2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírásgyűjtés: A mindenki számára elérhető magas színvonalú közszolgáltatásokért

Hosz  |  2007. 02. 22., 14:39

Közösen olyan közszolgáltatásokat követelünk, amelyek megfelelnek az emberek valós igényeinek, és felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy terjesszenek elő európai szintű törvényeket - áll abban a petícióban, melyet több európai szakszervezeti szövetség is megerősített. Ennek érdekében aláírás-gyűjtő akciót hirdetett az ETUC, melynek a LIGA konföderáció, így a Hosz is tagja. A nemzetközi szakszervezeti szövetség a mindenki számára elérhető magas színvonalú közszolgáltatásokért indított küzdelmet. Linkeljen a http://www.petitionpublicservice.eu/spip.php?article15 címen elérhető weblapra és aláírásával támogassa Ön is a petíciót!

A közszolgáltatások [2] nélkülözhetetlen elemei a társadalmi, gazdasági és területi összetartozásnak Európában. E szolgáltatásoknak magas színvonalúaknak és mindenki számára elérhetőeknek kell lenniük. A szolgáltatások fejlesztésének eszközeiként eddig csupán a privatizáció és a liberalizáció lehetősége merült fel (például az energia, valamint a postai szolgáltatások és telekommunikáció terén). Itt az ideje, hogy más típusú megoldásokat keressünk!

Ezért felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy terjesszenek elő a közszolgáltatásokról szóló törvényjavaslatot, amely:

- Elsődleges szempontnak tartja a közszolgáltatások alapját képező közérdeket; - Biztosítja, hogy mindenki hozzáférhessen a közszolgáltatásokhoz; - Javítja a közszolgáltatásokat, hogy biztosítsa az állampolgárok alapvető jogait; - Szélesebb körü törvényi biztonságot nyújt, hogy a fenntartható közszolgáltatási célkitüzések megvalósulhassanak; - A közszolgáltatásoknak stabil törvényi hátteret biztosít, és ezáltal megvédi az ideológiai alapú szabad piaci támadásoktól.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.