2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ: Elfogadta a Küldöttgyűlés a zárszamádást és a költségvetést

Hosz  |  2007. 04. 20., 08:55

A legutóbbi Küldöttgyűlés nem fogadta el az zárszámadást, így az április 20-i FRDÉSZ Küldöttgyűlésen újra napirenden szerepelt e téma, valamint a szakszervezeti szövetség 2007-es költségvetése és fő feladatai is. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon lebonyolított rendezvényt Balázs László FRDÉSZ alelnök vezette le, a Honvédszakszervezetet dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár, Nagy Károly, Takács István, Jakubik András területi ügyvivők, valamint e sorok írója képviselték... 

A Küldöttgyülés résztvevőit Kónya Péter FRDÉSz elnök köszöntötte, majd átadta az ülés levezetését Balázs László alelnöknek. Az ülés tisztségviselőinek megválasztása, a munka- és a napirend elfogadása után a 2006.évi zárszámadás szóbeli kiegészítése hangzott el. A GEB vizsgálata alapján, a bizottság elnökének nevében dr. Ese Ferenc (FBVSZOSZ), a GEB tagja elmondta, hogy a jelenlegi müködés a hatályos törvényeknek megfelelő. A bizottság ajánlása szerint az FRDÉSZ-nek szüksége lenne egy gazdasági szabályzatra, majd hozzátette: ennek figyelembe vételével javasolja a zárszámadás elfogadását.

Ezt követően az aktuális eseményekről tájékoztatott az FRDÉSZ elnöke. Kónya Péter köszönetét fejezte ki a Honvédszakszervezet számára azért a hatékony érdekegyeztető munkáért, amit a szolgálati törvény módosítása érdekében az elmúlt időszakban végzett. A szakszervezeti szövetség vezetője beszámolt a március 30-i Küldöttgyülés óta lebonyolított egyeztetéseken történtekről, így a SZÉF oldalegyeztetéséről, valamint plenáris üléséről, az Állami Egészségügyi Központtal (ÁEK) kapcsolatos ellátó-rendszerről, és az FRDÉSZ irodaházának berendezéséről, szolgáltató-központ jellegü müködtetésének beindításáról.

Kónya Péter a május elsejei majálissal egybekötött LIGA demonstráció előkészületeiről, valamint a közös tagszervezés mikéntjéről is részletesen beszélt. Az elmúlt egy hónap eseményeiről szóló tájékoztatója végén a LIGA és a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZSSZ) küszöbön álló fúziójáról, a csatlakozásról, mint elemi LIGA érdekről is szólt. A tolarencia és a konszenzus jegyében kellene markánsan képviselni az érdekeinket LIGA szinten - zárta gondolatait az FRDÉSZ elnöke. Ezt követően - a vita során - a tagszervezetek vezetői mondták el véleményeiket. Egyeztettek a szakszervezeti szövetség arculatának erősítéséről, az FRDÉSZ LIGA Harsona címü lapban történő hangsúlyosabb megjelenéséről, az ÁEK müködési kontrolljáról, valamint az LB szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időként történő elfogadásáról is.  

Az FRDÉSZ vezetője a 2007. évi fő feladatok között említette azt a munkát, mely a szféra 8%-os kereset-kiegészítéséért, a minimálisan infláció-követő bérfejlesztéséért, az egészségügyi ellátás minőségi javításáért folyik. Kónya Péter emellett szólt az FRDÉSZ irodai elhelyezése, a Szövetség Szolgáltató Központjának felállítása, az új kihívásoknak megfelelő szövetségi Alapszabály-módosítás, valamint a LIGA és az FRDÉSZ tagszervezetek közötti helyi, hatékony együttmüködés érdekében is.  

A fő feladatok - az adott kiegészítésekkel történő - elfogadása után, az akcióterv vitája során több tagszervezet képviselője is megfogalmazta, hogy tavasszal, május végén-június elején szükséges volna egy közös, autós-demonstrációt lebonyolítani. Az akcióterv elfogadása után, a 2007. évi költségvetést is egyhangúlag fogadta el a Küldöttgyülés. Ezt követően még két határozati javaslatot is megtárgyaltak a megjelent tisztségviselők, ezek az FRDÉSZ alelnökének gazdasági ügyekkel történő megbízásáról és a székház bejegyzésével kapcsolatos lakcímváltozásról szóltak.  

Kapcsolódó cikkek:

Határozati javaslat az FRDÉSZ 2007-es fő feladatairól

Határozati javaslat a 2007-re és 2008-ra vonatkozó kereset-kiegészítésekről, bérfejlesztésekről valamint a Hszt., és Hjt., módosításával kapcsolatos követelésekről és az ezek elérésére elfogadott akciótervről

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.