2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Veszprémben

Hosz  |  2007. 01. 22., 17:32

Január 22-én a Honvédszakszervezet tisztségviselői tartottak fórumot az MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj és a Légtérellenőrző Ezred katonái részére. Az eseményt megelőzően Mészáros Géza elnök ellátogatott a fent említett katonai szervezetek parancsnokaihoz, – Futó László ezredeshez és Szűcs Pál mérnök ezredeshez - akiket tájékoztatott az aktuális személyügyi döntésekről és tájékozódott a szervezeti változásokról is...

A tájékoztatót Szentiványi Balázs, a helyi alapszervezet vezetője nyitotta meg. Üdvözlő szavait követően - a mintegy nyolcvan résztvevő előtt - dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő röviden ismertette a Hjt. egyes változásait, így beszélt a felmentési idő és a próbaidő változásairól is. A szót Kovács Mária ny. alezredes vette át, aki a nyugdíjakról, szolgálati időkről, nyugdíjmegállapításról tájékoztatta az egybegyülteket. Tájékoztatóját követően mintegy három órán keresztül válaszolt az egyénileg feltett kérdésekre és számolta ki az érdeklődők nyugdíját. Ezt követően Mészáros Géza Hosz elnök adott tájékoztatást a szakszervezet eddigi munkáiról, eredményeiről és a folyamatban lévő tárgyalásokról, mint például az illetmények emelésének lehetőségéről. A kihelyezett tájékoztató utolsó előadója Jáger Tibor megbízott területi ügyvivő volt. Mondanivalójában szerepelt többek között az önkéntes- és a magán nyugdíjpénztár által kínált lehetőségek, illetve a honvédséget elhagyók és nyugállományba helyezettek további pénztári lehetőségei is.

A fórum végén minden előadó készségesen válaszolt a feltett kérdésekre. Legtöbben a nyugdíjazásról, rekonverzióról, és az áthelyezésekről kérdezték a jogi ügyvivőt, Kovács Máriát és Szincsák Gyula Hosz alelnököt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.