2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti fórum Győrött

Hosz  |  2007. 01. 25., 14:07

Tovább folytatódott a Honvédszakszervezet aktuális tájékoztatóinak sorozata. Győrött, a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétadandár bázisán – január 25-én, - mintegy kétszáz hivatásos és szerződéses katona volt kíváncsi a Hosz tisztségviselői által tartott fórumra...   

Az aktuális tájékoztató előtt Varga László mérnök dandártábornok fogadta Mészáros Gézát, a Hosz elnökét, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkárt, dr. Hortobágyi Tibor jogi-, Szita Róbert kommunikációs ügyvivőt, valamint Jáger Tibort, a megbízott nyugat-magyarországi területi ügyvivőt. A helyi alapszervezeti vezető, Andor Tamás jelenlétében lezajlott eszmecserén a dandárparancsnok és a szakszervezet elnöke áttekintette a hivatásos- és szerződéses katonákat leginkább érintő aktualitásokat, illetve a legfontosabb, a Magyar Honvédség, valamint a győri alakulat előtt álló szervezeti és egyéb feladatokat.

Ezt követően a dandárparancsnok röviden bemutatta a győri csapattörténeti múzeumot, majd megnyitotta a Hosz aktuális tájékoztatóját és bemutatta a katona-állománynak Mészáros Géza elnököt.

A mintegy kétszáz katona előtt lebonyolított szakszervezeti fórum elején Mészáros Géza a szakszervezet által elért év végi többlet-juttatásokról, hangulatjavító intézkedésekről beszélt. A Hosz elnöke szólt a szakminisztérium és a Honvédszakszervezet között zajló aktuális egyeztetések állásáról, így a nyugdíj- és az illetményrendszerrel összefüggő tárgyalásokról, a küszöbön álló személyi beszélgetések előkészítéséről, a Hjt. módosításairól, egyéb, a katonák érdekeit szolgáló szakszervezeti erőfeszítésekről, valamint röviden áttekintette a Hosz, illetve az Egység 2002 Kft. legvonzóbb szolgáltatásait is.  

A fórum ezt követően dr. Hortobágyi Tibor előadásával folytatódott. A Hosz jogi ügyvivője először a Hjt. egyes módosításairól, így többek között a felmentési idő hosszának megváltozásáról, majd a szervezeti korszerüsítéssel együttjáró személyi beszélgetések lebonyolítási rendjéről tájékoztatott. Mivel Győrött - a haderőreform következtében - hamarosan megszünik az alakulat, így mindenkivel személyi beszélgetést kell lefolytatni - hangsúlyozta a szakszervezet jogi ügyvivője.  

Az aktuális tájékoztatón - ezt követően - a megjelent katonák kérdéseire válaszoltak a szakszervezeti tisztségviselők. A győri egyenruhások - többek között - a szolgálati nyugdíjba vonulás lehetőségeiről, a szerződéses katonák járandóságairól és juttatásairól, a különös méltánylást éremlő egyéni érdekek figyelembe vételérőlről tettek fel kérdéseket.   

A fórum során a Honvédszakszervezet törekvéseiről, a katonák érdekében tett legfontosabb erőfeszítéseiről is érdeklődtek a győri egyenruhások. A győri tájékoztató végén elhangzott az is, hogy tovább folytatódik az Arrabona dandárnál a Hosz tájékoztató-sorozata, január 30-án Kovács Mária a szolgálati nyugdíj kiszámításáról és a nyugdíjba vonulás lehetőségeiről, míg február 1-jén dr. Hortobágyi Tibor egyéb jogi kérdésekkel kapcsolatban tart előadást, illetve konzultációt. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.