2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap a logisztikai ezrednél

Hosz  |  2007. 05. 27., 10:29

Május utolsó péntekjén, a Kaposváron állomásozó logisztikai ezred immár hagyományosan nyílt napot rendez. Az időpont megválasztása nem véletlen, május 21, a magyar honvédelem napja, illetve május utolsó vasárnapja, gyermeknap közötti időpont remek alkalom a két jeles esemény egybekötésére, közös megünneplésére. Nem volt ez másképp idén, május 25 –én sem...

A logisztikai ezred egyrészt a honvédelem napjához szorosan kötődő rendezvényként önmagát, illetve magán az ezreden keresztül a Magyar Honvédséget kívánja bemutatni elsősorban a jövő nemzedékének – persze a nyílt napra bárki ellátogathat, akit érdekel a haderő, illetőleg a katonai szolgálat – remek kulturális és szórakoztató programok kíséretében. Másrészt gyermeknap alkalmából minden évben olyan programok is szerepet kapnak az egész napos rendezvényen, amelyek kifejezetten a fiatalabbakat célozzák. Ilyen volt idén a képességfejlesztő játszóház, vagy a retro játékkiállítás.

A felállított sátrakban a katonai élet különböző részleteivel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös sátrában Schiszler Tamás, Hosz alapszervezeti vezetőségi tag, Jáger Tibor Hosz szolgáltatási és tagszervezője, Fürst Róbert Honvéd Nyugdíjpénztár nyugat-magyarországi területi képviselője, valamint Czövek János titkár, fogadta az érdeklődőket. A logisztikai ezred katonái kötetlen hangulatban kaphattak tájékoztatást az aktuális, honvédségi dolgozókat foglalkoztató kérdésekről, valamint a Hosz szolgáltatásairól, például az oly népszerü lakáslízingről. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel, a beszélgetés eredményeként többen a Hosz tagjai lettek. A gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át.

A nagyobbak számára technikai bemutató, a katonai életről szóló filmvetítés, rendőrkutya bemutató, íjászat jelentette az érdekességet. Akinek komolyan felkeltette érdeklődését a haza védelmének nemes küldetése, az a kaposvári toborzóiroda munkatársaitól mindenre kiterjedő tájékoztatást kaphatott a szerződéses és a hivatásos szolgálat követelményeiről, specialitásairól.

A nap folyamán több statikus, az egész nap folyamán egy helyben müködő program is nagy sikert aratott, így az akadálypálya egy darabjából leválasztott, és ott berendezett airsoft szituációs lövészpálya is, ahol az önmagukat katonaként kipróbálni vágyók tehették próbára ügyességüket és gyorsaságukat.

A dinamikus bemutatók közül a MH Támogató Dandár különleges díszelgő csoportjának bemutatója vonzotta a sok száz látogató tekintetét.

A nap zárásaként a legénységi étkezdében a Desperado együttes koncertjét hallhatták a résztvevők. Megközelítőleg 900 gyermek, kamasz és felnőtt volt kíváncsi a rendezvényre, a kaposvári katonákra, illetve rajtuk keresztül a Magyar Honvédségre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.