2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti fórum Győrött

Hosz  |  2007. 01. 25., 14:07

Tovább folytatódott a Honvédszakszervezet aktuális tájékoztatóinak sorozata. Győrött, a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétadandár bázisán – január 25-én, - mintegy kétszáz hivatásos és szerződéses katona volt kíváncsi a Hosz tisztségviselői által tartott fórumra...   

Az aktuális tájékoztató előtt Varga László mérnök dandártábornok fogadta Mészáros Gézát, a Hosz elnökét, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkárt, dr. Hortobágyi Tibor jogi-, Szita Róbert kommunikációs ügyvivőt, valamint Jáger Tibort, a megbízott nyugat-magyarországi területi ügyvivőt. A helyi alapszervezeti vezető, Andor Tamás jelenlétében lezajlott eszmecserén a dandárparancsnok és a szakszervezet elnöke áttekintette a hivatásos- és szerződéses katonákat leginkább érintő aktualitásokat, illetve a legfontosabb, a Magyar Honvédség, valamint a győri alakulat előtt álló szervezeti és egyéb feladatokat.

Ezt követően a dandárparancsnok röviden bemutatta a győri csapattörténeti múzeumot, majd megnyitotta a Hosz aktuális tájékoztatóját és bemutatta a katona-állománynak Mészáros Géza elnököt.

A mintegy kétszáz katona előtt lebonyolított szakszervezeti fórum elején Mészáros Géza a szakszervezet által elért év végi többlet-juttatásokról, hangulatjavító intézkedésekről beszélt. A Hosz elnöke szólt a szakminisztérium és a Honvédszakszervezet között zajló aktuális egyeztetések állásáról, így a nyugdíj- és az illetményrendszerrel összefüggő tárgyalásokról, a küszöbön álló személyi beszélgetések előkészítéséről, a Hjt. módosításairól, egyéb, a katonák érdekeit szolgáló szakszervezeti erőfeszítésekről, valamint röviden áttekintette a Hosz, illetve az Egység 2002 Kft. legvonzóbb szolgáltatásait is.  

A fórum ezt követően dr. Hortobágyi Tibor előadásával folytatódott. A Hosz jogi ügyvivője először a Hjt. egyes módosításairól, így többek között a felmentési idő hosszának megváltozásáról, majd a szervezeti korszerüsítéssel együttjáró személyi beszélgetések lebonyolítási rendjéről tájékoztatott. Mivel Győrött - a haderőreform következtében - hamarosan megszünik az alakulat, így mindenkivel személyi beszélgetést kell lefolytatni - hangsúlyozta a szakszervezet jogi ügyvivője.  

Az aktuális tájékoztatón - ezt követően - a megjelent katonák kérdéseire válaszoltak a szakszervezeti tisztségviselők. A győri egyenruhások - többek között - a szolgálati nyugdíjba vonulás lehetőségeiről, a szerződéses katonák járandóságairól és juttatásairól, a különös méltánylást éremlő egyéni érdekek figyelembe vételérőlről tettek fel kérdéseket.   

A fórum során a Honvédszakszervezet törekvéseiről, a katonák érdekében tett legfontosabb erőfeszítéseiről is érdeklődtek a győri egyenruhások. A győri tájékoztató végén elhangzott az is, hogy tovább folytatódik az Arrabona dandárnál a Hosz tájékoztató-sorozata, január 30-án Kovács Mária a szolgálati nyugdíj kiszámításáról és a nyugdíjba vonulás lehetőségeiről, míg február 1-jén dr. Hortobágyi Tibor egyéb jogi kérdésekkel kapcsolatban tart előadást, illetve konzultációt. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.