2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új üdülési lehetőségek

Hosz  |  2007. 02. 13., 13:05

Az elmúlt időszak történései mellett, a katonai szervezeteknél történő szakszervezeti jelenlét, az üdültetés új lehetőségei, az aktuális személyi beszélgetések, valamint a rendkívüli választmányi, a szakszervezeti nagygyűlés és a február 21-re tervezett közszolgálati sztrájkhoz kapcsolódó támogatás előkészülete is napirendre került a Hosz ügyvezetésének ülésén. A február 13-i, budapesti rendezvényt Mészáros Géza elnök vezette le...

Az aktuális egyeztetésekről és tárgyalásokról Mészáros Géza és Szincsák Gyula tájékoztatta a megjelent tisztségviselőket. A Hosz elnöke - többek között - a januárban lefolytatott aktuális tájékoztatók, valamint a katonák érdekében lefolytatott tárgyalások tapasztalatait osztotta meg az ügyvezetés tagjaival. Szincsák alelnök pedig a folyamatban lévő ügyekről, így - egyebek mellett - a nyugdíj- és illetményrendszerrel kapcsolatos, valamint a Hjt. kétfajta módosítási csomagjáról és a 3/2002-es HM rendeletről adott áttekintést.

Ezt követően az ügyvivők és a haderőnemi, képviseleti titkárok számoltak be januárban elvégzett tevékenységükről. A kiszámítható és rendszeres jelenlétet biztosító fogadónapok, a Hosz ügyfélszolgálatának megtervezéséről Takács István budapesti területi ügyvivő adott hasznos információkat.

A befektetéspolitikában már jóváhagyott apartman-vásárlásról Heiling Ottó számolt be. A Hosz alelnöke beszélt azokról a hajdúszoboszlói üdültetési lehetőségekről is, melyeket tagjaink előreláthatólag a nyár végétől vehetnek majd igénybe. Heiling Ottó ezek mellett a közszolgálati sztrájkbizottság és a Kormány legutóbbi tárgyalásairól és a február 15-i nagygyülés, valamint a február 21-re tervezett közszolgálati sztrájkhoz kapcsolódó szolidaritás előkészületeiről is tájékoztatta az ülés résztvevőit.   

Az ügyvezetés - február 13-i - ülése, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár előterjesztésében foglalkozott még a szerződéses katonák országos találkozójának szervezésével, a február 27-re tervezett rendkívüli választmányi ülésen elvégzendő feladatokkal, valamint a Hosz újonnan megalakult csoportjainak, alapszervezeteinek helyzetével is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.