2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évértékelés és óévbúcsúztatás

Hosz  |  2006. 12. 20., 18:01

Honvédelmi kérdésekkel foglalkozó újságírók számára tartott évértékelő és óévbúcsúztató fogadást a honvédelmi miniszter. A december 20-i eseményen a Honvédszakszervezet hivatalos lapját, az Egység újságot Süli Ferenc felelős szerkesztő és Szita Róbert kommunikációs ügyvivő képviselte...

A hagyomány tehát folytatódott: a karácsonyi ünnepekhez és az év végéhez közeledve a honvédelmi tárca irányítója  idén is fontosnak tartotta, hogy találkozzon a sajtó képviselőivel.

Dr. Szekeres Imre miniszter a Stefánia Palotában december 2o-án megrendezett kötetlen hangulatú találkozón az elköszönő év legfontosabb eseményeit kisfilm segítségével villantotta fel az írott és elektronikus sajtó honvédelemmel foglalkozó munkatársainak. Örvendetes és megdöbbentő képek egyaránt előkerültek, hiszen a 2006-os év is bővelkedett emlékezetes momentumokban.

Láthattuk a légvédelem új büszkeségeit, a Gripeneket csakúgy, mint a Tisza gátjain hősiesen helytálló katonákat, vagy a hazai gyakorlatokon és az Afganisztánban fegyelmezetten, felkészülten teljesítő bajtársakat. A tárca irányítója szólt a jövő évi feladatokról, a haderőreform után kialakuló új struktúráról. Mint fogalmazott: az erős hadsereg a Magyar Köztársaság gazdasági és politikai érdeke.

 

Dr. Szekeres Imre a tájékoztató után vacsorán látta vendégül az újságírókat, de az oldott, kötetlen beszélgetések során lehetőséget talált arra, hogy az Egység újság szerkesztőjének nyilatkozzon a Magyar Honvédség keretein belül folyó érdekvédelmi munkáról, a Hosz ez irányú tevékenységéről, lehetőségeiről. Az interjút az Egység címü lap 2007.évi, februári számában közöljük.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.