2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a Magyar Honvédség állományába tartozó munkavállalók biztosítási jogviszonyáról

Hosz  |  2007. 04. 25., 10:24

A Magyar Honvédség állományába tartozó munkavállalók biztosítási jogviszonya 2008. január 1-ét követően is rendezett, egészségügyi ellátásra ezt követően is jogosultak lesznek, függetlenül attól, hogy a napokban esetleg ennek ellentmondó tartalmú értesítést kaptak...

Az esetlegesen felmerülő problémák a Magyar Honvédség és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) illetve a háziorvosok által használt adatbázisok különbözőségéből adódnak. Az egyes adatbázisok összehangolása érdekében a szükséges intézkedéseket megtettük, amelynek hatására várhatóan a közeljövőben a megfelelő adatbázist az OEP már fel tudja dolgozni, és ennek eredményeképpen korrekt adatállomány áll majd a rendelkezésére. A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény 16. §-a alapján egészségügyi szolgáltatás igénybevételére jogosultak – többek között – a biztosítottak. A hivatkozott törvény 5. § (1) bekezdésének a) pontja alapján pedig biztosítottnak minősül a közalkalmazotti, közszolgálati jogviszonyban álló személy, a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú tagja, és a tényleges katonai szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katona.A Magyar Honvédség állományába tartozó személyek 2008. január hó 01. után is jogosultak lesznek az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére, mivel a Honvédség – eleget téve törvényi kötelezettségének – a biztosítotti körtől jelenleg is, és a jövőben is levonja és átutalja, illetve utánuk megfizeti az összes járulékot.Tekintettel arra, hogy a személyi állomány biztosítási jogviszonya az előzőekben foglaltak szerint rendezett, illetve arra, hogy ebben az évben a biztosítási jogviszony esetleges rendezetlensége az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele során még semmilyen következménnyel nem jár, a fenti probléma megoldásáig a személyi állományt semmiféle hátrány nem érinti.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.