2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A foglalkoztatottságot kell növelni

Hosz  |  2007. 07. 19., 10:16

A Magyar Szakszervezetek Országos Sövetsége (MSZOSZ) július 18-i - a Nyári Szakszervezeti Akadémia keretében megtartott - rendezvényének napirendjén a kormánypártok újonnan elfogadott koalíciós megállapodása, és a kormányprogram változásának munkavállalókat érintő kérdései szerepeltek. Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke, és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - a jelen lévő közel ötszáz szakszervezeti tag számára - tényekkel, adatokkal, illusztrációkkal alátámasztva fogalmazta meg az általuk legsúlyosabbnak tartott témákat. Az eseményen dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és Kása László elnökségi tag képviselte a Honvédszakszervezetet...

Megnyitóban Pataky Péter elmondta: ismét fordulóponthoz érkezett az ország, hiszen a Kormánynak és a munkavállalóknak egyre több közös dolgai vannak, s ezeket egyeztetni kell. Ebben az egyeztetésben pedig a szakszervezeteknek folyamatosan részt kell venniük. Most s erre került sor, idehívtuk a partnert, s megkérdeztük, hogy milyen elképzelések, tervek vannak a Gyurcsány-kabinet előtt. A változtatásoknak nem elszenvedői, hanem érdekeltjei az állampolgárok, a magyar munkavállalók.

Ezt követően Gyurcsány Ferenc - egyebek mellett - a keresetek vásárlóértékéről, a javuló életkörülményekről, az állami kiadások 2006. évi alakulásáról, majd a konvergenciaprogramról beszélt.

- 2007-ben a kitüzött hiánycélokon belül leszünk, akárcsak 2008-ban - s ezt már a világ is elhiszi. A növekedés átmeneti lassulása után, 2009-ben a rendszerváltás óta legalacsonyabb inflációval számolunk. Összhangban kerülhet a lakosság fogyasztása és a gazdaság teljesítménye. Igazi, tisztességes, baloldali, a szükséges kiigazításokat humanista módon kezelő program ez - mondta a miniszterelnök.

A reformok két nagy szeletére, az oktatásra és a munkaerőpiac átalakítására rátérve kijelentette: Az, hogy kinek mi a munkája, nagyjából a végzettség dönti el. Magyarországon foglalkoztathatósági probléma van, ezért a szakképzést kell hatékonyan átalakítani, ez a kulcs. Aki tanul, az előtt egy másik Magyarország lehetőségei tárulnak elő.

Ezt követően komoly szankciókat ígért a Munka törvénykönyvével ellentétes gyakorlatot folytató munkáltatóknak a miniszterelnök.Gyurcsány Ferenc a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének nyári akadémiáján egyebek mellett azt mondta: az ilyen, a jogszabályokat tudatosan megsértő cégektől megvonhatják az állami támogatást, nem fog közpénzt kapni.

A miniszterelnök előadása után fórummá alakult a nyári akadémia. A jelenlévők kérdéseire a kormányfő és Kiss Péter kancelláriaminiszter válaszolt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.