2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A HM KPÜ vezérigazgatójának tájékoztatója az egészségügyi szolgáltatás igénybevételéről

Hosz  |  2007. 05. 07., 16:03

Az utóbbi időben több jelzés érkezett a HM KPÜ részére, miszerint az MH állományába tartozó személyek a háziorvosi kezelés során olyan információkat kapnak, hogy a biztosítási jogviszonyuk nincs rendezve, s ezért 2008. január elsejétől az ingyenes egészségügyi ellátások igénybevételére nem lesznek jogosultak. A fentiek miatt - a személyi állomány megnyugtatása érdekében - a HM KPÜ vezérigazgatója az alábbiakról tájékoztatta a Hosz elnökét... 

A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény 16§-a alapján egészségügyi szolgáltatás igénybevételére jogosultak - többek között - a biztosítottak. A hivatkozott törvény 5§ (1) bekezdesének a. pontja alapján pedig biztosítottnak minősül a közalkalmazotti, közszolgálati jogviszonyban álló személy, az MH hivatásos és szerződéses állományú tagja, és a tényleges katonai szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katona.

Tekintettel az előzőekre, illetve arra, hogy az MH - eleget téve törvényi kötelezettségének - a biztosított körtől jelenleg is, és a jövőben is levonja és átutalja, illetve utánuk megfizeti az összes járulékot, az MH állományába tartozó személyek 2008. január elsejétől is jogosultak lesznekj az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére.

A jelenlegi problémák az MH, az OEP és a háziorvosok álta lhasznált adatbázisok különbözőségéből adódnak. Az egyes adatbázisok összehangolása érdekében a szükséges intézkedéseket megtettük, melynek hatására várhatóan a közeljövőben a megfelelő adatbázist az OEP már fel tudja dolgozni, s ennek eredményeképpen korrekt adatállomány áll a rendelkezésre.

Tekintettel arra, hogy a személyi állomnány biztosítási jogviszonya az előzőekben foglaltak szerint rendezett, illetve arra, hogy ebben az évben a biztosítási jogviszony esetleges rendezetlensége az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele során még semmilyen következménnyel nem jár, a fenti probléma megoldásáig a személyi állományt semmiféle hátrány nem érinti.

Sulyok János ezredes, a HM KPÜ vezérigazgatója

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.