2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új üdülési lehetőségek

Hosz  |  2007. 02. 13., 13:05

Az elmúlt időszak történései mellett, a katonai szervezeteknél történő szakszervezeti jelenlét, az üdültetés új lehetőségei, az aktuális személyi beszélgetések, valamint a rendkívüli választmányi, a szakszervezeti nagygyűlés és a február 21-re tervezett közszolgálati sztrájkhoz kapcsolódó támogatás előkészülete is napirendre került a Hosz ügyvezetésének ülésén. A február 13-i, budapesti rendezvényt Mészáros Géza elnök vezette le...

Az aktuális egyeztetésekről és tárgyalásokról Mészáros Géza és Szincsák Gyula tájékoztatta a megjelent tisztségviselőket. A Hosz elnöke - többek között - a januárban lefolytatott aktuális tájékoztatók, valamint a katonák érdekében lefolytatott tárgyalások tapasztalatait osztotta meg az ügyvezetés tagjaival. Szincsák alelnök pedig a folyamatban lévő ügyekről, így - egyebek mellett - a nyugdíj- és illetményrendszerrel kapcsolatos, valamint a Hjt. kétfajta módosítási csomagjáról és a 3/2002-es HM rendeletről adott áttekintést.

Ezt követően az ügyvivők és a haderőnemi, képviseleti titkárok számoltak be januárban elvégzett tevékenységükről. A kiszámítható és rendszeres jelenlétet biztosító fogadónapok, a Hosz ügyfélszolgálatának megtervezéséről Takács István budapesti területi ügyvivő adott hasznos információkat.

A befektetéspolitikában már jóváhagyott apartman-vásárlásról Heiling Ottó számolt be. A Hosz alelnöke beszélt azokról a hajdúszoboszlói üdültetési lehetőségekről is, melyeket tagjaink előreláthatólag a nyár végétől vehetnek majd igénybe. Heiling Ottó ezek mellett a közszolgálati sztrájkbizottság és a Kormány legutóbbi tárgyalásairól és a február 15-i nagygyülés, valamint a február 21-re tervezett közszolgálati sztrájkhoz kapcsolódó szolidaritás előkészületeiről is tájékoztatta az ülés résztvevőit.   

Az ügyvezetés - február 13-i - ülése, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár előterjesztésében foglalkozott még a szerződéses katonák országos találkozójának szervezésével, a február 27-re tervezett rendkívüli választmányi ülésen elvégzendő feladatokkal, valamint a Hosz újonnan megalakult csoportjainak, alapszervezeteinek helyzetével is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.