2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A foglalkoztatottságot kell növelni

Hosz  |  2007. 07. 19., 10:16

A Magyar Szakszervezetek Országos Sövetsége (MSZOSZ) július 18-i - a Nyári Szakszervezeti Akadémia keretében megtartott - rendezvényének napirendjén a kormánypártok újonnan elfogadott koalíciós megállapodása, és a kormányprogram változásának munkavállalókat érintő kérdései szerepeltek. Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke, és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - a jelen lévő közel ötszáz szakszervezeti tag számára - tényekkel, adatokkal, illusztrációkkal alátámasztva fogalmazta meg az általuk legsúlyosabbnak tartott témákat. Az eseményen dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár és Kása László elnökségi tag képviselte a Honvédszakszervezetet...

Megnyitóban Pataky Péter elmondta: ismét fordulóponthoz érkezett az ország, hiszen a Kormánynak és a munkavállalóknak egyre több közös dolgai vannak, s ezeket egyeztetni kell. Ebben az egyeztetésben pedig a szakszervezeteknek folyamatosan részt kell venniük. Most s erre került sor, idehívtuk a partnert, s megkérdeztük, hogy milyen elképzelések, tervek vannak a Gyurcsány-kabinet előtt. A változtatásoknak nem elszenvedői, hanem érdekeltjei az állampolgárok, a magyar munkavállalók.

Ezt követően Gyurcsány Ferenc - egyebek mellett - a keresetek vásárlóértékéről, a javuló életkörülményekről, az állami kiadások 2006. évi alakulásáról, majd a konvergenciaprogramról beszélt.

- 2007-ben a kitüzött hiánycélokon belül leszünk, akárcsak 2008-ban - s ezt már a világ is elhiszi. A növekedés átmeneti lassulása után, 2009-ben a rendszerváltás óta legalacsonyabb inflációval számolunk. Összhangban kerülhet a lakosság fogyasztása és a gazdaság teljesítménye. Igazi, tisztességes, baloldali, a szükséges kiigazításokat humanista módon kezelő program ez - mondta a miniszterelnök.

A reformok két nagy szeletére, az oktatásra és a munkaerőpiac átalakítására rátérve kijelentette: Az, hogy kinek mi a munkája, nagyjából a végzettség dönti el. Magyarországon foglalkoztathatósági probléma van, ezért a szakképzést kell hatékonyan átalakítani, ez a kulcs. Aki tanul, az előtt egy másik Magyarország lehetőségei tárulnak elő.

Ezt követően komoly szankciókat ígért a Munka törvénykönyvével ellentétes gyakorlatot folytató munkáltatóknak a miniszterelnök.Gyurcsány Ferenc a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének nyári akadémiáján egyebek mellett azt mondta: az ilyen, a jogszabályokat tudatosan megsértő cégektől megvonhatják az állami támogatást, nem fog közpénzt kapni.

A miniszterelnök előadása után fórummá alakult a nyári akadémia. A jelenlévők kérdéseire a kormányfő és Kiss Péter kancelláriaminiszter válaszolt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.

  Háború Művészete magazin

Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.