2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pályázati támogatással Sárospatakon

Hosz  |  2007. 07. 16., 09:42

Sárospatakon nyugodt és olajozott táborélet zajlott. A nyolcnapos - július 8-16 közötti - program a helyi nevezetességek  megtekintésére igen, a környék meglátogatására viszont kevésbé volt elegendő. A Hosz pályázatán nyert támogatással Metzger ,,Pipu\" Istvánék így is eljutottak a hegyekbe, jártak Hercegkúton, a pogánykúti kirándulóhelyen, Makkoshotykán, de voltak borospincében és még bográcsoztak is...

A helyi termálfürdő gyermekzsivajtól volt hangos, de, amikor a közös fotózásra hívtuk a táborozókat - az 5 éves kislánytól a 16 éves kamasz fiúig - mindenki rendkívül fegyelmezetten, szinte katonásan pózolt.

A sárospataki gyermektábor résztvevői a Magyarország Felfedezői Gyermekszövetség felvételi próbáját is kiállták: megismerkedtek a térképpel, az iránytü használatával, sőt a Rákóczi Várnál még szellemi és ügyességi feladatokból álló akadályversenyen is megmérettek. Emellett a Rákóczi szabadságharc és 1848-49 ifjú hőseiről, az igricek vándorútjairól, a szövetség történetéről szóló gyüjteményes kiállítást is megtekintette minden táborlakó. 

A Hosz pályázatán nyert támogatásból megvalósult tábor résztvevői július 16-án tértek haza szüleikhez, nagyszüleikhez. Metzger ,,Pipu” István ezzel nem fejezte be az idei nyarat, hiszen hamarosan a kaposvári és a kecskeméti táborhetek következnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.