2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Holland szakszervezeti vezetők Budapesten

Hosz  |  2007. 07. 23., 07:51

A Honvédszakszervezet elnökségi tagjainak 2006-os hollandiai látogatását viszonozza a holland társszervezet, az AFMP-FNV elnöke, Wim van den Burg, valamint a szakszervezet alelnöke, Han Busker. A július 22-25 között Magyarországon tartózkodó delegációt dr. Vadai Ágnes, a HM államtitkára is fogadta...

A holland szakszervezeti delegáció programja - július 23-án - Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban vette kezdetét. A Zsoldos Géza, HÉF titkárral történő találkozót követően dr. Vadai Ágnes vendégei voltak az AFMP-FNV és a Hosz vezetői. Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök jelenlétében a HM államtitkára és a holland reprezentatív szakszervezet vezetői - egyebek mellett - áttekintették a holland haderővel kapcsolatos aktuális kérdéseket, így a költségvetés, a biztonságpolitika és természetes módon az érdekegyeztetés legfontosabb történéseit is.  

Ezt követően, de már a Hosz budapesti székházában szakmai értekezleten vettek részt az AFMP-FNV képviselői. Ismeretes, hogy egy évvel ezelőtt a Hosz küldöttsége Woerdenben a szakszervezet napi tevékenységét, míg Doornban a veteránházak müködését tanulmányozhatta. A viszontlátogatás egyik célja a nyugállományú katonák helyzetének kezelését célzó intézkedések, a magyar modell megismerése volt.

Szabó József alezredes, a HM Személyzeti Főosztályának toborzó- érdekvédelmi- és katonai igazgatási osztályának helyettes vezetőjének előadásából a jelenlévők - többek között - megismerkedhettek a HM gondoskodási körébe tartozók létszámáról, a katonai toborzással, a rekonverzációs szolgáltatások helyzetével, a nyugállományú katonák járandóságaival, a velük történő foglalkozás szintjeivel, valamint a hazai munkaerőpiaci szolgáltatásokkal is.  Az eszmecserén részt vett - többek között - Sipos Géza, a BEOSZ elnöke, Szekeres István, a Katonákért Alapítvány kuratóriumának elnök, valamint Pusztai Lajos, a kuratórium titkára is.

Ezt követően Gaskó István, a LIGA szakszervezetek elnöke és Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke fogadta a delegációt. Az eszmecserén miután tájékoztatták a vendégeket az érdekegyeztetés hazai fórumain történő megjelenés formáiról, az aktuális tárgyalások helyzetéről, Gaskó István kijelentette: az FRDÉSZ nagyon hatékony szakszervezeteket képes organizálni, a Hosz pedig - a szakszervezeti szövetségen belül - az egyik legerősebb bázisa a LIGA konföderációnak. Kónya Péter FRDÉSZ elnök a gfegyveres és rendvédelmi szféra érdekképviseleti fórumain zajló munkát megemlítve, az összefogás erejét és szükségességét húzta alá. Mészáros Géza Hosz elnök pedig a szaktárcával kötött kereset-megállapodás sikerét és a szolgálati nyugdíj-konstrukció megőrzésének fontosságát emelte ki.

A sokszemközti találkozón részt vett Hangonyi Zoltán, a LIGA gazdasági alelnöke, valamint Bárány Balázs, a Vdszsz alelnöke is.

A holland delegáció július 23-i programja a budapesti és a szentendrei nevezetességek  megtekintésével folytatódott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.