2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szombathely: Katonák, jelmezben

Hosz  |  2007. 08. 28., 15:42

A Savaria Történelmi Karnevált sorrendben immár nyolcadszor rendezték meg a vasi megyeszékhelyen. Az augusztus 24-26 közötti szombathelyi esemény 13 helyszínen, 6 kísérő helyszínen mintegy 300 programmal várta a 160 ezer hazai és külföldi (német, osztrák, olasz, horvát és szlovén és szlovák) vendéget.

A színvonalas színházi előadások, a gyermekprogramok, képző- és iparmüvészeti bemutatók, az irodalmi és történelmi müsorok, a fantasztikus világzenei koncertek mellett 2007 unikuma az ókori szertartásnak megfelelő római esküvő volt, a rendezők emellett igazi különlegességként tartották számon, hogy 4 felnőtt férfi is beköltözhetett a legiósok közé, s három napon át igazi próbáknak vetették alá magukat.   

A jelmezes hétvége toplistáját továbbra is vezető esti felvonuláson számos aktív és nyugállományú katona is korhü jelmezbe öltözött. Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivő (képünkön jobbra) Mátyás fekete seregének tüzér hagyományokat megörökítő tagjaként, míg Németh János Képünkön balra), volt szombathelyi alapszervezeti vezető (képünkön jobbra) a nemzetközileg is híres Savaria Legio parancsnokaként vett részt a karneválon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.