2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató a Magyar Honvédség állományába tartozó munkavállalók biztosítási jogviszonyáról

Hosz  |  2007. 04. 25., 10:24

A Magyar Honvédség állományába tartozó munkavállalók biztosítási jogviszonya 2008. január 1-ét követően is rendezett, egészségügyi ellátásra ezt követően is jogosultak lesznek, függetlenül attól, hogy a napokban esetleg ennek ellentmondó tartalmú értesítést kaptak...

Az esetlegesen felmerülő problémák a Magyar Honvédség és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) illetve a háziorvosok által használt adatbázisok különbözőségéből adódnak. Az egyes adatbázisok összehangolása érdekében a szükséges intézkedéseket megtettük, amelynek hatására várhatóan a közeljövőben a megfelelő adatbázist az OEP már fel tudja dolgozni, és ennek eredményeképpen korrekt adatállomány áll majd a rendelkezésére. A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény 16. §-a alapján egészségügyi szolgáltatás igénybevételére jogosultak – többek között – a biztosítottak. A hivatkozott törvény 5. § (1) bekezdésének a) pontja alapján pedig biztosítottnak minősül a közalkalmazotti, közszolgálati jogviszonyban álló személy, a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú tagja, és a tényleges katonai szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katona.A Magyar Honvédség állományába tartozó személyek 2008. január hó 01. után is jogosultak lesznek az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére, mivel a Honvédség – eleget téve törvényi kötelezettségének – a biztosítotti körtől jelenleg is, és a jövőben is levonja és átutalja, illetve utánuk megfizeti az összes járulékot.Tekintettel arra, hogy a személyi állomány biztosítási jogviszonya az előzőekben foglaltak szerint rendezett, illetve arra, hogy ebben az évben a biztosítási jogviszony esetleges rendezetlensége az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele során még semmilyen következménnyel nem jár, a fenti probléma megoldásáig a személyi állományt semmiféle hátrány nem érinti.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.