2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A foglalkoztatottságot kell növelni

Hosz  |  2007. 07. 19., 10:16

A Magyar Szakszervezetek Országos Sövetsége (MSZOSZ) július 18-i - a Nyári Szakszervezeti Akadémia keretében megtartott - rendezvényének napirendjén a kormánypártok újonnan elfogadott koalíciós megállapodása, és a kormányprogram változásának munkavállalókat érintő kérdései szerepeltek. Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke, és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - a jelen lévő közel ötszáz szakszervezeti tag számára - tényekkel, adatokkal, illusztrációkkal alátámasztva fogalmazta meg az általuk legsúlyosabbnak tartott témákat. Az eseményen dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és Kása László elnökségi tag képviselte a Honvédszakszervezetet...

Megnyitóban Pataky Péter elmondta: ismét fordulóponthoz érkezett az ország, hiszen a Kormánynak és a munkavállalóknak egyre több közös dolgai vannak, s ezeket egyeztetni kell. Ebben az egyeztetésben pedig a szakszervezeteknek folyamatosan részt kell venniük. Most s erre került sor, idehívtuk a partnert, s megkérdeztük, hogy milyen elképzelések, tervek vannak a Gyurcsány-kabinet előtt. A változtatásoknak nem elszenvedői, hanem érdekeltjei az állampolgárok, a magyar munkavállalók.

Ezt követően Gyurcsány Ferenc - egyebek mellett - a keresetek vásárlóértékéről, a javuló életkörülményekről, az állami kiadások 2006. évi alakulásáról, majd a konvergenciaprogramról beszélt.

- 2007-ben a kitüzött hiánycélokon belül leszünk, akárcsak 2008-ban - s ezt már a világ is elhiszi. A növekedés átmeneti lassulása után, 2009-ben a rendszerváltás óta legalacsonyabb inflációval számolunk. Összhangban kerülhet a lakosság fogyasztása és a gazdaság teljesítménye. Igazi, tisztességes, baloldali, a szükséges kiigazításokat humanista módon kezelő program ez - mondta a miniszterelnök.

A reformok két nagy szeletére, az oktatásra és a munkaerőpiac átalakítására rátérve kijelentette: Az, hogy kinek mi a munkája, nagyjából a végzettség dönti el. Magyarországon foglalkoztathatósági probléma van, ezért a szakképzést kell hatékonyan átalakítani, ez a kulcs. Aki tanul, az előtt egy másik Magyarország lehetőségei tárulnak elő.

Ezt követően komoly szankciókat ígért a Munka törvénykönyvével ellentétes gyakorlatot folytató munkáltatóknak a miniszterelnök.Gyurcsány Ferenc a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének nyári akadémiáján egyebek mellett azt mondta: az ilyen, a jogszabályokat tudatosan megsértő cégektől megvonhatják az állami támogatást, nem fog közpénzt kapni.

A miniszterelnök előadása után fórummá alakult a nyári akadémia. A jelenlévők kérdéseire a kormányfő és Kiss Péter kancelláriaminiszter válaszolt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.