2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Veszprémben

Hosz  |  2007. 01. 22., 17:32

Január 22-én a Honvédszakszervezet tisztségviselői tartottak fórumot az MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj és a Légtérellenőrző Ezred katonái részére. Az eseményt megelőzően Mészáros Géza elnök ellátogatott a fent említett katonai szervezetek parancsnokaihoz, – Futó László ezredeshez és Szűcs Pál mérnök ezredeshez - akiket tájékoztatott az aktuális személyügyi döntésekről és tájékozódott a szervezeti változásokról is...

A tájékoztatót Szentiványi Balázs, a helyi alapszervezet vezetője nyitotta meg. Üdvözlő szavait követően - a mintegy nyolcvan résztvevő előtt - dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő röviden ismertette a Hjt. egyes változásait, így beszélt a felmentési idő és a próbaidő változásairól is. A szót Kovács Mária ny. alezredes vette át, aki a nyugdíjakról, szolgálati időkről, nyugdíjmegállapításról tájékoztatta az egybegyülteket. Tájékoztatóját követően mintegy három órán keresztül válaszolt az egyénileg feltett kérdésekre és számolta ki az érdeklődők nyugdíját. Ezt követően Mészáros Géza Hosz elnök adott tájékoztatást a szakszervezet eddigi munkáiról, eredményeiről és a folyamatban lévő tárgyalásokról, mint például az illetmények emelésének lehetőségéről. A kihelyezett tájékoztató utolsó előadója Jáger Tibor megbízott területi ügyvivő volt. Mondanivalójában szerepelt többek között az önkéntes- és a magán nyugdíjpénztár által kínált lehetőségek, illetve a honvédséget elhagyók és nyugállományba helyezettek további pénztári lehetőségei is.

A fórum végén minden előadó készségesen válaszolt a feltett kérdésekre. Legtöbben a nyugdíjazásról, rekonverzióról, és az áthelyezésekről kérdezték a jogi ügyvivőt, Kovács Máriát és Szincsák Gyula Hosz alelnököt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.