2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A HM KPÜ vezérigazgatójának tájékoztatója az egészségügyi szolgáltatás igénybevételéről

Hosz  |  2007. 05. 07., 16:03

Az utóbbi időben több jelzés érkezett a HM KPÜ részére, miszerint az MH állományába tartozó személyek a háziorvosi kezelés során olyan információkat kapnak, hogy a biztosítási jogviszonyuk nincs rendezve, s ezért 2008. január elsejétől az ingyenes egészségügyi ellátások igénybevételére nem lesznek jogosultak. A fentiek miatt - a személyi állomány megnyugtatása érdekében - a HM KPÜ vezérigazgatója az alábbiakról tájékoztatta a Hosz elnökét... 

A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény 16§-a alapján egészségügyi szolgáltatás igénybevételére jogosultak - többek között - a biztosítottak. A hivatkozott törvény 5§ (1) bekezdesének a. pontja alapján pedig biztosítottnak minősül a közalkalmazotti, közszolgálati jogviszonyban álló személy, az MH hivatásos és szerződéses állományú tagja, és a tényleges katonai szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katona.

Tekintettel az előzőekre, illetve arra, hogy az MH - eleget téve törvényi kötelezettségének - a biztosított körtől jelenleg is, és a jövőben is levonja és átutalja, illetve utánuk megfizeti az összes járulékot, az MH állományába tartozó személyek 2008. január elsejétől is jogosultak lesznekj az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére.

A jelenlegi problémák az MH, az OEP és a háziorvosok álta lhasznált adatbázisok különbözőségéből adódnak. Az egyes adatbázisok összehangolása érdekében a szükséges intézkedéseket megtettük, melynek hatására várhatóan a közeljövőben a megfelelő adatbázist az OEP már fel tudja dolgozni, s ennek eredményeképpen korrekt adatállomány áll a rendelkezésre.

Tekintettel arra, hogy a személyi állomnány biztosítási jogviszonya az előzőekben foglaltak szerint rendezett, illetve arra, hogy ebben az évben a biztosítási jogviszony esetleges rendezetlensége az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele során még semmilyen következménnyel nem jár, a fenti probléma megoldásáig a személyi állományt semmiféle hátrány nem érinti.

Sulyok János ezredes, a HM KPÜ vezérigazgatója

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.