2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hodosz kongresszus: Nyitottság a világ hangjai iránt

Hosz  |  2007. 04. 16., 17:58

Az Alapszabály ,,befogadóképességének\" növelése, vagyis a tagság szervezetben tartása érdekében, valamint a haderő-átalakítás következményeit elemző álláspont kialakítása, az iránymutatás igénye miatt a Hodosz Tanács még novemberben döntött a reprezentatív szakszervezet V. kongresszusának összehívásáról. Az április 16-17 közötti, balatonkenesei rendezvény programjában - Breuer László vezető titkár szavaival élve - a ,,fiatalítás\" is napirenden szerepel. A Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és Besenyei Csaba elnökségi tag képviselte...

Zavartalan, tartalmas, előremutató ,,munkakongresszus" igényével zajlott a mintegy háromezres tagsággal rendelkező reprezentatív szakszervezet kétnapos kongresszusa. A honlapunknak nyilatkozó Breuer László vezető titkár - egyebek mellett - elmondta: ,,Nem vidám időszakot élünk, szükséges elemezni a jelenlegi, szervezeti korszerüsítés utáni helyzetet. A Hodosz számára emellett megkerülhetetlen a ,,hogyan tovább " meghatározása is, még az is elképzelhető, hogy az önállóság bizonyos elemeinek feladásával egy gyüjtőszervezethez, erősebb szakszervezethez csatlakozunk. Persze a személyi kérdések is felszínre kerülnek, szeretnénk, ha egy fiatalabb korosztály kerülne előtérbe!"  

A Hodosz kongresszusán megjelent vendégek között felszólalt Mészáros Géza, a Hosz elnöke is. Azért jöttünk, mert barátok közé jöttünk, üdvözöljük a Hodosz V. kongresszusát! - ezekkel a szavakkal kezdte hozzászólását a Hosz elnöke. Mészáros Géza miután méltatta a Hodosz vezetőit és a honvédelmi érdekegyeztetésben betöltött fontos szerepet, hozzátette: a személyes, baráti kapcsolatokon kívül azért is kitünő az együttmüködés a Hodosz és a Hosz között, mert mindkét szervezet határozottan tudja definiálni feladatait, tevékenységét. A Hosz elnöke befejező gondolataiban Márai Sándor egyezkedésről, egyezségről szóló gondolatait idézve azt mondta: sem a Hodosz, sem a Hosz nem süket, hanem igen is nyitott a világ hangjai iránt.

A második napon megtörtént tisztségviselő-választáson nem történt meglepetés, továbbra is Breuer László a vezető titkár, dr. Zsiga Imre a titkár és Varga István az elnök a Hodosz-nál.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.