2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Veszprémben

Hosz  |  2007. 01. 22., 17:32

Január 22-én a Honvédszakszervezet tisztségviselői tartottak fórumot az MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj és a Légtérellenőrző Ezred katonái részére. Az eseményt megelőzően Mészáros Géza elnök ellátogatott a fent említett katonai szervezetek parancsnokaihoz, – Futó László ezredeshez és Szűcs Pál mérnök ezredeshez - akiket tájékoztatott az aktuális személyügyi döntésekről és tájékozódott a szervezeti változásokról is...

A tájékoztatót Szentiványi Balázs, a helyi alapszervezet vezetője nyitotta meg. Üdvözlő szavait követően - a mintegy nyolcvan résztvevő előtt - dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő röviden ismertette a Hjt. egyes változásait, így beszélt a felmentési idő és a próbaidő változásairól is. A szót Kovács Mária ny. alezredes vette át, aki a nyugdíjakról, szolgálati időkről, nyugdíjmegállapításról tájékoztatta az egybegyülteket. Tájékoztatóját követően mintegy három órán keresztül válaszolt az egyénileg feltett kérdésekre és számolta ki az érdeklődők nyugdíját. Ezt követően Mészáros Géza Hosz elnök adott tájékoztatást a szakszervezet eddigi munkáiról, eredményeiről és a folyamatban lévő tárgyalásokról, mint például az illetmények emelésének lehetőségéről. A kihelyezett tájékoztató utolsó előadója Jáger Tibor megbízott területi ügyvivő volt. Mondanivalójában szerepelt többek között az önkéntes- és a magán nyugdíjpénztár által kínált lehetőségek, illetve a honvédséget elhagyók és nyugállományba helyezettek további pénztári lehetőségei is.

A fórum végén minden előadó készségesen válaszolt a feltett kérdésekre. Legtöbben a nyugdíjazásról, rekonverzióról, és az áthelyezésekről kérdezték a jogi ügyvivőt, Kovács Máriát és Szincsák Gyula Hosz alelnököt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.