2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Holland szakszervezeti vezetők Budapesten

Hosz  |  2007. 07. 23., 07:51

A Honvédszakszervezet elnökségi tagjainak 2006-os hollandiai látogatását viszonozza a holland társszervezet, az AFMP-FNV elnöke, Wim van den Burg, valamint a szakszervezet alelnöke, Han Busker. A július 22-25 között Magyarországon tartózkodó delegációt dr. Vadai Ágnes, a HM államtitkára is fogadta...

A holland szakszervezeti delegáció programja - július 23-án - Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban vette kezdetét. A Zsoldos Géza, HÉF titkárral történő találkozót követően dr. Vadai Ágnes vendégei voltak az AFMP-FNV és a Hosz vezetői. Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök jelenlétében a HM államtitkára és a holland reprezentatív szakszervezet vezetői - egyebek mellett - áttekintették a holland haderővel kapcsolatos aktuális kérdéseket, így a költségvetés, a biztonságpolitika és természetes módon az érdekegyeztetés legfontosabb történéseit is.  

Ezt követően, de már a Hosz budapesti székházában szakmai értekezleten vettek részt az AFMP-FNV képviselői. Ismeretes, hogy egy évvel ezelőtt a Hosz küldöttsége Woerdenben a szakszervezet napi tevékenységét, míg Doornban a veteránházak müködését tanulmányozhatta. A viszontlátogatás egyik célja a nyugállományú katonák helyzetének kezelését célzó intézkedések, a magyar modell megismerése volt.

Szabó József alezredes, a HM Személyzeti Főosztályának toborzó- érdekvédelmi- és katonai igazgatási osztályának helyettes vezetőjének előadásából a jelenlévők - többek között - megismerkedhettek a HM gondoskodási körébe tartozók létszámáról, a katonai toborzással, a rekonverzációs szolgáltatások helyzetével, a nyugállományú katonák járandóságaival, a velük történő foglalkozás szintjeivel, valamint a hazai munkaerőpiaci szolgáltatásokkal is.  Az eszmecserén részt vett - többek között - Sipos Géza, a BEOSZ elnöke, Szekeres István, a Katonákért Alapítvány kuratóriumának elnök, valamint Pusztai Lajos, a kuratórium titkára is.

Ezt követően Gaskó István, a LIGA szakszervezetek elnöke és Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke fogadta a delegációt. Az eszmecserén miután tájékoztatták a vendégeket az érdekegyeztetés hazai fórumain történő megjelenés formáiról, az aktuális tárgyalások helyzetéről, Gaskó István kijelentette: az FRDÉSZ nagyon hatékony szakszervezeteket képes organizálni, a Hosz pedig - a szakszervezeti szövetségen belül - az egyik legerősebb bázisa a LIGA konföderációnak. Kónya Péter FRDÉSZ elnök a gfegyveres és rendvédelmi szféra érdekképviseleti fórumain zajló munkát megemlítve, az összefogás erejét és szükségességét húzta alá. Mészáros Géza Hosz elnök pedig a szaktárcával kötött kereset-megállapodás sikerét és a szolgálati nyugdíj-konstrukció megőrzésének fontosságát emelte ki.

A sokszemközti találkozón részt vett Hangonyi Zoltán, a LIGA gazdasági alelnöke, valamint Bárány Balázs, a Vdszsz alelnöke is.

A holland delegáció július 23-i programja a budapesti és a szentendrei nevezetességek  megtekintésével folytatódott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.