2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Április 20-án lesz az FRDÉSZ Küldöttgyűlése

Hosz  |  2007. 04. 12., 15:19

Az FRDÉSZ április 12-i ülésén megjelent tagszervezetek vezetői miután felkészültek a SZÉF ülésére, illetve az FRDÉSZ következő Küldöttgyűlésére, döntöttek a május elsejei LIGA demonstráción való részvétel mikéntjéről, a szakszervezeti szövetség akciótervének megtárgyalását elnapolták. A Balázs László FRDÉSZ alelnök által levezetett rendezvényen elhangzott, hogy április 20-án, Budapesten rendezik a szakszervezeti szövetség ismételt Küldöttgyűlését. Az eseményen a Honvédszakszervezetet dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és Nagy Károly nyugat-magyaroszági területi ügyvivő képviselte…

A Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) április 12-i ülésére készülve az FRDÉSZ elnöksége meghallgatta Holecz Gábor és dr. Ese Ferenc tájékoztatóját. A VPFSZ elnöke és az FBVSZOSZ főtitkára vett részt ugyanis azon a szakértői egyeztetésen, melyet a SZÉF ülésének előkészítése érdekében – Jenei Zoltán szakállamtitkár vezetésével, április 11-én – tartottak. A tájékoztatóban szó esett a Hszt. különböző módosítási javaslatairól, így – egyebek mellett – a szolgálati jogviszonyról, a beosztásban történő előmenetel biztosításáról, a Kormány által vállalt garanciákról, az áthelyezésről, valamint az ún. könnyített visszavételi szabályról is.

Az FRDÉSZ ismételt Küldöttgyülésének előkészítésekor a tagszervezetek tárgyaltak a GEB által a március 30-i Küldöttgyülés óta elvégzett munkáról, a tervezett időpontról és helyszínről is. Az elnökség tagjai döntöttek az április 20-i megrendezésről és a budapesti, Róna utcai helyszínről is.

A LIGA május elsejei demonstrációjára történő felkészüléskor Balázs László ismertette a tervezett programot. Az FRDÉSZ alelnöke elmondta, hogy a LIGA és a MOSZ elnökének felszólalása után könnyed, szórakoztató programot tart majd a két szakszervezeti konföderáció.

Az FRDÉSZ akciótervének megvitatása során két verzióról és a HTFSZ külön javaslatáról is egyeztettek, ám testületi felhatalmazások hiányában a napirendi témát elnapolták.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.