2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ: Elfogadta a Küldöttgyűlés a zárszamádást és a költségvetést

Hosz  |  2007. 04. 20., 08:55

A legutóbbi Küldöttgyűlés nem fogadta el az zárszámadást, így az április 20-i FRDÉSZ Küldöttgyűlésen újra napirenden szerepelt e téma, valamint a szakszervezeti szövetség 2007-es költségvetése és fő feladatai is. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon lebonyolított rendezvényt Balázs László FRDÉSZ alelnök vezette le, a Honvédszakszervezetet dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Nagy Károly, Takács István, Jakubik András területi ügyvivők, valamint e sorok írója képviselték... 

A Küldöttgyülés résztvevőit Kónya Péter FRDÉSz elnök köszöntötte, majd átadta az ülés levezetését Balázs László alelnöknek. Az ülés tisztségviselőinek megválasztása, a munka- és a napirend elfogadása után a 2006.évi zárszámadás szóbeli kiegészítése hangzott el. A GEB vizsgálata alapján, a bizottság elnökének nevében dr. Ese Ferenc (FBVSZOSZ), a GEB tagja elmondta, hogy a jelenlegi müködés a hatályos törvényeknek megfelelő. A bizottság ajánlása szerint az FRDÉSZ-nek szüksége lenne egy gazdasági szabályzatra, majd hozzátette: ennek figyelembe vételével javasolja a zárszámadás elfogadását.

Ezt követően az aktuális eseményekről tájékoztatott az FRDÉSZ elnöke. Kónya Péter köszönetét fejezte ki a Honvédszakszervezet számára azért a hatékony érdekegyeztető munkáért, amit a szolgálati törvény módosítása érdekében az elmúlt időszakban végzett. A szakszervezeti szövetség vezetője beszámolt a március 30-i Küldöttgyülés óta lebonyolított egyeztetéseken történtekről, így a SZÉF oldalegyeztetéséről, valamint plenáris üléséről, az Állami Egészségügyi Központtal (ÁEK) kapcsolatos ellátó-rendszerről, és az FRDÉSZ irodaházának berendezéséről, szolgáltató-központ jellegü müködtetésének beindításáról.

Kónya Péter a május elsejei majálissal egybekötött LIGA demonstráció előkészületeiről, valamint a közös tagszervezés mikéntjéről is részletesen beszélt. Az elmúlt egy hónap eseményeiről szóló tájékoztatója végén a LIGA és a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZSSZ) küszöbön álló fúziójáról, a csatlakozásról, mint elemi LIGA érdekről is szólt. A tolarencia és a konszenzus jegyében kellene markánsan képviselni az érdekeinket LIGA szinten - zárta gondolatait az FRDÉSZ elnöke. Ezt követően - a vita során - a tagszervezetek vezetői mondták el véleményeiket. Egyeztettek a szakszervezeti szövetség arculatának erősítéséről, az FRDÉSZ LIGA Harsona címü lapban történő hangsúlyosabb megjelenéséről, az ÁEK müködési kontrolljáról, valamint az LB szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időként történő elfogadásáról is.  

Az FRDÉSZ vezetője a 2007. évi fő feladatok között említette azt a munkát, mely a szféra 8%-os kereset-kiegészítéséért, a minimálisan infláció-követő bérfejlesztéséért, az egészségügyi ellátás minőségi javításáért folyik. Kónya Péter emellett szólt az FRDÉSZ irodai elhelyezése, a Szövetség Szolgáltató Központjának felállítása, az új kihívásoknak megfelelő szövetségi Alapszabály-módosítás, valamint a LIGA és az FRDÉSZ tagszervezetek közötti helyi, hatékony együttmüködés érdekében is.  

A fő feladatok - az adott kiegészítésekkel történő - elfogadása után, az akcióterv vitája során több tagszervezet képviselője is megfogalmazta, hogy tavasszal, május végén-június elején szükséges volna egy közös, autós-demonstrációt lebonyolítani. Az akcióterv elfogadása után, a 2007. évi költségvetést is egyhangúlag fogadta el a Küldöttgyülés. Ezt követően még két határozati javaslatot is megtárgyaltak a megjelent tisztségviselők, ezek az FRDÉSZ alelnökének gazdasági ügyekkel történő megbízásáról és a székház bejegyzésével kapcsolatos lakcímváltozásról szóltak.  

Kapcsolódó cikkek:

Határozati javaslat az FRDÉSZ 2007-es fő feladatairól

Határozati javaslat a 2007-re és 2008-ra vonatkozó kereset-kiegészítésekről, bérfejlesztésekről valamint a Hszt., és Hjt., módosításával kapcsolatos követelésekről és az ezek elérésére elfogadott akciótervről

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.