2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Veszprémben

Hosz  |  2007. 01. 22., 17:32

Január 22-én a Honvédszakszervezet tisztségviselői tartottak fórumot az MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj és a Légtérellenőrző Ezred katonái részére. Az eseményt megelőzően Mészáros Géza elnök ellátogatott a fent említett katonai szervezetek parancsnokaihoz, – Futó László ezredeshez és Szűcs Pál mérnök ezredeshez - akiket tájékoztatott az aktuális személyügyi döntésekről és tájékozódott a szervezeti változásokról is...

A tájékoztatót Szentiványi Balázs, a helyi alapszervezet vezetője nyitotta meg. Üdvözlő szavait követően - a mintegy nyolcvan résztvevő előtt - dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő röviden ismertette a Hjt. egyes változásait, így beszélt a felmentési idő és a próbaidő változásairól is. A szót Kovács Mária ny. alezredes vette át, aki a nyugdíjakról, szolgálati időkről, nyugdíjmegállapításról tájékoztatta az egybegyülteket. Tájékoztatóját követően mintegy három órán keresztül válaszolt az egyénileg feltett kérdésekre és számolta ki az érdeklődők nyugdíját. Ezt követően Mészáros Géza Hosz elnök adott tájékoztatást a szakszervezet eddigi munkáiról, eredményeiről és a folyamatban lévő tárgyalásokról, mint például az illetmények emelésének lehetőségéről. A kihelyezett tájékoztató utolsó előadója Jáger Tibor megbízott területi ügyvivő volt. Mondanivalójában szerepelt többek között az önkéntes- és a magán nyugdíjpénztár által kínált lehetőségek, illetve a honvédséget elhagyók és nyugállományba helyezettek további pénztári lehetőségei is.

A fórum végén minden előadó készségesen válaszolt a feltett kérdésekre. Legtöbben a nyugdíjazásról, rekonverzióról, és az áthelyezésekről kérdezték a jogi ügyvivőt, Kovács Máriát és Szincsák Gyula Hosz alelnököt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.