2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírásgyűjtés: A mindenki számára elérhető magas színvonalú közszolgáltatásokért

Hosz  |  2007. 02. 22., 14:39

Közösen olyan közszolgáltatásokat követelünk, amelyek megfelelnek az emberek valós igényeinek, és felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy terjesszenek elő európai szintű törvényeket - áll abban a petícióban, melyet több európai szakszervezeti szövetség is megerősített. Ennek érdekében aláírás-gyűjtő akciót hirdetett az ETUC, melynek a LIGA konföderáció, így a Hosz is tagja. A nemzetközi szakszervezeti szövetség a mindenki számára elérhető magas színvonalú közszolgáltatásokért indított küzdelmet. Linkeljen a http://www.petitionpublicservice.eu/spip.php?article15 címen elérhető weblapra és aláírásával támogassa Ön is a petíciót!

A közszolgáltatások [2] nélkülözhetetlen elemei a társadalmi, gazdasági és területi összetartozásnak Európában. E szolgáltatásoknak magas színvonalúaknak és mindenki számára elérhetőeknek kell lenniük. A szolgáltatások fejlesztésének eszközeiként eddig csupán a privatizáció és a liberalizáció lehetősége merült fel (például az energia, valamint a postai szolgáltatások és telekommunikáció terén). Itt az ideje, hogy más típusú megoldásokat keressünk!

Ezért felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy terjesszenek elő a közszolgáltatásokról szóló törvényjavaslatot, amely:

- Elsődleges szempontnak tartja a közszolgáltatások alapját képező közérdeket; - Biztosítja, hogy mindenki hozzáférhessen a közszolgáltatásokhoz; - Javítja a közszolgáltatásokat, hogy biztosítsa az állampolgárok alapvető jogait; - Szélesebb körü törvényi biztonságot nyújt, hogy a fenntartható közszolgáltatási célkitüzések megvalósulhassanak; - A közszolgáltatásoknak stabil törvényi hátteret biztosít, és ezáltal megvédi az ideológiai alapú szabad piaci támadásoktól.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.