc felelős szerkesztő és Szita Róbert kommunikációs ügyvivő képviselte...

A hagyomány tehát folytatódott: a karácsonyi ünnepekhez és az év végéhez közeledve a honvédelmi tárca irányítója  idén is fontosnak tartotta, hogy találkozzon a sajtó képviselőivel.

Dr. Szekeres Imre miniszter a Stefánia Palotában december 2o-án megrendezett kötetlen hangulatú találkozón az elköszönő év legfontosabb eseményeit kisfilm segítségével villantotta fel az írott és elektronikus sajtó honvédelemmel foglalkozó munkatársainak. Örvendetes és megdöbbentő képek egyaránt előkerültek, hiszen a 2006-os év is bővelkedett emlékezetes momentumokban.

Láthattuk a légvédelem új büszkeségeit, a Gripeneket csakúgy, mint a Tisza gátjain hősiesen helytálló katonákat, vagy a hazai gyakorlatokon és az Afganisztánban fegyelmezetten, felkészülten teljesítő bajtársakat. A tárca irányítója szólt a jövő évi feladatokról, a haderőreform után kialakuló új struktúráról. Mint fogalmazott: az erős hadsereg a Magyar Köztársaság gazdasági és politikai érdeke.

 

Dr. Szekeres Imre a tájékoztató után vacsorán látta vendégül az újságírókat, de az oldott, kötetlen beszélgetések során lehetőséget talált arra, hogy az Egység újság szerkesztőjének nyilatkozzon a Magyar Honvédség keretein belül folyó érdekvédelmi munkáról, a Hosz ez irányú tevékenységéről, lehetőségeiről. Az interjút az Egység címü lap 2007.évi, februári számában közöljük.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.