2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírásgyűjtés: A mindenki számára elérhető magas színvonalú közszolgáltatásokért

Hosz  |  2007. 02. 22., 14:39

Közösen olyan közszolgáltatásokat követelünk, amelyek megfelelnek az emberek valós igényeinek, és felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy terjesszenek elő európai szintű törvényeket - áll abban a petícióban, melyet több európai szakszervezeti szövetség is megerősített. Ennek érdekében aláírás-gyűjtő akciót hirdetett az ETUC, melynek a LIGA konföderáció, így a Hosz is tagja. A nemzetközi szakszervezeti szövetség a mindenki számára elérhető magas színvonalú közszolgáltatásokért indított küzdelmet. Linkeljen a http://www.petitionpublicservice.eu/spip.php?article15 címen elérhető weblapra és aláírásával támogassa Ön is a petíciót!

A közszolgáltatások [2] nélkülözhetetlen elemei a társadalmi, gazdasági és területi összetartozásnak Európában. E szolgáltatásoknak magas színvonalúaknak és mindenki számára elérhetőeknek kell lenniük. A szolgáltatások fejlesztésének eszközeiként eddig csupán a privatizáció és a liberalizáció lehetősége merült fel (például az energia, valamint a postai szolgáltatások és telekommunikáció terén). Itt az ideje, hogy más típusú megoldásokat keressünk!

Ezért felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy terjesszenek elő a közszolgáltatásokról szóló törvényjavaslatot, amely:

- Elsődleges szempontnak tartja a közszolgáltatások alapját képező közérdeket; - Biztosítja, hogy mindenki hozzáférhessen a közszolgáltatásokhoz; - Javítja a közszolgáltatásokat, hogy biztosítsa az állampolgárok alapvető jogait; - Szélesebb körü törvényi biztonságot nyújt, hogy a fenntartható közszolgáltatási célkitüzések megvalósulhassanak; - A közszolgáltatásoknak stabil törvényi hátteret biztosít, és ezáltal megvédi az ideológiai alapú szabad piaci támadásoktól.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.