2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hodosz kongresszus: Nyitottság a világ hangjai iránt

Hosz  |  2007. 04. 16., 17:58

Az Alapszabály ,,befogadóképességének\" növelése, vagyis a tagság szervezetben tartása érdekében, valamint a haderő-átalakítás következményeit elemző álláspont kialakítása, az iránymutatás igénye miatt a Hodosz Tanács még novemberben döntött a reprezentatív szakszervezet V. kongresszusának összehívásáról. Az április 16-17 közötti, balatonkenesei rendezvény programjában - Breuer László vezető titkár szavaival élve - a ,,fiatalítás\" is napirenden szerepel. A Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Besenyei Csaba elnökségi tag képviselte...

Zavartalan, tartalmas, előremutató ,,munkakongresszus" igényével zajlott a mintegy háromezres tagsággal rendelkező reprezentatív szakszervezet kétnapos kongresszusa. A honlapunknak nyilatkozó Breuer László vezető titkár - egyebek mellett - elmondta: ,,Nem vidám időszakot élünk, szükséges elemezni a jelenlegi, szervezeti korszerüsítés utáni helyzetet. A Hodosz számára emellett megkerülhetetlen a ,,hogyan tovább " meghatározása is, még az is elképzelhető, hogy az önállóság bizonyos elemeinek feladásával egy gyüjtőszervezethez, erősebb szakszervezethez csatlakozunk. Persze a személyi kérdések is felszínre kerülnek, szeretnénk, ha egy fiatalabb korosztály kerülne előtérbe!"  

A Hodosz kongresszusán megjelent vendégek között felszólalt Mészáros Géza, a Hosz elnöke is. Azért jöttünk, mert barátok közé jöttünk, üdvözöljük a Hodosz V. kongresszusát! - ezekkel a szavakkal kezdte hozzászólását a Hosz elnöke. Mészáros Géza miután méltatta a Hodosz vezetőit és a honvédelmi érdekegyeztetésben betöltött fontos szerepet, hozzátette: a személyes, baráti kapcsolatokon kívül azért is kitünő az együttmüködés a Hodosz és a Hosz között, mert mindkét szervezet határozottan tudja definiálni feladatait, tevékenységét. A Hosz elnöke befejező gondolataiban Márai Sándor egyezkedésről, egyezségről szóló gondolatait idézve azt mondta: sem a Hodosz, sem a Hosz nem süket, hanem igen is nyitott a világ hangjai iránt.

A második napon megtörtént tisztségviselő-választáson nem történt meglepetés, továbbra is Breuer László a vezető titkár, dr. Zsiga Imre a titkár és Varga István az elnök a Hodosz-nál.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.