2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Április 20-án lesz az FRDÉSZ Küldöttgyűlése

Hosz  |  2007. 04. 12., 15:19

Az FRDÉSZ április 12-i ülésén megjelent tagszervezetek vezetői miután felkészültek a SZÉF ülésére, illetve az FRDÉSZ következő Küldöttgyűlésére, döntöttek a május elsejei LIGA demonstráción való részvétel mikéntjéről, a szakszervezeti szövetség akciótervének megtárgyalását elnapolták. A Balázs László FRDÉSZ alelnök által levezetett rendezvényen elhangzott, hogy április 20-án, Budapesten rendezik a szakszervezeti szövetség ismételt Küldöttgyűlését. Az eseményen a Honvédszakszervezetet dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és Nagy Károly nyugat-magyaroszági területi ügyvivő képviselte…

A Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) április 12-i ülésére készülve az FRDÉSZ elnöksége meghallgatta Holecz Gábor és dr. Ese Ferenc tájékoztatóját. A VPFSZ elnöke és az FBVSZOSZ főtitkára vett részt ugyanis azon a szakértői egyeztetésen, melyet a SZÉF ülésének előkészítése érdekében – Jenei Zoltán szakállamtitkár vezetésével, április 11-én – tartottak. A tájékoztatóban szó esett a Hszt. különböző módosítási javaslatairól, így – egyebek mellett – a szolgálati jogviszonyról, a beosztásban történő előmenetel biztosításáról, a Kormány által vállalt garanciákról, az áthelyezésről, valamint az ún. könnyített visszavételi szabályról is.

Az FRDÉSZ ismételt Küldöttgyülésének előkészítésekor a tagszervezetek tárgyaltak a GEB által a március 30-i Küldöttgyülés óta elvégzett munkáról, a tervezett időpontról és helyszínről is. Az elnökség tagjai döntöttek az április 20-i megrendezésről és a budapesti, Róna utcai helyszínről is.

A LIGA május elsejei demonstrációjára történő felkészüléskor Balázs László ismertette a tervezett programot. Az FRDÉSZ alelnöke elmondta, hogy a LIGA és a MOSZ elnökének felszólalása után könnyed, szórakoztató programot tart majd a két szakszervezeti konföderáció.

Az FRDÉSZ akciótervének megvitatása során két verzióról és a HTFSZ külön javaslatáról is egyeztettek, ám testületi felhatalmazások hiányában a napirendi témát elnapolták.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.