2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap a logisztikai ezrednél

Hosz  |  2007. 05. 27., 10:29

Május utolsó péntekjén, a Kaposváron állomásozó logisztikai ezred immár hagyományosan nyílt napot rendez. Az időpont megválasztása nem véletlen, május 21, a magyar honvédelem napja, illetve május utolsó vasárnapja, gyermeknap közötti időpont remek alkalom a két jeles esemény egybekötésére, közös megünneplésére. Nem volt ez másképp idén, május 25 –én sem...

A logisztikai ezred egyrészt a honvédelem napjához szorosan kötődő rendezvényként önmagát, illetve magán az ezreden keresztül a Magyar Honvédséget kívánja bemutatni elsősorban a jövő nemzedékének – persze a nyílt napra bárki ellátogathat, akit érdekel a haderő, illetőleg a katonai szolgálat – remek kulturális és szórakoztató programok kíséretében. Másrészt gyermeknap alkalmából minden évben olyan programok is szerepet kapnak az egész napos rendezvényen, amelyek kifejezetten a fiatalabbakat célozzák. Ilyen volt idén a képességfejlesztő játszóház, vagy a retro játékkiállítás.

A felállított sátrakban a katonai élet különböző részleteivel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös sátrában Schiszler Tamás, Hosz alapszervezeti vezetőségi tag, Jáger Tibor Hosz szolgáltatási és tagszervezője, Fürst Róbert Honvéd Nyugdíjpénztár nyugat-magyarországi területi képviselője, valamint Czövek János titkár, fogadta az érdeklődőket. A logisztikai ezred katonái kötetlen hangulatban kaphattak tájékoztatást az aktuális, honvédségi dolgozókat foglalkoztató kérdésekről, valamint a Hosz szolgáltatásairól, például az oly népszerü lakáslízingről. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel, a beszélgetés eredményeként többen a Hosz tagjai lettek. A gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át.

A nagyobbak számára technikai bemutató, a katonai életről szóló filmvetítés, rendőrkutya bemutató, íjászat jelentette az érdekességet. Akinek komolyan felkeltette érdeklődését a haza védelmének nemes küldetése, az a kaposvári toborzóiroda munkatársaitól mindenre kiterjedő tájékoztatást kaphatott a szerződéses és a hivatásos szolgálat követelményeiről, specialitásairól.

A nap folyamán több statikus, az egész nap folyamán egy helyben müködő program is nagy sikert aratott, így az akadálypálya egy darabjából leválasztott, és ott berendezett airsoft szituációs lövészpálya is, ahol az önmagukat katonaként kipróbálni vágyók tehették próbára ügyességüket és gyorsaságukat.

A dinamikus bemutatók közül a MH Támogató Dandár különleges díszelgő csoportjának bemutatója vonzotta a sok száz látogató tekintetét.

A nap zárásaként a legénységi étkezdében a Desperado együttes koncertjét hallhatták a résztvevők. Megközelítőleg 900 gyermek, kamasz és felnőtt volt kíváncsi a rendezvényre, a kaposvári katonákra, illetve rajtuk keresztül a Magyar Honvédségre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.