2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti fórum Győrött

Hosz  |  2007. 01. 25., 14:07

Tovább folytatódott a Honvédszakszervezet aktuális tájékoztatóinak sorozata. Győrött, a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétadandár bázisán – január 25-én, - mintegy kétszáz hivatásos és szerződéses katona volt kíváncsi a Hosz tisztségviselői által tartott fórumra...   

Az aktuális tájékoztató előtt Varga László mérnök dandártábornok fogadta Mészáros Gézát, a Hosz elnökét, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkárt, dr. Hortobágyi Tibor jogi-, Szita Róbert kommunikációs ügyvivőt, valamint Jáger Tibort, a megbízott nyugat-magyarországi területi ügyvivőt. A helyi alapszervezeti vezető, Andor Tamás jelenlétében lezajlott eszmecserén a dandárparancsnok és a szakszervezet elnöke áttekintette a hivatásos- és szerződéses katonákat leginkább érintő aktualitásokat, illetve a legfontosabb, a Magyar Honvédség, valamint a győri alakulat előtt álló szervezeti és egyéb feladatokat.

Ezt követően a dandárparancsnok röviden bemutatta a győri csapattörténeti múzeumot, majd megnyitotta a Hosz aktuális tájékoztatóját és bemutatta a katona-állománynak Mészáros Géza elnököt.

A mintegy kétszáz katona előtt lebonyolított szakszervezeti fórum elején Mészáros Géza a szakszervezet által elért év végi többlet-juttatásokról, hangulatjavító intézkedésekről beszélt. A Hosz elnöke szólt a szakminisztérium és a Honvédszakszervezet között zajló aktuális egyeztetések állásáról, így a nyugdíj- és az illetményrendszerrel összefüggő tárgyalásokról, a küszöbön álló személyi beszélgetések előkészítéséről, a Hjt. módosításairól, egyéb, a katonák érdekeit szolgáló szakszervezeti erőfeszítésekről, valamint röviden áttekintette a Hosz, illetve az Egység 2002 Kft. legvonzóbb szolgáltatásait is.  

A fórum ezt követően dr. Hortobágyi Tibor előadásával folytatódott. A Hosz jogi ügyvivője először a Hjt. egyes módosításairól, így többek között a felmentési idő hosszának megváltozásáról, majd a szervezeti korszerüsítéssel együttjáró személyi beszélgetések lebonyolítási rendjéről tájékoztatott. Mivel Győrött - a haderőreform következtében - hamarosan megszünik az alakulat, így mindenkivel személyi beszélgetést kell lefolytatni - hangsúlyozta a szakszervezet jogi ügyvivője.  

Az aktuális tájékoztatón - ezt követően - a megjelent katonák kérdéseire válaszoltak a szakszervezeti tisztségviselők. A győri egyenruhások - többek között - a szolgálati nyugdíjba vonulás lehetőségeiről, a szerződéses katonák járandóságairól és juttatásairól, a különös méltánylást éremlő egyéni érdekek figyelembe vételérőlről tettek fel kérdéseket.   

A fórum során a Honvédszakszervezet törekvéseiről, a katonák érdekében tett legfontosabb erőfeszítéseiről is érdeklődtek a győri egyenruhások. A győri tájékoztató végén elhangzott az is, hogy tovább folytatódik az Arrabona dandárnál a Hosz tájékoztató-sorozata, január 30-án Kovács Mária a szolgálati nyugdíj kiszámításáról és a nyugdíjba vonulás lehetőségeiről, míg február 1-jén dr. Hortobágyi Tibor egyéb jogi kérdésekkel kapcsolatban tart előadást, illetve konzultációt. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.

  Háború Művészete magazin

Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.