2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Április 20-án lesz az FRDÉSZ Küldöttgyűlése

Hosz  |  2007. 04. 12., 15:19

Az FRDÉSZ április 12-i ülésén megjelent tagszervezetek vezetői miután felkészültek a SZÉF ülésére, illetve az FRDÉSZ következő Küldöttgyűlésére, döntöttek a május elsejei LIGA demonstráción való részvétel mikéntjéről, a szakszervezeti szövetség akciótervének megtárgyalását elnapolták. A Balázs László FRDÉSZ alelnök által levezetett rendezvényen elhangzott, hogy április 20-án, Budapesten rendezik a szakszervezeti szövetség ismételt Küldöttgyűlését. Az eseményen a Honvédszakszervezetet dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és Nagy Károly nyugat-magyaroszági területi ügyvivő képviselte…

A Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) április 12-i ülésére készülve az FRDÉSZ elnöksége meghallgatta Holecz Gábor és dr. Ese Ferenc tájékoztatóját. A VPFSZ elnöke és az FBVSZOSZ főtitkára vett részt ugyanis azon a szakértői egyeztetésen, melyet a SZÉF ülésének előkészítése érdekében – Jenei Zoltán szakállamtitkár vezetésével, április 11-én – tartottak. A tájékoztatóban szó esett a Hszt. különböző módosítási javaslatairól, így – egyebek mellett – a szolgálati jogviszonyról, a beosztásban történő előmenetel biztosításáról, a Kormány által vállalt garanciákról, az áthelyezésről, valamint az ún. könnyített visszavételi szabályról is.

Az FRDÉSZ ismételt Küldöttgyülésének előkészítésekor a tagszervezetek tárgyaltak a GEB által a március 30-i Küldöttgyülés óta elvégzett munkáról, a tervezett időpontról és helyszínről is. Az elnökség tagjai döntöttek az április 20-i megrendezésről és a budapesti, Róna utcai helyszínről is.

A LIGA május elsejei demonstrációjára történő felkészüléskor Balázs László ismertette a tervezett programot. Az FRDÉSZ alelnöke elmondta, hogy a LIGA és a MOSZ elnökének felszólalása után könnyed, szórakoztató programot tart majd a két szakszervezeti konföderáció.

Az FRDÉSZ akciótervének megvitatása során két verzióról és a HTFSZ külön javaslatáról is egyeztettek, ám testületi felhatalmazások hiányában a napirendi témát elnapolták.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.