2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pályázati támogatással Sárospatakon

Hosz  |  2007. 07. 16., 09:42

Sárospatakon nyugodt és olajozott táborélet zajlott. A nyolcnapos - július 8-16 közötti - program a helyi nevezetességek  megtekintésére igen, a környék meglátogatására viszont kevésbé volt elegendő. A Hosz pályázatán nyert támogatással Metzger ,,Pipu\" Istvánék így is eljutottak a hegyekbe, jártak Hercegkúton, a pogánykúti kirándulóhelyen, Makkoshotykán, de voltak borospincében és még bográcsoztak is...

A helyi termálfürdő gyermekzsivajtól volt hangos, de, amikor a közös fotózásra hívtuk a táborozókat - az 5 éves kislánytól a 16 éves kamasz fiúig - mindenki rendkívül fegyelmezetten, szinte katonásan pózolt.

A sárospataki gyermektábor résztvevői a Magyarország Felfedezői Gyermekszövetség felvételi próbáját is kiállták: megismerkedtek a térképpel, az iránytü használatával, sőt a Rákóczi Várnál még szellemi és ügyességi feladatokból álló akadályversenyen is megmérettek. Emellett a Rákóczi szabadságharc és 1848-49 ifjú hőseiről, az igricek vándorútjairól, a szövetség történetéről szóló gyüjteményes kiállítást is megtekintette minden táborlakó. 

A Hosz pályázatán nyert támogatásból megvalósult tábor résztvevői július 16-án tértek haza szüleikhez, nagyszüleikhez. Metzger ,,Pipu” István ezzel nem fejezte be az idei nyarat, hiszen hamarosan a kaposvári és a kecskeméti táborhetek következnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.